1.2.11

Συνελήφθη κλέφτης κυψελών στα Τρίκαλα.

Από το blog του Δημήτρη πληροφορηθήκαμε ότι συνελήφθη τελικά ο κλέφτης που ρήμαζε την περιοχή εδώ και 4 - 5 χρόνια. 

Δείτε παρακάτω

Ελπίζω τα θύματα να μην τον λυπηθούν. 

Βρείτε όλοι μαζί ένα καλό δικηγόρο. Αν πάτε ομαδικά και μοιραστείτε την αμοιβή του δικηγόρου, εσείς δεν θα πληρώσετε πολλά ενώ εκείνος θα πάρει περισσότερα. Σας συμφέρει. Μήν πάτε μόνος του ο καθένας.  

Θα πρέπει τα θύματά του εκτός από την ποινική του δίωξη να απαιτήσουν και σοβαρές αποζημιώσεις!  Δηλαδή να απαιτήσουν χρηματική αποζημίωση για την αξία των μελισσιών και κυψελών και τα απολεσθέντα κέρδη από μέλι και γύρη, αλλά και από την  πώληση των μελισσοσμηνών από τις παραφυάδες που θα έκοβαν.  Δηλαδή να ζητήσετε 250€ από την κάθε κυψέλη που σαν έκλεψε. 
Αν βρήκατε μόνον τις κυψέλες δίχως πληθυσμό, να απαιτήσετε αποζημίωση και για τους πληθυσμούς δηλαδή περίπου 110€ επιπλέον. 

Αν βρήκατε λιγότερα από όσα σας έκλεψε, τότε απαιτήστε αποζημίωση για όλα, αφού ο κλέφτης θα μπορούσε να τα έχει καταστρέψει ή να τα είχε πουλήσει. 

Σίγουρα θα πουλήσει το σπίτι του για να σας αποζημιώσει. Μην του την χαρίσετε! 

Και κάτι άλλο πολύ βασικό! Εσείς που είστε εκεί κοντά φτιάξτε ένα κείμενο και μερικές φωτογραφίες και στείλτε τα στα κανάλια. Σίγουρα κάποια κανάλια θα το δημοσιεύσουν ( αυτό το συμβάν για τις ειδήσεις τους είναι εμπόρευμα, δεν θα το απαξιώσουν).  Αυτή την στιγμή στον μελισσοκομικό κόσμο επικρατεί η αντίληψη οτι οι κλέφτες δεν πιάνονται, πράγμα που κάνει πολλούς επίδοξους κλέφτες να ξεθαρρέψουν και να απλώσουν τα χέρια!  Μιά τέτοια είδηση θα τους αποθαρρύνει.

Χώστε τον εκεί μέσα, και όταν βγεί να μήν έχει ούτε σπίτι να μείνει.

3 σχόλια:

Markianos Koutroulis είπε...

Άρθρο 1
1. (Ζωοκλοπή). Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή 20.000 έως 1.000.000 δραχμών τιμωρείται η κλοπή ίππων, ημιόνων, βοοειδών, βουβαλοειδών, αιγοπροβάτων, χοίρων και κυψελών μελισσών ή του περιεχομένου τους.
2. (Ζωοκτονία). Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται η θανάτωση, με πρόθεση, ζώων της προηγούμενης παραγράφου καθώς και η καταστροφή η βλάβη κυψελών μελισσών ή του περιεχομένου τους.
3. αν η πράξη της ζωοκλοπής ή της ζωοκτονίας έχει ως αντικείμενο ζώα που βρίσκονται στον περίβολο ή σε στεγασμένο χώρο της οικίας του ιδιοκτήτη τους ή σε ειδικό για τη φύλαξη αυτών περιφραγμένο χώρο ή αν τα ζώα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή της οικογένειας του ιδιοκτήτη τους επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.
Άρθρο 2
Αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η ζωοκλοπή ή η ζωοκτονία τιμωρούνται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 1.000.000 δραχμών στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) Αν έγινε από δύο ή περισσότερα άτομα, από κοινού.
β) Αν κατά τη τέλεση της πράξης χρησιμοποιήθηκε βία ή απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή έγινε χρήση των μέσων αυτών για τη διατήρηση της κατοχής των κλεμμένων ή θανατωμένων ζώων.
γ) Αν ο δράστης ( αυτουργός ή συμμέτοχος) οπλοφορούσε.
δ) Αν ο δράστης είναι κρεοπώλης, εστιάτορας, διευθυντής ξενοδοχείου και δημοσίων γενικά κέντρων ή άλλος επαγγελματίας συναφών με τα παραπάνω επαγγελμάτων.

IxNiLaTiS είπε...

Έτσι! Πολύ σωστά!

Μόνον που αυτό είναι το ποινικό και αυτεπάγγελτο μέρος της υπόθεσης. Υπάρχει και το Αστικό μέρος του αδικήματος που αναφέρεται στις αποζημιώσεις. Εκεί είναι το μεγάλο γλέντι.

Unknown είπε...

Αυτή είναι μια καλή αρχή. Είναι ευκαιρία με αυτή τη σύλληψη να δοθεί δημοσιότητα και να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα της κλοπής κυψελών σε περισσότερους έλληνες, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη της κοινωνίας.

Φιλικά,
www.melissopazari.com