20.11.10

Πάτος από κοντραπλακέ θαλάσσης.


Το κοντραπλακέ θαλάσσης έχει φοβερές αντοχές στην καταπόνηση και στην υγρασία. Αυτό χρησιμοποιείται και στην ναυπηγική διότι αντέχει στο νερό και το αλάτι, καθώς και στις ακραίες θερμοκρασίες. Φοβερό υλικό!
Τι καλύτερο λοιπόν από το να το χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές κυψελών για τους πάτους μας;

Και εγώ έτσι νόμιζα … Παρήγγειλα λοιπόν τέτοιους, και παρόλο που υποτίθεται ότι το κοντραπλακέ θαλάσσης δεν έχει ανάγκη από προστασία λινελαίου, ασταρώματος και βαφής, εγώ το έκανα με επιμονή και υπομονή.

Δείτε στο βίντεο πως έγιναν μετά από δύο χρόνια!


Για να είμαι ειλικρινής, έτσι έγιναν οι μισοί. Οι άλλοι μισοί δεν έπαθαν τίποτα. Άρα ή πρόκειται περί ελαττωματικής παρτίδας, ή το συγκεκριμένο υλικό έτυχε κακομεταχείρισης. Ακόμα και απλό κοντραπλακέ να ήταν, με τόση επεξεργασία που του έκανα ( 2 χέρια λινέλαιο, 2 βελατούρα, 3 ριπολίνη) δεν θα είχε πάθει τίποτα.

Την επόμενη φορά θα πάρω ξύλινους ή πλαστικούς.


11 σχόλια:

SFAKA BEE είπε...

htan kakis poiotitas !malon kineziko!!

SFAKA BEE είπε...

htan kakis poiotitas kineziko!!!

EllinikoMeli είπε...

Να το πας πίσω στον έμπορο και να του το τρίψεις στη μούρη...απαράδεκτη ποιότητα ξύλου! Αν το βουτήξεις μέσα σε νερό, το κόντρα πλακέ θαλάσσης δεν χαλάει! Πόσο μάλλον αν είναι σε κυψέλη! Το είχες βράσει μέσα σε λινέλαιο ή απλά το έβαψες?

IxNiLaTiS είπε...

Όχι δεν το είχα βράσει. Φοβάμαι το υγραέριο, φοβάμαι ακόμα και το πυροσφράγισμα!
Κανονικά θα έπρεπε να κάνω αυτό που λές, αλλά δεν θέλω να περάσω αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση! Πρέπει όμως να του το πώ για να γνωρίζει …

EllinikoMeli είπε...

Αυτό για το βράσιμο το ρώτησα απο την άποψη οτι το κόντρα πλακέ έχει κόλλα ανάμεσα στις στρώσεις του ξύλου...η οποία ενδεχομένως να αποδυναμώθηκε με το βράσιμο και να έγινε αυτό το "λαστιχένιο" και σάπιο ξύλο τελικά!

Αλλα εφόσον δεν το έβρασες είναι καθαρά θέμα ελαττωματικού υλικού. Καλά έκανες και το δημοσίευσες...και επίσης καλά ήταν να πείς και το κατάστημα που τα πωλούσε!

IxNiLaTiS είπε...

Τους πήρα κατευθείαν από κατασκευαστή, από τον οποίο δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο! Μάλιστα ήταν ο μόνος που δέχθηκε να κατασκευάσει πάτους σύμφωνα με ένα δείγμα που του έστειλα. Όλοι οι άλλοι έμποροι και κατασκευαστές ήθελαν απλά να μου πουλήσουν ότι είχαν στην αποθήκη τους.
Άλλωστε μπορεί και ο ίδιος να έχει πέσει θύμα του προμηθευτή του, και είναι άδικο να του κολλήσουμε το άσχημο όνομα! Απλά θα τον ενημερώσω να προσέχει στο μέλλον.

Βασίλειος Αλιχός είπε...

θα συμφωνήσω με τον sfaka bee το κοντραπλακέ είναι σιγουρα κινέζικο. Την καλύερη ποιότητα την εχεi η shelman τουλάχιστον απο την έρευνα που έχω κάνει εγώ. Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι είναι πολύ ακριβό.

Πρακτικές του τύπου << Να το πας πίσω στον έμπορο και να του το τρίψεις στη μούρη... >> είναι λάθος.

Το κινέζικο το φύλλο 1,00 Χ 2,20 εχει περίπου 35-45€ ειναι της shelman η πρώτη ποιότητα σε ιδιες διαστάσεις έχει 135-145€. Δεν νομίζω οτι πήρες την καλή ποιότητα. Στο μόνο που φταίει ο έμπορος είναι που δεν σε προειδοποιησε απο αγνοια του μάλλον οτι δεν κάνει για την συγκεκριμένη δουλειά

IxNiLaTiS είπε...

@ Βασίλης Αλιχός

Μιλάω για έμπορο - κατασκευαστή κυψελών.
Από την άλλη έχω κάνει αρκετές μελισσοκομικές κατασκευές με κοντραπλακέ των 45€ και είναι μιά χαρά, όπως και οι άλλοι μισοί πάτοι. Εξακολουθώ να νομίζω οτι πρόκειται για προβληματική παρτίδα κακοποιημένου προϊόντος.

Βασίλειος Αλιχός είπε...

Μπορεί να είναι και έτσι πάντως καλό είναι να αποφεύγεις τα κινέζικα κοντραπλάκε στο λέω επειδή αυτη την δουλειά κάνω.

IxNiLaTiS είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ. Αποφεύγω τα Κινέζικα γενικά! :))

spyros-bees είπε...

Φίλε IxNiLaTi την πάτησα και εγώ, τελικά έμαθα από φίλο ξυλουργό ότι το κόκκινο κόντρα πλακέ είναι το κινέζικο (χαμηλό κόστος για τον έμπορο) το τι μου είπε για να δικαιολογηθεί ο έμπορος δεν λέγετε, δεν μου τις αντικατέστησε βέβαια, και αναγκάστηκα να τις φτιάξω μόνος... Προς γνώση και συμμόρφωση.