3.12.09

Νάιλον (ζελατίνα) αντί για κηρόπανο.

Πρόσεξα ότι στο εξωτερικό πολλοί μελισσοκόμοι αλλά και ιδρύματα όπως το IWF τοποθετούν διαφανές φύλλο πλαστικού επάνω στους κηρηθροφορείς, έχουν κυψέλες από φελιζόλ των 12 πλαισίων, και τοποθετούν τροφοδότη στο κάτω μέρος της κυψέλης. Δηλαδή όλα με διαφορετικό τρόπο από τον δικό μας.

Αυτό όμως που με απασχολεί αυτή την εποχή είναι το πλαστικό ως κηρόπανο. Το έχει κάποιος χρησιμοποιήσει να μας πεί;Προσέξτε το φύλλο πλαστικούΟ τροφοδότης είναι στο κάτω μέρος της κυψέλης, κοντά στην φονοφωλιά!
Προσέξτε στην απο πάνω φωτό πώς τον γεμίζει.


Οι κυψέλες είναι κατασκευασμένες από φελιζόλ!Εδώ τινάζει τις μέλισσες μεένα φτερό αντι για την βούρτσα
που χρησιμοποιούμε εμείς. Προσέξετε πόσο ήρεμες παραμένουν οι μέλισσες,
ώστε δεν χρειάζεται κάν η χρήση μάσκας και γαντιών.
Προφανώς το IWF έχειθ κάνει προσεκτική επιλογή των γονιδίων
στην παραγωγή βασιλισσών.

Οι φωτογραφίες είναι από το βίντεο βασιλοτροφίας που διαθέτει το ίδρυμα IWF και τις δημοσιεύω δίχως την άδειά του. Ελπίζω να μήν υπάρχει πρόβλημα.

2 σχόλια:

MELITASOS είπε...

ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΟ ΝΑΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟ ΑΕΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ (ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ ή ΣΙΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ή ΤΡΥΠΑ 25 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ )ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΡΟΚΑΝΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΓΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ. ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ .
Τάσος

IxNiLaTiS είπε...

Τάσο έχω ανοικτούς πάτους με σήτα
http://www.kipselotexniki.gr/proionta_pro2.html

http://kipselotexniki.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF%20%CE%A0%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9