21.8.12

Ποια θέση είναι καλύτερη για μελισσοκομείο;


Και οι δύο υποψήφιες θέσεις είναι προσήλιες. Η  θέση Α  είναι κάτω κοντά στο ποτάμι.  Εκεί έχουν κοντά το νερό και το πλεονέκτημα ότι θα ανεβαίνουν την ανηφόρα άδειες και όταν θα επιστρέφουν βαριές θα έχουν μόνον κατηφόρα.  Ενδεχομένως όμως τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο να έχουν περισσότερη υγρασία από την Θέση Β. 

Η θέση Β έχει υψομετρική διαφορά από τη θέση Α περίπου 40 μέτρα.  Η θέση Α απέχει 50μ από το νερό ενώ η θέση Β απέχει 300 μ από το νερό. 

 Και οι δύο θέσεις βρίσκονται κάτω από περιοχή με πυκνό πευκοδάσος και κουμαριές, ενώ τα ρείκια βρίσκονται σε περίπου 1200μ απόσταση.

Ποια θέση να διαλέξω;  


8 σχόλια:

Grypas είπε...

Εγώ θέλω να κάνω ένα σχόλιο πάνω στο θέμα το αν παίζει ρόλο η μέλισσα να ανεβαίνει φορτωμένη ή άδεια ή να κατεβαίνει όταν έχουμε υψομετρική διαφορά όπως αναφέρθηκε!
Λοιπόν πιστεύω ότι δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό οπότε δεν πρέπει να πιάνεται σαν σοβαρός παράγοντας ... ίσως να επηρεάζει αλλά σε πολύ μικρό βαθμό! Εξαλου η μέλισσα δεν θα πάει ευθεία ποτέ σε μια πλαγιά π.χ. είτε ανεβαίνοντας είτε κατεβαίνοντας...πάντα ζικ ζακ και σε μεγάλα ή μικρά ημικύκλια επαναλαμβανόμενα !

IxNiLaTiS είπε...

Ενδιαφέρον! ΑΥτό με τα ημικύκλια μπορείς να σχολιάσεις λίγο περισσότερο; Ημικύκλια δεξιά αριστερά ή πάνω κάτω;
Μήπως γνωρίζεις και το γιατί;

Grypas είπε...

Στείλε μου ενα μήνυμα στο email μου να σου εξηγήσω περετέρω!

melibevias είπε...

Όταν η μέλισσα βρίσκετε σε περιοχή μελιτοσυλλογής είναι βασικός παράγοντας και στρατηγικής σημασίας που θα αφήσουμε τα μελίσσια μας,και σίγουρα πρέπει να βρίσκονται χαμηλότερα ώστε να κατεβαίνουν φορτωμένες παρατείνοντας έτσι και το χρόνο ζωής τους εξαιτίας λιγότερης καταπόνησης. Αφού μπορούμε να τις το προσφέρουμε αυτό γιατί να μην το κάνουμε..

markos aliprantis είπε...

Αυτό για το να ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν άδειες ή φορτωμένες είναι μπούρδες.Η μέλισσα δουλεύει με ένα σύστημα GPS και πετά σε ζικ-ζακ όπως ανέφερε και ο grypas επειδή βλέπει σαν να συμπληρώνουμε εμείς ένα παζλ δλδ δεν βλέπει μακρυά αλλά ο συνδιασμός αυτός την κάνει να βρίσκει την τροφή και να επιστρέφει στην κυψέλη.

melibevias είπε...

Εγώ δεν είπα τίποτα για gps είπα για μεγαλύτερη καταπόνηση και μικρότερη διάρκεια ζωής όποιος κατάλαβε--κατάλαβε.

χριστοφορος είπε...

την Β με χιλια''''

IxNiLaTiS είπε...

Χριστόφορε αν θέλεις πές μας και το λόγο που νομίζεις ότι η Β είναι καλύτερη.