2.8.12

Βρέθηκε Πιράνχας στον Έβρο!

Κάτι μου λέει ότι οι "οικολόγοι"  έκαναν και πάλι το θαύμα τους!

Πιράνχας, ήταν ένα από τα ψάρια που πιάστηκαν στα δίχτυα Τούρκου ερασιτέχνη ψαρά στον Έβρο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο ψαράς!
Ο Καντίρ Οσάλ, ο οποίος, όπως δηλώνει στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Αναντολού", ψαρεύει εδώ και είκοσι χρόνια στον Έβρο υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά που συνάντησε πιράνχας στον Έβρο και ότι το ψάρι που πιάστηκε στα δίχτυα του είναι μεγέθους 45 εκατοστών.
Ο ψαράς κάλεσε τους αρμόδιους να κάνουν έρευνες, αφού τόνισε πως "αυτό μπορεί να είναι το τέλος της αλιείας στον Έβρο, αλλά και να αποτελέσει κίνδυνο και για τους ανθρώπους".

Ο Οσάλ είπε ότι το συγκεκριμένο ψάρι δεν συναντάται στην Τουρκία και ότι ενδεχομένως κάποιοι να το απελευθέρωσαν από κάποιο ενυδρείο, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα ψάρια του είδους στο ποτάμι.



Τι συμβαίνει τελικά; Εαν ένα τέτοιο είδος, που απαντάται μόνο στον αμαζόνιο και στους παραποτάμους του, εντοπιστεί όντως στον Εβρο, είναι σίγουρο ότι έχει επέμβει...ανθρώπινο χέρι! Το θέμα εαν αληθεύει, κρύβει πολλά μυστικά και καλό θα είναι οι τοπικές αρχές εκεί να προβούν σε εκτεταμένες έρευνες. Υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο να καταστραφεί η αλιεία (τα ψάρια αυτά επιτίθενται στα πάντα, σε ό,τι κινείται) αλλά και να συμβούν σοβαρότατα ατυχήματα σε ανθρώπους, ζώα κλπ που θα έχουν την ατυχία να...μπούν στα νερά του ποταμού!

Πηγή

Νεώτερα: Βρέθηκε και δεύτερο πιράνχας.

1 σχόλιο:

Rolo είπε...

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231208701