4.12.17

Ηλεκτρική Πυροσφραγίδα

Οι αναγνώστες του μπλόγκ θα θυμούνται την άσχημη περιπέτεια που είχα στο παρελθόν με την πυροσφραγίδα υγραερίου, η οποία δεν δούλεψε ποτέ σωστά  και σκούριασε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.

Η προηγούμενη πυροσφραγίδα υγραερίου. Μπλιάχ! 
Και επειδή επιπλέον φοβάμαι πολύ το υγραέριο, είχα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσω τα γράμματα της πυροσφραγίδας με μέγκενη, ώστε να βυθίζονται στο ξύλο δίχως να χρειάζεται το υγραέριο. Δουλεύει μεν, αλλά ... είναι πολύς ο κόπος και ο χρόνος που απαιτείται, ιδιαίτερα αν πρέπει να σφραγίσεις μερικές δεκάδες σώματα και αρκετές εκατοντάδες πλαίσια. Ενώ με την σφραγίδα τελειώνεις γρήγορα .. την πιέζεις λίγο πάνω στο ξύλο, και αυτό ήταν.

Έτσι λοιπόν είπα να δώσω μία ευκαιρία στην ηλεκτρική πυροσφραγίδα, αφού μάλιστα είχα ακούσει και καλά λόγια. Μόλις την έπιασα στο χέρι μου κατάλαβα ότι πρόκειται για σοβαρό εργαλείο. Αρκετά στιβαρή, βαριά  και προσεγμένη κατασκευή (εντάξει δεν είμαι ειδικός, αλλά φαίνεται κάτι ότι δεν είναι ψεύτικο). 
Το λευκό μέταλλο πρέπει να είναι ατσάλι inox. Το κίτρινο μέταλλο δεν ξέρω τι  είναι, πάντως φαίνεται να είναι ένα κράμα χαλκού.  Έχει μέσα του την αντίσταση και είναι μασίφ με τα γράμματα.  Γι αυτό και παραγγέλνεις την πυροσφραγίδα με τον αριθμό σου. 


Η αντίσταση είναι η στρογγυλή ράβδος μέσα στο κίτρινο μέταλλο

Προσέξτε πόσο βαθιά είναι τα γράμματα, και είναι μασίφ με το μέταλλο. 

Η πρίζα ...  όχι ψεύτικα πράγματα! 


Στην επάνω εικόνα φαίνεται βιδωμένος πάνω στο σώμα ο "αποστάτης" ο οποίος κρατά σε απόσταση το καλώδιο αν αυτό πάει να ακουμπήσει στο καυτό μέταλλο. Επίσης φαίνεται η μεταλλική λαβή  βιδωμένη πάνω στο σώμα της σφραγίδας. 


Βίδες που από ότι βλέπω μάλλον θα πρέπει να είναι επίσης ατσάλι inox, και είναι άλλεν, για να σφίγγουν καλύτερα.

Η λαβή από όπου την κρατάμε, είναι επενδεδυμένη από σχετικά μαλακό αντιολισθητικό λάστιχο, και όχι από σκληρό πλαστικό. Μπράβο! 



Η διαδικασία της πυροσφράγισης έγινε γρήγορα, και το αποτέλεσμα .. καθόλου άσχημο. Πόσο καλύτερα να είχαν γίνει δηλαδή; 





Στην αγορά υπάρχουν πιθανόν και άλλες ηλεκτρικές πυροσφραγίδες, (ενδεχομένως να είναι επίσης καλές,  αλλά δε τις δοκίμασα και δε το γνωρίζω) ξεκαθαρίζω ότι η συγκεκριμένη  πυροσφραγίδα που σας έδειξα είναι αυτή της SteelBees.  Το κόστος της ήταν 118+ΦΠΑ, δηλαδή κάτω από τα 150€, δηλαδή όσο περίπου κοστίζει μία σφραγίδα υγραερίου με τα γράμματα, τη φιάλη και τον ρυθμιστή ροής.
Για εμένα το υγραέριο είναι πια παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: