27.7.14

Σφηκοφωλιά

Με παρακάλεσε  γνωστός μου να μαζέψω ένα μελίσσι από ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου ενός γνωστού του. Μάζεψα τα σύνεργα, πήρα σκάλα, κυψέλη κλπ... και πήγα. Είναι η πολλοστή φορά που αντί για μελισσοφωλιά βρίσκω σφηκοφωλιά, αλλά ετούτη ήταν τεράστια! 







5 σχόλια:

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Επειδή έχει πάνω από 5000-8000 σφήκες θα ντυθείς κανονικά με μάσκα και γάντια και με το ένα χέρι θα κρατάς ένα ξύλο καιθα καταστρέφεις την φωλιά και συγχρόνως με μια 5 λίτρων ψεκαστήρα προπιέσεως με FENDONA ή ICON (ΆΟΣΜΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ)θα ψεκάζεις συνεχώς την φωλιά και τις σφήκες, θα φας μερικά τσιμπήματα, καλή συνέχεια εάν έχεις απορίες πάρε τηλ. Το γνωρίζω το αντικείμενο γιατί ασχολούμαι με απεντομώσεις χώρων..

Mesologgi bee είπε...

Αν δεν ξεκίνησες πάρε πετρέλαιο και ψέκασέ την . Στη συνέχεια έχοντας πάντα στο ένα χέρι το ψεκαστικό και το άλλο ένα αιχμηρό αντικείμενο για την εξολόθρευση της.Το πετρέλαιο στις σφήκες κάνει απίστευτη δουλειά. Καλή επιτυχία!!!

IxNiLaTiS είπε...

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν έκανα τίποτα, είπα στον ιδιοκτήτη τι να κάνει.

Philippos είπε...

Τι λύση πρότεινες;
Η μοναδική φορά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο, δεν ήταν με συμβατικά μέσα, αλλά με "πατέντα". Την ψεκασα με σπρέι κολλας.
(Βέβαια ήταν η μισή από αυτή της φωτο).

Unknown είπε...

Καλησπέρα βρήκα κ εγώ μια σφηκοφωλια έσπασα την μισή με την σκούπα κ έριξα κ πετρέλαιο στην υπόλοιπη μισή κ θα δω τι θα γινει