4.4.19

Περι της Υπουργικής Απόφασης 144/15067/24-01-2019.



Περι της Υπουργικής Απόφασης 144/15067/24-01-2019. 

Η συγκεκριμένη ΥΑ αναφέρεται στην πώληση μελιού από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή ή στα καταστήματα της περιφέρειάς του. Είναι απίθανο να εφαρμοστεί από την πλειονότητα των μικρών μελισσοκόμων, που ουσιαστικά τους καθιστά παράνομους, υποβάλλοντάς τους σε πρόστιμα. 

Η συγκεκριμένη ΥΑ υποτίθεται ότι θα εφάρμοζε την ευρωπαϊκή οδηγία 852 η οποία είχε ως σκοπό την προστασία των μικρών παραγωγών από την ισοπέδωση της ελεύθερης αγοράς. Στην ουσία όμως την καταλύει, αφού οι προϋποθέσεις που τίθενται στην εν λόγω ΥΑ είναι ανέφικτες, και έτσι αναγκάζει τους μικρούς μελισσοκόμους να εγκαταλείψουν την μελισσοκομία.


Θα χορτάσουμε πρόστιμα!

Προτείνω λοιπόν οι σύλλογοι να συγκαλέσουν το γρηγορότερο δυνατό μία Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου ο κάθε σύλλογος να ορίσει τις θέσεις του σχετικά με την υπουργική απόφαση 144/15067/24-01-2019, και να τις στήλει στην ΟΜΣΕ. Έτσι το ΔΣ της ΟΜΣΕ και ο πρόεδρός του κ. Ντούρας να είναι ενημερωμένοι για τις θέσεις μας και τα επιχειρήματά μας ώστε να μήν πράξουν και πάλι αυθαίρετα, έστω και με καλή πρόθεση.

Να διευκρινίσω ότι σκοπός μου δεν είναι να "δέσω" τα χέρια του Ντούρα και του ΔΣ της ΟΜΣΕ, αλλά να συζητηθεί το θέμα σε όλο τον μελισσοκομικό κόσμο. Έτσι αν κάποιος συνάδελφος, έστω και ένας, σκεφτεί κάτι σωστό και λογικό, να ανοίξει τα μάτια όλων μας, και οι αντιπρόσωποι του κλάδου μας όταν πάνε στο υπουργείο, να θέσουν θέσεις λογικές και εφικτές, στηριγμένες με δυνατά επιχειρήματα.

Δείτε εδώ την ΥΑ:










Δεν υπάρχουν σχόλια: