9.3.17

Ο Μετάνθρωπος.



Όλο και πιο συχνά ακούμε την λέξη "Μετάνθρωπος".  Θα είναι ένα κράμα από άνθρωπο και τεχνολογία. Επιτυγχάνεται κυρίως μέσω του βιο-τσίπ, ένα τσίπ που θα είναι αποδεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό και θα τον "βοηθά" σε ορισμένες λειτουργίες. Στόχος … ο ανθρώπινος εγκέφαλος. 

Όταν βιώνουμε κάτι (όταν γνωρίζουμε κάτι με πάθημα – το ζήσουμε) αυτό αποθηκεύεται στο μυαλό μας υπό μορφή κάποιου κώδικα. Οι εργασίες του μυαλού ως γνωστόν γίνονται με ηλεκτρικά μηνύματα στο φλοιό του εγκεφάλου, και είναι λίγα αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τον εγκέφαλο.  Η μνήμη μας δηλαδή είναι αποθηκευμένες πληροφορίες υπό μορφή κώδικα, που τις ανασύρουμε όταν τις χρειαστούμε, εκούσια ή ακούσια.  

Το βιοτσίπ θα μπαίνει σε κάποια μέρη του εγκεφάλου και θα παίζει ρόλο επεξεργαστή και αποθηκευτικού μέσου.  Θα μπορούμε να κάνουμε πολλούς και αλάθητους υπολογισμούς, και θα θυμόμαστε τεράστιους όγκους πληροφοριών.  

Το σπουδαιότερο … το τσίπ ή τα τσίπ που θα έχουμε στο σώμα μας, δεν θα αποθηκεύουν μόνον τις δικές μας πληροφορίες, αλλά θα μπορούν να έχουν και άλλες πολλές πληροφορίες που έχουν νa κάνουν με βιώματα (συνείδηση) άλλων ανθρώπων.
Παράδειγμα: χρειάζεσαι κάποιο χρόνο και προσπάθεια να μάθεις να οδηγείς αυτομάτως, δηλαδή με το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου σου, ενώ τώρα θα έχεις αυτή την δυνατότητα κατεβάζοντας αυτές τις πληροφορίες από μία βάση δεδομένων στο βιοτσίπ μέσα στο σώμα σου, στο μυαλό σου, και αυτομάτως θα είναι σαν να οδηγούσες τριάντα χρόνια.  Ομοίως και με την γνώση για μουσική, τις επιστήμες κλπ. 

Ακόμα, θα μπορείς να έχεις "βιώσει" ένα γεγονός όπως το έχουν βιώσει πολλοί άλλοι άνθρωποι και έτσι θα έχεις σφαιρικότερη εικόνα. Δηλαδή όταν εσύ βιώνεις ένα γεγονός, αυτό σου δημιουργεί ένα "τμήμα συνείδησης", που μπορεί να είναι διαφορετικό από το τμήμα  συνείδησης που δημιούργησε ο εγκέφαλος ενός άλλου ανθρώπου για το ίδιο γεγονός.  Αυτό που λέμε ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά, και μας κάνει να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε.

 Τώρα με το βιοτσίπ θα μπορούμε να έχουμε μέσα στο μυαλό μας και τις συνειδήσεις των άλλων, ακόμα και ανθρώπων που έχουν πεθάνει, αφού τα τσίπ τους θα διαβαστούν και οι πληροφορίες θα έχουν μπεί σε βάση δεδομένων.  Σκέψου να μπορούσαμε σήμερα να έχουμε στο μυαλό μας την συνείδηση του Σωκράτη, Μπετόβεν, και άλλων φωτεινών ανθρώπων, αν τότε υπήρχε αυτή η τεχνολογία. οι συνειδήσεις των ανθρώπων θα παραμένουν για πάντα σε μία βάση δεδομένων.

Αυτό θα οδηγήσει στο πολυπόθητο όραμα πολλών αποκρυφιστών για κοινή συνείδηση.  Δεν θα διαφωνούμε πιά μεταξύ μας, αφού δεν θα χρειάζεται να μιλήσουμε για να εξηγήσουμε στους άλλους πως αντιλαμβανόμαστε  εμείς τα θέματα. Με μία «μετάδοση»  εύκολα θα ερχόμαστε στην θέση του άλλου, και θα αντιλαμβανόμαστε αμφότεροι πώς αισθάνεται και τι κατάλαβε ο καθένας μας.
Επιπλέον το τσίπ θα μπορεί να αποθηκεύει – αντιγράφει πληροφορίες της δικής μας μνήμης, πράγμα που σημαίνει πως αν εσύ είσαι ύποπτος για κάτι, θα εξακριβώνεται με μία απλή ανάγνωση της μνήμης σου. = ορίστε κύριε, μέσα στην μνήμη σου υπάρχει το γεγονός ότι εισέβαλες μέσα στο ξένο σπίτι και άρπαξες ένα πορτοφόλι. Τελείωσες!

Αν το τσίπ βρίσκεται online θα μπορείς να μιλήσεις σε κάποιον με στην σκέψη, δηλαδή σκέφτεσαι να πεις κάτι στον φίλο σου (είτε βρίσκεται μακριά σου, είτε δίπλα σου) θα το έχει λάβει πριν ανοίξεις το στόμα.  Ίσως σταματήσουμε και να μιλάμε, δεν θα χρειάζεται αφού ως γνωστόν με την ομιλία μας μπορούμε να διατυπώσουμε ένα μικρό μέρος από ότι αντιλαμβανόμαστε, ενώ με την μετάδοση από το βιοτσίπ θα μεταδίδουμε ολόκληρο το πακέτο.  

Ίσως να μπορούμε να βιώνουμε κάτι, ακόμα και με τον τρόπο που το βιώνει ο σκύλος μας. Ίσως η σχέση μα με τα ζώα να γίνει πιο σφιχτή. Ίσως τα ζώα να ξεκινήσουν να βιώνουν καταστάσεις ανθρώπινες …και να εξελιχθούν ταχύτατα ...

Δεν θα μπορούμε ούτε ψέματα να λέμε, αφού ο ένας θα «διαβάζει» το μυαλό του άλλου.  Κολπάκια  του επιπέδου «δεν με ενδιαφέρει αυτό το προϊόν» για να πετύχουμε καλύτερη τιμή, όπως και το παιγνίδι στο φλερτ, όταν κάποιος/α υποκρίνεται ότι τα άλλο άτομο δεν τον ενδιαφέρει … θα τελειώσουν. Υποκρισία τέλος.   

Θα αλλάξει και το πολιτικό σύστημα, αφού οι αποφάσεις για τα κοινά θα λαμβάνονται από το σύνολο και όχι από μία εκλεγμένη και προ-εγκεκριμένη από τα κέντρα εξουσίας ελίτ, όπως σήμερα.

Επιτέλους, θα πεί κάποιος, θα μάθουμε να ζούμε με την αλήθεια και το δίκαιο!  Όμως όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις:

Αφού η σκέψη μας θα μεταφράζεται σε πληροφορία που θα είναι αναγνώσιμη από το «σύστημα», τι θα λέγετε αν το βιοτσίπ μπλοκάρει τις επικίνδυνες σκέψεις;  Ναι γιατί όχι; Να μη μπορεί να σκεφτεί κανείς να αδικήσει, να κλέψει, να δολοφονήσει κλπ.  
Δεν εννοώ να τιμωρηθεί, αλλά να μην περνά κάν από το μυαλό του τέτοια σκέψη. Δεν θα αισθάνεται καθόλου περιορισμένος, ότι δηλαδή δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι, διότι δεν θα το σκέφτεται κάν.  Δεν θα καταλαβαίνουμε ότι η σκέψη μας ελέγχεται.  Για το καλό μας φυσικά … !

Και ποιος θα είναι αυτός τελικά και με ποια κριτήρια θα νομοθετήσει ποιες θα είναι αυτές οι «επικίνδυνες σκέψεις»;  

Και τι θα γίνει αν αυτές οι πληροφορίες μπούν και μέσα σε ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη; 

Αν ένα τέτοιο τεχνολογικό επίτευγμα (συνθετικός άνθρωπος) έχει λάβει την δική μου συνείδηση, θα συνεχίζω να υπάρχω μετά τον θάνατο του φυσικού μου σώματος;  Ε; 



Δεν υπάρχουν σχόλια: