21.11.11

Άλλη μιά αποτυχημένη εξόρμηση.

Η πάχνη του πρωινού μπορεί να είναι όμορφη γιατί προσθέτει στο τοπίο ονειρικά παραμυθένια χρώματα, αλλά μας καταστρέφει το κυνήγι του λαγού. Η ατμόσφαιρα υγροποιείται και κάθεται επάνω στα φύλα και το χώμα, και μετά παγώνει. Γίνεται δηλαδή ένα λεπτό στρώμα πάγου.
Ο λαγός περπατάει όλη τη νύκτα στα βοσκοτόπια του και αφήνει στο έδαφος και τα χόρτα την μυρωδιά του. Αυτή την μυρωδιά ψάχνει ο σκύλος για να καταλάβει που βρίσκεται ο λαγός και τον ξεφωλιάζει.
Η πάχνη όμως σκεπάζει την μυρωδιά των ιχνών και ο σκύλος δεν μπορεί να ιχνηλατήσει.

Πριν ακόμα ανεβώ στο βουνό, νωρίς το πρωινό, και ο κάμπος έχει σκεπαστεί από πάχνη. Θερμοκρασία -2

Ακόμα και κατά τις 11:00 όταν η πάχνη έφυγε, το κρύο ήταν αρκετά τσουχτερό.
Κάποιοι μακρυά άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν. 
Άραγε θα τους την φορολογήσουν;  :D

Τα χρώματα του φθινοπώρου. Εδώ μία Αγριοβελανιδιά (Δρύς).

Η καστανιά μας έδωσε γύρη νέκταρ και μελίτωμα, και τώρα ετοιμάζεται κι αυτή για την χειμερία νάρκη της.
Σε λίγους μήνες θα μας ξαναδώσει ...


Καστανιές, δρυς και έλατα.
- Το γουρούνι έχει πιάσει εκεί κάτω δεξιά.
-  Αποκλείεται ! Είναι επάνω αριστερά!       
:D

Πιό ψηλά το τόπος σκεπάζεται από χιόνι.  Στο χιόνι όμως το κυνήγι απαγορεύεται, οπότε κατεβήκαμε πιό κάτω.

Τελικά δεν κάναμε τίποτα ούτε από λαγό ούτε και από αγριόχοιρο. Ο τόπος έχει γεμίσει ζαρκάδια που όταν ακούνε τα σκυλιά τρέχουν γρήγορα μπροστά. Τα σκυλιά τα κυνηγούν με μανία και απομακρύνονται επικίνδυνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις φοβόμαστε μήπως τα κλείσει κάπου μακριά ο χιονιάς και δεν μπορέσουν να επιστρέψουν, ή μήπως κάποιος λαθροθήρας θηρεύσει τα ζαρκάδια και μαζί με τα ζαρκάδια  μαζέψει και τα σκυλιά μας. Ξεκινάει λοιπόν τότε ένας αγώνας να εντοπίσουμε και κρατήσουμε τα σκυλιά μας. 

Αντί δηλαδή να κυνηγάμε θηράματα, κυνηγάμε τα σκυλιά μας ... μήπως τα πιάσουμε. Έτσι μας πέρασε και αυτό το Σαββατοκύριακο.

6 σχόλια:

Giorgos Pats. είπε...

ΦΙΛΕ IXNILATH ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΙΝ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ GPS KERAIES. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΗΔΕΝΙΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.ΟΛΑ ΕΛΕΧΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΠΑΓΑΝΙΕΡΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ.

Exagono είπε...

Παναγιωτη ωραιες εικονες,τουλαχιστον απολαυσες τη φυση.

IxNiLaTiS είπε...

@ Giorgos Pats. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Το έχω υπόψιν μου, αλλά άν μπορείς πές μου ποια μάρκα ή τύπο χρησιμοποιείς.

@ Foris Mouratidis.

Ναι, εκεί η φύση είναι πανέμορφη και έχει από όλα.

Giorgos Pats. είπε...

Παναγιώτη το μηχάνημα οθόνη αγοράσθηκε απο την Ελασσώνα κατάστημα ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Η αξία του ειναι 650 ευρω μαζί με μία κεραία πομπό, ο κάθε επιπλέον πομπός κοστίζει 250 ευρω.Η μάρκα του μηχανήματος είναι GARNIER τύπου 220 και οι πομποίκεραίες τύπου D 40. Άν ενδιαφέρεσε μπορώ να σου βρώ τηλέγωνο του ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Πάντως αξίζουν τα λεφτά τους μας γλίτωσαν απο πολλές περιπέτειες.

IxNiLaTiS είπε...

Γιώργο το γνωρίζω αυτό το μηχάνημα, αλλά είναι παράνομο!!! γιατί η επικοινωνία του πομπού και του δέκτη γίνεται σε συχνότητα VHF που στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται!

Μάλλον όμως και εγώ εκεί θα καταλήξω ...

Giorgos Pats. είπε...

Βρε Παναγιώτη??????????Βρέ Παναγιώτη Αστειεύομαι????????? Γνωρίζω οτι είναι παράνομο αλλά άν νομιμοποιηθούν όλα αυτά τα παράνομα που κάνει το ίδιο το κράτος στις πλάτες τις δικές μου εγώ αυτή την στιγμή θα σπάσω όλους τους πομπούς και θα τους πετάξω να τους φανε τα αγριογούρουνα.