20.2.20

Ενημέρωση για την ΓΣ της ΟΜΣΕ της 15/02/2020.

Ενημέρωση για την ΓΣ της ΟΜΣΕ της 15/02/2020.

Αγαπητοί συνάδελφοι του Κηφήνα, όπως θα γνωρίζετε στην ΓΣ της ΟΜΣΕ ο σύλλογός μας έστειλε δύο αντιπροσώπους, τους συναδέλφους  Νικόλαο Παλαιοκώστα και Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.  Αποχωρήσαμε για την Λάρισα στις 14/2 και επιστρέψαμε στις 16/2, πλήρως απογοητευμένοι.
Το βράδυ της παραμονής της ΓΣ συνάντησα στο σαλόνι του ξενοδοχείου αρκετούς συναδέλφους άλλων συλλόγων καθώς και τον κ. Βασίλη Ντούρα.  Μετά τους χαιρετισμούς μας του δήλωσα την πικρία μου για τα τεκταινόμενα, και ο κ. Ντούρας μου απάντησε:
(με μπλε χρώμα τα λόγια του κ. Ντούρα, με πράσινο τα δικά μου)

-  Παναγιώτη διαβάζω τι γράφεις … εφευρίσκεις διάφορα και γράφεις … έχεις νομικίστικη αντίληψη, αλλά ο συνδικαλισμός δεν λειτουργεί έτσι.
-  Δηλαδή πώς λειτουργεί;
-  Η ομοσπονδία αποφασίζει και οι σύλλογοι υπακούν. Δεν αποφασίζουν οι σύλλογοι και εκτελεί η ομοσπονδία.
-  Μα ομοσπονδία είναι οι ίδιοι οι σύλλογοι.
-  Όχι, ομοσπονδία είναι η διοίκηση! (δείχνοντας με το δάκτυλό του ψηλά το ταβάνι).
Οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι έχουμε πρόβλημα, έχουμε τα μέλια μας  ακόμα στις αποθήκες απούλητα. Εσείς που δεν έχετε κόψει ποτέ σας ένα τιμολόγιο, έρχεστε εδώ και θέλετε να ακουστείτε. Όχι ! δεν θα κάτσω να ακούσω!
Γύρισε επιδεικτικά την πλάτη και έφυγε, και φυσικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να απαντήσω.  Τι να απαντήσει κανείς σε τέτοια αλαζονεία;

Το ίδιο βράδυ συζήτησα τα λόγια του κ. Ντούρα με κάποιους κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους. Κάποιοι διαφώνησαν με την άποψη του κ. Ντούρα υποστηρίζοντας ότι όλοι οι μελισσοκόμοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, και κάποιοι συμφώνησαν με τον κ. Ντούρα, χαρακτηρίζοντας τους μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους ως ερασιτέχνες. (Το παρόν κείμενο αναφέρει τι συνέβη και ειπώθηκε. Κριτική και σχόλια σε αυτά θα γίνει σε άλλο κείμενο).

Το πρωί της 15/02/ ημέρα Σάββατο, η γενική συνέλευση άργησε να ξεκινήσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ έπρεπε να ξεκινήσει στις 10:00, έμαθα ότι  στις 10:20 κάποιοι συνάδελφοι ήταν ακόμα στο κυλικείο του 5ου ορόφου και παράγγελναν καφέ. Μετά καταλάβαμε ότι ήταν μεθόδευση για να καθυστερήσει η συνέλευση… θα καταλάβετε …

Πριν ο κ. Ντούρας ξεκινήσει την διαδικασία για εκλογή προεδρείου της ΓΣ, ο κ. Ποντίκης του μ/σ Ιωαννίνων θέλησε να κάνει την εξής πρόταση: Να διεξαχθεί πρώτα η έκτακτη ΓΣ για την τροποποίηση του καταστατικού και κατόπιν η τακτική ΓΣ. Διότι αν η έκτακτη ΓΣ ξεκινούσε στις 14:00, θα έπρεπε να λήξουμε την τακτική στις 14:00, και άρα δεν θα είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο να εκφωνηθούν οι προτάσεις των συλλόγων και να ληφθούν οι αποφάσεις από την ΓΣ, όπως και έγινε!
Σε αυτό συμφωνήσαμε και άλλοι συνάδελφοι, να ρωτήσει δηλαδή ο κ. Ντούρας την ΓΣ αν επιθυμεί να ξεκινήσουμε με την έκτακτη.  Όμως ο κ. Ντούρας αρνήθηκε να ρωτήσει την ΓΣ προφασιζόμενος ότι η σειρά που έθεσε το ΔΣ στην κατάρτιση των θεμάτων ήταν να γίνει πρώτα η τακτική και μετά η έκτακτη.  Όπως καταλαβαίνετε η αιτιολόγηση της άρνησης  του κ. Ντούρα ήταν αστεία αφού η απόφαση της ΓΣ είναι πάντα ισχυρότερη, γι αυτό και δεν ρώτησε καθόλου την ΓΣ.   Ήταν φανερό εξ αρχής ότι ο κ. Ντούρας ήθελε η τακτική ΓΣ να μην έχει χρόνο για λήψη αποφάσεων, και ο κ. Ποντίκης κι εγώ κατηγορηθήκαμε από τον κ. Ντούρα ότι διακόπταμε την διαδικασία.  Ήμασταν ταραχοποιοί!

Ο κ. Αχιλλέας Παπαστεργίου στάθηκε εμπρός μου και κουνώντας το δάκτυλο του κοντά στο πρόσωπό μου,  μού είπε επί λέξη: Σταματήστε (δηλαδή να ζητάτε να γίνει πρώτα η έκτακτη) γιατί θα πάρω τα 20 άτομα που έφερα και θα φύγω.  !!!

Ο συνάδελφος κ. Νικολάου του μ/σ Μεσολογγίου πρότεινε να γίνει ηχογράφηση της ΓΣ (όπως γίνεται πλέον σε κάθε σοβαρή και σύγχρονη ΓΣ) με δικά του τεχνικά μέσα που είχε φέρει, αλλά και πάλι ο κ. Ντούρας αρνήθηκε προφασιζόμενος την νομιμότητα, ότι δηλαδή θα έρεπε οι παρόντες να υπογράψουν πως δέχονται την ηχογράφηση, λές και ήταν κάτι δύσκολο.

Ο κ. Αναστάσιος Δημητρόπουλος του μ/σ  Πατρών  σηκώθηκε και αγανακτισμένος φώναξε προς τον κ. Ντούρα: «Βασίλη όταν σου λέω εγώ να πετάξεις τους ερασιτέχνες έξω…» και ταυτόχρονα έκανε την χαρακτηριστική κίνηση δείχνοντας με το δάκτυλό του το μυαλό του.

Πρόεδρος της ΓΣ εκλέχθηκε ο συνάδελφος κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος του μ/σ Θάσου, αντιπρόεδρος ο συνάδελφος κ. Κωνσταντίνος Ντούνας του μ/σ Γρεβενών και γραμματέας η συνάδελφος κ. Αικατερίνη Καρατάσου του μ/σ Λαρίσης.

Ενώ το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο Διοικητικός Απολογισμός, εν τούτοις η συνέλευση ξεκίνησε με τον Οικονομικό Απολογισμό (εδώ τον κ. Ντούρα δεν τον πείραξε να μην τηρηθεί η σειρά της ημερήσιας διάταξης).  Ένας συνάδελφος (συγνώμη δεν συγκράτησα το όνομά του) μας διάβασε την έκθεση οικονομικού ελέγχου που είχε διεξάγει, τονίζοντας (δηλαδή ξεκαθαρίζοντας) ότι ο έλεγχος έγινε στα παραστατικά εσόδων και εξόδων και τίποτε άλλο.  Δηλαδή έκανε μία πρόσθεση και αφαίρεση  των τιμών των παραστατικών.

Κατόπιν έλαβα τον λόγο από το βήμα και έθεσα τις εξής ερωτήσεις:
- Ποιο είναι το τιράζ του περιοδικού (πόσα τεύχη τυπώνουμε ετησίως), και τι κόστος έχουν; 
- Αν έχουν παρθεί προσφορές από διάφορα τυπογραφεία ώστε να έχουμε επιλέξει το περισσότερο συμφέρον. Πώς γνωρίζουμε δηλαδή ότι κάποιο άλλο τυπογραφείο δεν θα μας κόστιζε τα μισά χρήματα;  Καθότι όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι «η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνον πρέπει να είναι τίμια αλλά θα πρέπει και να φαίνεται».  Ζητώ απόλυτη διαφάνεια. (Το πονηρό της υπόθεσης θα το σχολιάσω σε άλλο κείμενο ή και βίντεο).
- Η έκθεση οικονομικού ελέγχου (ΕΟΕ) είναι μέρος της ΓΣ και πρέπει να υπάρχει στα πρακτικά. Γιατί όμως στα πρακτικά της προηγούμενης ΓΣ η ΕΟΕ απουσίαζε;

Στην μέση των ερωτήσεών μου ξεκίνησε η αναμενόμενη φασαρία. Κάποιοι προσπαθούσαν να μην ακουστούν οι ερωτήσεις και έτσι δεν γνωρίζω κατά πόσο άκουσαν τις ερωτήσεις οι συνάδελφοι που βρίσκονταν στο βάθος της αίθουσας.

Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο συνάδελφος κ. Χαρίσης του μ/σ Σερρών και ρώτησε γιατί δεν γίνεται ποτέ έγκριση του Οικονομικού Προϋπολογισμού, όπως θα έπρεπε.  Έγιναν και άλλες ερωτήσεις από συναδέλφους αλλά εγώ είχα ήδη αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά διότι πάσχω από καρδιακή αρρυθμία, και δεν συγκράτησα τις ερωτήσεις, οι οποίες όμως θα γνωστοποιηθούν στους συλλόγους δια των πρακτικών.

Ο κ. Ντούρας στις ερωτήσεις μου έδωσε την απάντηση «είθισται ο εκδότης να είναι ο πρόεδρος». Επειδή η απάντηση που έδωσε ο κ. Ντούρας δεν κάλυψε τα ερωτήματά μου, και επειδή ο κ. Ντούρας μας πληροφόρησε ότι το περιοδικό είχε οικονομικά προβλήματα, έλαβα τον λόγο και κάλεσα τους συναδέλφους να μην εγκρίνουν τον Οικονομικό Απολογισμό.

Η ψηφοφορία για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού κάθε χρονιά γινόταν με φανερή ψηφοφορία ενώ το καταστατικό τονίζει ότι πρέπει να γίνεται με μυστική. Είχα ζητήσει λοιπόν με email μου στην ΟΜΣΕ, από φέτος η ψηφοφορία να γίνεται μυστική όπως ορίζει το καταστατικό, και πράγματι στην αίθουσα υπήρχε κάλπη.

Όταν άρχισε η ψηφοφορία αισθάνθηκα εντονότερη αδιαθεσία (δεν μπορούσα να ανασάνω) και ζήτησα από τον  αγαπητό συνάδελφο Ν. Παλαιοκώστα να με βοηθήσει να βγω από την αίθουσα.  Η αδιαθεσία μου εντάθηκε ακόμα περισσότερο μάλλον λόγω του εκνευρισμού μου και τελικά αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την ΓΣ και να φύγω για το ξενοδοχείο, όπου με συνόδευσε και ο Ν. Παλαιοκώστας.
Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον συνάδελφο κ. Γιώργο Τσιάλιο του μ/σ Ιωαννίνων που προτάθηκε και με μετέφερε με το αυτοκίνητό του ως το ξενοδοχείο, και του εύχομαι υγεία και ευημερία.

Όταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου αισθάνθηκα αρκετά καλά παρακάλεσα τον Ν. Παλαιοκώστα να επιστρέψει στην ΓΣ, αλλά εγώ δεν επέστρεψα από  φόβο μήπως η αδιαθεσία μου επιστρέψει. Έτσι δεν είδα με τα μάτια μου τι συνέβη παρακάτω. Από εδώ και πέρα θα σας αναφέρω τι έμαθα κατόπιν από τους συναδέλφους που έμειναν το βράδυ στην Λάρισα.
Παρόλο που υπήρξε κάλπη, δεν υπήρχε παραβάν ούτε φάκελος για το ψηφοδέλτιο με αποτέλεσμα να φαίνεται εύκολα ποιο από τα δύο ψηφοδέλτια έριχνε κάποιος. ΠΟιά μυστική ψηφοφορία λοιπόν; (Σε άλλο κείμενο ή βίντεο θα αναλύσω τι σημαίνει αυτό, εδώ κάνω απλά αναφορά).
Ο Οικονομικός Απολογισμός τελικά εγκρίθηκε με 49 υπέρ και 20 κατά.  Είναι η πρώτη φορά που υπήρξαν τόσοι πολλοί αρνητικοί ψήφοι.

Ο Διοικητικός Απολογισμός έμαθα ότι τελικά δεν έγινε.  Έτσι λοιπόν το ΔΣ δεν απολογήθηκε αν υλοποίησε ως όφειλε τις προτάσεις που εγκρίθηκαν από την περσινή ΓΣ, η και πάλι τις απαξίωσε ως συνήθως.

Στην «Γενική Συζήτηση» ανέλαβε τον λόγο ο αγαπητός συνάδελφος Ν. Παλαιοκώστας για να εκφωνήσει τόσο τις προτάσεις του συλλόγου μας όσο και την προσωπική του πικρία  για τον τρόπο λειτουργίας της ΟΜΣΕ, η οποία είχε ως εξής:   

«Μετά από μερικά χρόνια συμμετοχής μου στα κοινά της μελισσοκομίας ως αντιπρόσωπος μελισσοκομικού  συλλόγου, μέλος της ΟΜΣΕ και επί τέσσερα έτη  μέλος του ΔΣ της ΟΜΣΕ, θέλω να καταθέσω την πικρία μου για την ομοσπονδία μας.

- Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο διεξαγωγής των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης. Μόλις πρίν 3 χρόνια ξεκινήσαμε ως ΓΣ να λαμβάνουμε αποφάσεις με ψηφοφορία, και δεν μας έχει γίνει ακόμα συνείδηση ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από την ΓΣ και το ΔΣ οφείλει να τις εκτελεί.

- Ο χρόνος των 2-3 ωρών της ετήσιας ΓΣ είναι ελάχιστος σε σχέση με τα προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις.

- Οι θεσμικές διαδικασίες καταπατούνται, η συλλογική βούληση και δράση παραγκωνίζονται.

- Οι αποφάσεις της γενικής Συνέλευσης  δεν εκτελούνται από το ΔΣ, απαξιώνοντας έτσι  στην πράξη και επιδεικτικά τον συνδικαλιστικό θεσμό και τους συλλόγους.

- Πολλοί σύλλογοι είναι ανενεργοί ή υπολειτουργούν. Δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του κλάδου και δεν έχουν μέχρι σήμερα προτείνει ούτε ένα θέμα για συζήτηση στην Γενική Συνέλευση.  Θεωρώ ότι αυτοί οι σύλλογοι με την ακινησία τους, ευθύνονται περισσότερο από όλους  για την  κατάσταση της ομοσπονδίας.  Στη φύση ότι δεν κινείται, είτε είναι νεκρό είτε έτοιμο να πεθάνει.  Αυτό ισχύει και εδώ.

- Διεξάγουμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις με εντάσεις.  Δεν είμαστε ικανοί να περιμένουμε τη σειρά μας να μιλήσουμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας και κυρίως τις απόψεις των συλλόγων μας, με ηρεμία, πληρότητα και σαφήνεια.

- Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας μας.  Είναι μια σχεδόν νεκρή ιστοσελίδα. Για ποιο λόγο να επισκεφτεί κάποιος στην ιστοσελίδα της ΟΜΣΕ;

Αν δεν λυθούν αυτά τα λειτουργικά προβλήματα δεν θα έχουμε ποτέ μία ομοσπονδία που θα λύνει τα προβλήματα του κλάδου μας.» 

Να υπενθυμίσω ότι οι προτάσεις του συλλόγου μας ήταν:
1. Ίδρυση ομάδων στο FB για  την καλύτερη επικοινωνία των μελών της ΓΣ και του ΔΣ,
2. Πρόταση για λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται από την αδυναμία εφαρμογής της ΥΑ 144 για την εφαρμογή της κ.ο. 852, ναι, έχουμε μία πολύ ουσιαστική πρόταση!
3. Πρόταση για την λύση του προβλήματος / φαινομένου να εκδιώκονται οι μελισσοκόμοι από τα δάση,
4. Περί της πρότασης για μείωση των επιδοτήσεων.
5. Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας της ΟΜΣΕ.

Από αυτές τις προτάσεις εκφωνήθηκε μόνον η πρώτη, για τις υπόλοιπες προτάσεις δεν υπήρχε –λέει–  χρόνος και έπρεπε να λήξουμε την τακτική ΓΣ για να προχωρήσουμε στην έκτακτη.  Οι συνάδελφοι δεν έλαβαν γνώση για τις υπόλοιπες προτάσεις.

Καταλαβαίνετε;  Δεν ολοκληρώσαμε την τακτική συνέλευση για να γίνει η έκτακτη!!!  Άλλωστε ο κ. Ντούρας μου το είχε δηλώσει / προσχεδιάσει ξεκάθαρα: «Όχι, δεν θα κάτσω να ακούσω». Καταλάβατε γιατί δεν δέχθηκε την πρόταση του κ. Ποντίκη; Μας φίμωσε λοιπόν!

Μετά τον Ν. Παλαιοκώστα κάποιοι συνάδελφοι έλαβαν το λόγο και είπαν διάφορα ήδη γνωστά, αλλά κανένας άλλος σύλλογος δεν έθεσε προτάσεις για λύση σε κανένα από τα προβλήματά μας.  Καμία ψηφοφορία δεν έγινε και καμία απόφαση δεν έλαβε η ΓΣ για τα προβλήματά μας.  Δηλαδή και πάλι 0 x 0  = 0 !

Και αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο λαμβάνουμε μέρος στην ΓΣ της ΟΜΣΕ; Ποιο πρόβλημα μας έλυσε;  Γιατί ο σύλλογός μας ξόδεψε τα χρήματα αυτά; Τι κέρδισε; 

Ο δικός σας σύλλογος (αν είστε μέλη άλλου συλλόγου) τι κέρδισε από την συμμετοχή του στην ΟΜΣΕ;

Και για ποιο λόγο οι «ερασιτέχνες» να είστε μέλη της ΟΜΣΕ όταν «Όχι, δεν θα κάτσουν να σας ακούσουν»;

Κατόπιν διεξήχθη η έκτακτη ΓΣ και ψηφίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού της ΟΜΣΕ όπως είχε αποφασιστεί στην τακτική ΓΣ του 2019.

Περισσότερη ενημέρωση θα έχετε και από τν αγαπητό συνάδελφο κ. Νίκο Παλαιοκώστα στην επερχόμενη ΓΣ του συλλόγου μας που θα γίνει σύντομα. 


Όπως είπα και πριν, λεπτομερής σχολιασμός και άλλες πληροφορίες θα γίνουν σε άλλο κείμενο, και στο εξής θα προσπαθώ και σε βίντεο. 

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
============================================
Εδώ τελείωσε η αναφορά μου στον Κηφήνα, και τώρα θα κάνω λίγα  σχόλια.

Οι «Ερασιτέχνες»


Οι μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμοι  (αποκαλούμενοι και ως ετεροεπαγγελματίες) έχουν λίγα μελίσσια, βγάζουν λίγο μέλι και το διαθέτουν εξ ολοκλήρου στην λιανική.  Είναι οι μελισσοκόμοι του ενός τόνου (και πού είναι αυτός ο τόνος; ) και έχουν ένα καθαρό εισόδημα από την μελισσοκομία από 5.000€ και κάτω, και αυτό όχι κάθε χρόνο.  Μπορεί οι κατά κύριο επάγγελμα να γελάνε με αυτά τα μικρά ποσά, αλλά για τους μικρούς μελισσοκόμους αυτά τα 4-5 χιλ. είναι καθοριστικά για την διαβίωσή τους. Δεν μπορείτε να τους απαξιώνετε εσείς οι μελισσοτσιφλικάδες με τα μεγάλα ζωικά κεφάλαια!  

Όπως έχετε θεμιτά συμφέροντα εσείς οι μεγάλοι έτσι και οι μικροί. Δεν μπορείτε να τους στερήσετε το «δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι»  εκτός και αν προσπαθείτε να ξαναζήσουμε καταστάσεις τύπου Κιλελέρ.  Η αντίληψη και συμπεριφορά σας (πετάξτε τους έξω, και … δεν θα κάτσω να σας ακούσω) θα οδηγήσει σε διάσπαση του κλάδου.  Την προηγούμενη φορά, μόλις πέρσι, το γλυτώσαμε παρά τρίχα.  Αλλά δε βλέπω να βάλατε μυαλό!

Ναι, ξέρω … ξέρω … , δεν θέλετε την διάσπαση του κλάδου, διότι οι κατά κύριο επάγγελμα είστε 150-200 άτομα σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι ετεροεπαγγελματίες που τους αποκαλείτε υποτιμητικά «ερασιτέχνες» είναι κάτι χιλιάδες.  Θέλετε λοιπόν να έχετε στον συνδικαλισμό τον αριθμό των ετεροεπαγγελματιών  για να σφετερίζεστε την δύναμή τους, δηλαδή να δείχνετε στον υπουργό ότι είστε πολλοί ψήφοι, αλλά όμως οι ετεροεπαγγελματίες να μην έχουν λόγο στον συνδικαλισμό. Τους φιμώνετε!  Τους απαξιώνετε!
Θέλετε τους ετεροεπαγγελματίες να έρχονται στην ΓΣ και να ψηφίζουν σαν υπνωτισμένοι ΝΑΙ σε ότι απολογισμό τους σερβίρετε για να τον νομιμοποιήσετε.  

Ίσως τελικά οι Γερμανοί να μην είναι χαζοί … έμαθα ότι έχουν δύο ομοσπονδίες.
Διότι τι δουλειά έχει ένας σύλλογος που αποτελείται κυρίως από ετεροεπαγγελματίες (μη κατά κύριο επάγγελμα) μέσα σε μία ομοσπονδία,  όταν στην ομοσπονδία του λένε «εσύ εδώ μέσα δε θα μιλάς» ???  
Ε; κ. Ντούρα και κ. Δημητρόπουλε;
Ε; κύριοι που συμφωνήσατε με τον Ντούρα;;;  Είμαι παράλογος;

Η Διοίκηση



Τι να σχολιάσω εδώ;  Τα έχω σχολιάζει σε άλλες αναρτήσεις, το γράφει και το καταστατικό,  ότι το ΔΣ (εννοείται και ο πρόεδρός του μαζί) διοικούν την ΟΜΣΕ με τις υποδείξεις της Γενικής Συνέλευσης.  Όσο και αν προσπαθείτε να ερμηνεύσετε το καταστατικό και την νομοθεσία έτσι ώστε να λέει ότι το ΔΣ έχει τον πρώτο λόγο, τόσο θα γίνεστε αστείοι αλλά και επικίνδυνοι για τον συνδικαλισμό.  Η ΓΣ είναι το ανώτατο όργανο. Το ΔΣ δεν μπορεί να πεί «εσύ ΓΣ δεν θα μιλάς, θα γίνει ότι λέω εγώ». Χωνέψτε το, τόσο εσείς κ. Ντούρα όσο και όλοι εκείνοι που ονειρεύονται να γίνουν Ντούρες στη θέση του Ντούρα.
Κύριε Ντούρα, όταν αποφασίζουν οι σύλλογοι (δηλαδή οι αντιπρόσωποι στην Γενική Συνέλευση,) αυτό δηλαδή που δεν σας αρέσει και το πολεμάτε,  είναι αυτό που λέγεται Δημοκρατία.  Περισσότερο Δημοκρατία από αυτό δεν γίνεται.
Άλλωστε το αναφέρει και ο νόμος 1361/83, άρθρο 15 παρ. 1.
  1. Το Διοικητικό Συμβούλιο, είναι αρμόδιο να αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά την επιδίωξη των σκοπών της συνδικαλιστικής οργάνωσης και τη διαχείριση της περιουσίας της, μέσα στα πλαίσια του Νόμου, του Καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, αντιπροσωπεύει δε την συνδικαλιστική οργάνωση στα δικαστήρια ή εξώδικα. Το Δ.Σ. αποτελείται από πέντε μέχρι δεκαπέντε μέλη σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγεται μεταξύ των μελών που έχουν εγγραφεί τουλάχιστο 2 μήνες πριν από τις εκλογές. Οι ιδιότητες του προέδρου, αντιπροέδρου, γενικού γραμματέα και ταμία, δεν επιτρέπεται να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο.
Όμως στην ΓΣ μας είπατε κύριε Ντούρα ότι ο ταμίας είχε κάνει εξουσιοδότηση να διαχειρίζεστε το ταμείο εσείς. Άκουσα σωστά;
 Άρα παρανόμως οι  ιδιότητες του προέδρου και του ταμία πλέον συμπίπτουν στο πρόσωπό σας; Κάνω λάθος;  

Αχιλλέας Παπαστεργίου: Θα πάρω τα 20 άτομα που έφερα και θα φύγω.
Αυτά τα άτομα που φέρατε δηλαδή είναι του χεριού σας; Τα έχετε στο τσεπάκι σας; Δεν έχουν δική τους βούληση; …  τι τους έχετε κάνει και θα κάνουν ότι θέλετε εσείς, μαγικά;  Και αν πράγματι έχετε την δύναμη να τους εξουσιάζετε, πάρτε τους και φύγετε λοιπόν! Τι μας φοβερίζετε;  Νομίζετε ότι μας είστε σε κάτι χρήσιμοι και θα λυπηθούμε που θα σας χάσουμε;

Ο Διοικητικός Απολογισμός ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, διότι δεν υπήρχε ο χρόνος. Έπρεπε να λήξει η τακτική για να γίνει η έκτακτη ΓΣ    -   τι βολικό, ε;   Αυτό είναι νόμιμο κ. Ντούρα;  Εμείς που ζητήσαμε η σειρά των συνελεύσεων να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε η τακτική ΓΣ να μπορέσει να ολοκληρώσει τις εργασίες της, κατηγορηθήκαμε ως ταραξίες!  Με λίγα λόγια πιεστήκαμε ψυχολογικά να υποκύψουμε και να μην ολοκληρωθούν οι εργασίες της τακτικής ΓΣ. Όμως αυτό εμπίπτει στο άρθρο 23 του νόμου 1361/83 που ορίζει:
« Τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη, όποιος εμποδίζει με σωματική ή ψυχολογική βία τις συνεδριάσεις της Διοίκησης ή τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών των Α.Σ.Ο.»
Αλλά βέβαια … ποιος κάθεται τώρα να τρέχει στα δικαστήρια… ; Αλλά γιά στάσου... μήπως επιτέλους πρέπει να γίνει για να τελειώνουμε; 

Στην έδρα της ΓΣ κάθεται μόνον το προεδρείο, δηλαδή οι δύο πρόεδροι, ο γραμματέας και ο ψηφολέκτης.  Όμως στην ΟΜΣΕ έχουμε ένα παράδοξο: Πάντα ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της έδρας κάθετε ο κ. Ντούρας  που δεν έχει καμία δουλειά εκεί. Ο Ντούρας είναι πρόεδρος του ΔΣ, είναι άλλο όργανο το ΔΣ και άλλο το προεδρείο της ΓΣ … δεν είχε καμία δουλειά μέσα σε άλλο όργανο.  Παρόλο που ζήτησα προσωπικά να κατέβει κάτω, οι πρόεδροι από έναν κατά την άποψή μου κακώς νοούμενο σεβασμό δεν τον κατέβασαν. Έτσι λοιπόν ο κ. Ντούρας έμεινε ακριβώς ΣΤΗ ΜΕΣΗ  της έδρας, παραγκωνίζοντας τους δύο προέδρους και έχοντας δίπλα του την γραμματέα, λές και ήταν εκείνος ο πρόεδρος της ΓΣ. Να δείτε που του χρόνου θα φορέσει και τήβεννο (αστειεύομαι). 





Το περιοδικό
Έχει οφειλές 26.000€ από συνδρομές. Μα βέβαια…  ποιος ενδιαφέρεται για το περιοδικό; Τι να διαβάσουμε όταν έχει καταλήξει προεκλογική ομιλία του Ντούρα; Το περίεργό είναι ότι όταν κάποιοι δεν πληρώνουν την ετήσια συνδρομή στο περιοδικό,  η ΟΜΣΕ (δηλαδή ο Ντούρας) συνεχίζει να το στέλνει, και το σταματά τον τρίτο χρόνο. Γιατί δεν το σταματά αμέσως; 
Τι να ενημερωθούμε από το περιοδικό κάθε δύο μήνες, αφού τα τεκταινόμενα τα μαθαίνουμε αμέσως από το διαδίκτυο;   Εξ αιτίας του περιοδικού δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας.  
Επίσης ανέφερε ο κ. Ντούρας ότι οι διαφημιζόμενοι οφείλουν στο περιοδικό περί τα 18.000€ από απλήρωτες διαφημίσεις. Εγώ αυτό το λέω κακή διοίκηση. Για το περιοδικό θα μιλήσω στην επόμενη ανάρτηση στο άμεσο μέλλον με περισσότερες λεπτομέρειες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: