20.7.13

"Παστούρωμα" και οι απάνθρωποι βασανιστές.

Είναι γνωστή πρακτική η χρήση σχοινιών για την ακινητοποίηση των παραγωγικών ζώων και ζώων εργασίας το λεγόμενο "παστούρωμα".  Τα πόδια του ζώου δένονται με κοντά σχοινιά ώστε το ζώο να μή μπορεί να περπατήσει και απομακρυνθεί. 

Είναι μια βάρβαρη και βασανιστική μέθοδος η οποία καταπονεί τους αστραγάλους του ζώου. Τα πόδια ατροφούν από το συνεχές τέντωμα του σχοινιού και το ζώο υποφέρει. Γαϊδούρια, κατσίκια, αρνιά, γελάδια, ακόμα γουρούνια παραμένουν έτσι δεμένα όλη τους τη ζωή, συνήθως μέχρι τη σφαγή.

Αυτό μπορεί να βολεύει τον ιδιοκτήτη,  όμως το ζώο δεν είναι μηχάνημα αλλά ένα ζωντανό πλάσμα που υποφέρει. Αυτό όμως δεν φάνηκε να ενδιαφέρει τον νησιώτη που κρατά δεμένο χειροπόδαρα το ζώο κάτω από τον καυτό ήλιο. 

Το "παστούρωμα" απαγορεύεται από τη νομοθεσία (Ν 1197/81). Αν δείτε τέτοια περιστατικά όπου βρεθείτε  φέτος το καλοκαίρι, να τα καταγγείλετε εγγράφως στην αστυνομία και στον Δήμο της περιοχής.  Μήν αδιαφορείτε! Βοηθήστε να σωθούν τα ζώα από το μαρτύριο που τα έχει υποχρεώσει ο κάθε αγράμματος και άξεστος αγροίκος. 

Παστούρωμα. Το ζώο θα παραμείνει έτσι κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. 
Δεν μπορεί να ανοίξει τα πόδια του.

Καταδικασμένο στην κακιά του τύχη,  που το έδωσε σε άξεστο και χοντρόπετσο αφεντικό.

Κάτω από τον καυτό μεσημεριάτικο ήλιο, δίπλα σε  ένα βαρέλι καυτό νερό.
Ελλαδιστάν 2013.

Τουλάχιστον ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να είχε μεριμνήσει ώστε  να υπάρχει για το ζώο κάποια σκιά το μεσημέρι

Συγχαρητήρια στην ομάδα "
Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου"  γιά το ενδιαφέρον τους, απ όπου είναι και οι φωτογραφίες.
Επίσης κοιτάξτε κι εδώ, να δείτε τι σημαίνει η φράση "ασυνείδητοι παλιάνθρωποι" (Σώστε τα "βαρελόσκυλα" της Λέσβου- Save Lesvos' "Barrel Dogs")



Δεν υπάρχουν σχόλια: