14.12.09

Παγίδα για "Aethina Tumida" μέρος 2ο

Ένα πρόβλημα που εντόπισα στην παγίδα, είναι ότι μπορεί το σκαθάρι να σκαρφαλώσει από το μέρος που ενώνονται οι δύο παγίδες.


Θα πρέπει λοιπόν να είναι μια ενωμένη παγίδα δίχως πάτημα, όπως στην παρακάτω εικόνα.






Τελικά είμαι βέβαιος οτι οι μέλισσες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να περνούν από το άνοιγμα. Ούτως ή άλλως θα είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα της εισόδου της κυψέλης.



Δεύτερο πρόβλημα είναι ο καθαρισμός της παγίδας από τα πιασμένα σκαθάρια και την κόλλα για να βάλουμε φρέσκια. Άρα θα πρέπει η μια πλευρά της να ξεκουμπώνει κάπως ….

Σύντομα θα το μεταφράσω στα Αγγλικά και θα το στείλω σε Αμερικανούς κατασκευαστές μελισσοκομικών ειδών.


Να δούμε τελικά τι θα γίνει;
Είμαστε εξυπνότεροι από το σκαθάρι, ή μήπως τελικά αυτό θα αποδειχθεί εξυπνότερο από εμάς;

5 σχόλια:

meliritos είπε...

Νομιζω πως δεν χρειαζεται αλλη αλλαγη αν το κανεις και διερουμενο θα ειναι πιο ευκολο και να το καθαριζεις αλλα και να του βαζεις την κολα.

markos aliprantis είπε...

Πάνο καλή και σωστή η σκέψη σου.Μήπως θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείς και στον Παντελάκη(ΑΝΕL);.Θα μπορούσε ίσως αντί για κόλλα να καταλήγουν στο βάθος της παγίδας με ένα σύστημα που να μην μπορούν να βγούν έξω.

tasos είπε...

γεας σου πανο, ενδιαφερον αναρτηση,θα τα πουμε, να εισαι καλα

enhydreion είπε...

Μετά τη σωληνωτή είσοδο ενθουσιάστηκα και βιάστηκα να σχολιάσω, τώρα είδα και τη δεύτερη εκδοχή και είναι και αυτή πολύ ωραία. Πραγματικά μπράβο!
Τί υλικό θα χρησιμοποιούσες για τη κατασκευή της,δεδομένου πάντα και του βάρους μιάς δυόροφης ;

IxNiLaTiS είπε...

@ enhydreion σε ευχαριστώ και ελπίζω να μή χρειαστεί να την δοκιμάσουμε στην Ελλάδα. Ως υλικό μάλλον το πλαστικό υα ήταν κατάλληλο, αλλά θα πρέπει να το φτιάξει μεκαλούπι κάποιος κατασκευαστής, όπως η ANEL ή η Technoset.