31.5.10

ΟΙ ΜκΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ... ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΚΤΕΛΕΙ


ΟΙ ΜκΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ... ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΚΤΕΛΕΙ
«Ρουκέτα» εδάφους - εδάφους από την υπουργό!



Δειλά, δειλά, με προσχεδιασμένες και στοχευμένες αναφορές στην ανάγκη «ελέγχου» του κυνηγίου ή σε... «πάρκα κυνηγίου» που αποφεύγει να περιγράψει περαιτέρω, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη αρχίζει να κάνει σαφέστερες τις εχθρικές προθέσεις του υπουργείου της έναντι της δραστηριότητας που εποπτεύει...

Ωστόσο, κρίνοντας από την πιο πρόσφατη συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ούτε η ακλόνητη σιγουριά των πρώτων ημερών υπάρχει πλέον, ούτε και η κ. υπουργός εμφανίζεται... έτοιμη και ενημερωμένη για τις «τομές» στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα και μια προσπάθειά της να τοποθετήσει τον εαυτό της... εκτός κάδρου, παραπέμποντας στον υφυπουργό της, κάτι που δεν το κάνει και τόσο συχνά στη σύντομη υπουργική της καριέρα.

-«Για το θέμα του κυνηγιού, έχουμε υποσχεθεί και έχει αναλάβει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μωραΐτης την υποχρέωση, να ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη διαβούλευση όπου θα συμμετέχουν όλοι. Και οι κυνηγοί και η Ορνιθολογική και οι ΜκΟ και οι ξενοδόχοι. Ολοι, για να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση...»

-«Εννοείτε τα πάρκα κυνηγίου» τη ρωτάει σε κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος και η απάντηση της υπουργού έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον:

- «Βεβαίως. Πρέπει κάποια στιγμή να ελεγχθεί το κυνήγι στη χώρα μας, ειδικά όταν έχουμε τόσο μεγάλες εκτάσεις που είναι προστατευόμενες περιοχές και ανήκουν στο δίκτυο NATURA, και κυρίως πρέπει να προστατέψουμε κάποιες εποχές...»

Η αναφορά σε «εποχές» παραπέμπει φυσικά στα σχέδια συρρίκνωσης της κυνηγετικής περιόδου για τα οποία έχει γράψει το «Εθνος - Κυνήγι», ενώ τα «πάρκα» παραπέμπουν σε ρεζέρβες ή κάτι παρόμοιο, που η κ. υπουργός είτε δεν ήθελε είτε δεν... ήξερε να διευκρινίσει.

Ωστόσο, παραμένει ισχυρή η αντίφαση: η κ. Μπιρμπίλη, αν και αποδέχεται ότι η χώρα έχει τεράστιες προστατευόμενες εκτάσεις, ζητάει ταυτόχρονα μεγαλύτερο έλεγχο του κυνηγιού.

Οι δηλώσεις της κ. υπουργού είναι ευθυγραμμισμένες με μια σειρά προτάσεων που απεργάζεται μια άτυπη ομάδα εκπροσώπων του WWF και άλλων περιβαλλοντικών ΜκΟ που έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο της, προκαλώντας τη δυσφορία ακόμα και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Θήρας, οι οποίοι έχουν πλέον παραγκωνισθεί...

Το «αποτύπωμα» των σχεδίων που της έχουν ήδη υποβάλει, αφορά κυρίως το έδαφος.

Στόχος, το κυνήγι να περιοριστεί, να σαλαμοποιηθεί και να εξοριστεί από τον φυσικό χώρο στον οποίο διεξάγεται...

Αποκλειστικά ντοκουμέντα όμως γι’ αυτές τις προτάσεις, τα στελέχη των ΜκΟ και τη διαπλοκή τους με το υπουργείο, προσεχώς...


http://www।diananews।gr/article.asp?catid=4444&subid=2&pubid=6942980

Δεν υπάρχουν σχόλια: