25.10.08

Εθνικό Κτηματολόγιο στο Κανιβαλιστάν.

Έπρεπε και εγώ κάποια στιγμή να το κάνω… έπρεπε να σταθώ στην ουρά για να παραδώσω τα δικαιολογητικά, και το έκανα την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.
Στην περιοχή μου το μέρος που ορίστηκε για παράδοση ήταν ο .. Ιππόδρομος Μαρκοπούλου. Είχα ακούσει ότι έπρεπε να πάω πρωί να πιάσω σειρά, διαφορετικά ο αριθμός προτεραιότητας που θα έπαιρνα δεν θα εξυπηρετούταν ούτε μέχρι το μεσημέρι. Έτσι λοιπόν ήμουν εκεί το πρωί στις 05:25.


Κι όμως είχα αριθμό 23 σε μια πρόχειρη λίστα που γράφαμε μεταξύ μας.




Στο θέμα μας τώρα … όταν κάποια στιγμή, περίπου στις 07:00 άνοιξε η πύλη για να βάλουμε τα αυτοκίνητα μέσα και να μπούμε στο κτίριο, συνάντησα αυτό το θέαμα.

Εμπρός στην είσοδο του κτιρίου έστεκε ως ένα μεγάλο σύμβολο, ο κάδος απορριμάτων. Πόσες ημέρες είχε να αδειάσει; Μπαίνω μέσα στην είσοδο του κτηρίου και μια πινακίδα με ωθούσε στον επάνω όροφο όπου προορίζονταν –λέει- για τους V.I.P.


Ανεβαίνω τα σκαλιά και βλέπω την πρώτη V.I.P. εικόνα …


Και την δεύτερη …


Και ασφαλώς και την τρίτη …


Κάποια στιγμή η κοπέλα βγήκε και φώναζε τα ονόματα που είχαμε γράψει στην λίστα προτεραιότητας για να δώσει το χαρτάκι με το ανάλογο νούμερο. Τότε όλοι έτρεξαν σπρώχνοντας σαν κοπάδι φοβισμένων αγελάδων. Στο τέλος έσπρωξαν οι πίσω τους εμπρός, και οι εμπρός έσπρωξαν την ίδια την κοπέλα που παραπάτησε προς τα πίσω και έβαλε τις φωνές. Έπρεπε να το βλέπατε… Μιλάμε για ζώα …


Σαν να μην έφθανε αυτό, μιλούσαν δυνατά και φώναζαν, με αποτέλεσμα οι πίσω να μην ακούμε ποιο όνομα φώναζε η λεπτή αναιμική φωνούλα της κοπέλας …
Όταν εμείς Έλληνες έχουμε τη συμπεριφορά των κατοίκων του Κανιβαλιστάν, περιμένουμε οι βολευτές και οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι;

Εδώ βλέπουμε πως η Πυροσβεστική Φωλέα έχει ελεγχθεί για βόμβα το 2004.

Από τότε το χαρτάκι δείχνει πως έχει παραβιαστεί και δεν έχει επανελεγχθεί. Λέτε να;


Οι δικηγόροι ήταν μόνον τρείς αλλά παρόλα αυτά τελείωσα σχετικά γρήγορα, στις 11:30
Όοοολα τα σκουπίδια της V.I.P. αίθουσας ήταν εκεί. Επίσης ο κάδος της εξόδου ήταν εκεί να στέκει αγέρωχος ως άλλος Γρύπας προς αποσυμβολισμό….

Τί λέτε να συμβολίζει;

Ά… ρε Γκρέκο Μασκαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: