19.1.11

Μειοψηφία Κυνηγών

Έλαβα από φίλο το παρακάτω email:

Το ΣΚ που μας πέρασε, συνάδελφοι που έκαναν τις ετήσιες χειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδροβίων πουλιών, βρέθηκαν σε ένα απίστευτο θέαμα. Στον Αμβρακικό, 5 ταχύπλοα με εννέα μασκοφόρους εξόντωναν φαλαρίδες και κιρκίρια και έδιωξαν 180 πελεκάνους από την αποικία.

Μιλάμε για φρίκη. Τέτοιο «ράμπο κυνήγι» δεν είχαν ξαναδεί.

Την επομένη, στο Μεσολόγγι, στο Χόχλια, εκεί με τις χιλιάδες παρυδάτια, πάνω από 300 ψεύτικα παπιά ήσαν σκορπισμένα σε πέντε σημεία με κρυμμένους κυνηγούς. Σε ένα μόνο πόστο, δύο από αυτούς, χωμένοι σε τρύπα που είχαν σκάψει στη λάσπη από τις 04:00 τα ξημερώματα (έτσι είπαν φίλοι τους που κοιτούσαν από έξω) σκότωσαν έξι παπιά (δύο από αυτά Βαρβάρες) μέσα σε 15 λεπτά και είχαν «τσουβάλια» μαζί τους.

Μιλάμε για κυνήγι extreme sports.

Ευτυχώς, έχουν τραβηχθεί φωτογραφίες και βίντεο, και ήδη τα έδειξε ο ΣΚΑΙ. Στέλνω τις φωτο, μόλις βρώ και τα βίντεο θα τα στείλω...



Ευχαριστώ τον φίλο που μου έστειλε το email.  Να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος  "Μειοψηφία Κυνηγών" δεν είναι δόκιμος, διότι πρόκειται περί ηλιθίων λαθροθηρών. Μην ονομάζετε τους λαθροθήρες ως κυνηγούς. Άλλο είναι ο  "Κυνηγός" και άλλο ο "Λαθροκυνηγός". Άλλο είναι ο  "Επιβάτης" και άλλο ο "Λαθρεπιβάτης". Ο "Έμπορος" και ο "Λαθρέμπορος".

Να υπενθυμίσω επίσης ότι ο Αμβρακικός έχει "ακουστεί" πολλές φορές για τέτοιες καταστάσεις, πράγμα που με κάνει να υποθέτω ότι η λαθροθηρία στον Αμβρακικό αποτελεί μόνιμη κατάσταση. Σήμερα το Ελληνικό Κράτος (αν είναι πλέον Ελληνικό και αν είναι ακόμα Κράτος) δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους, και περιμένουμε να ενδιαφερθεί για τα θηράματα;

1 σχόλιο:

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Είσαι απόλυτα σωστός.........συμφωνώ και επαυξάνω.!!!!