25.11.09

Όταν η δήθεν "πράσινη" ανάπτυξη γίνεται με μόνο σκοπό το κέρδος ...


Όταν η δήθεν "πράσινη" ανάπτυξη γίνεται με μόνο σκοπό το κέρδος δίχως να ληφθούν υπόψιν οι πραγματικές ανάγκες της φύσης και τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν από την ανθρώπινη "πράσινη" ανάπτυξη, τότε είμαστε καραγκιόζηδες που θα κληθούμε ( τα παιδιά μας) να πληρώσουμε το τίμημα της του πάθους μας για κέρδος.


Αντί να επιδοτηθεί κάθε νοικοκυριό για να δημιουργεί με αβλαβή τρόπο και δωρεάν το ποσό ηλ. ενέργειας που του χρειάζεται, επιδοτούνται μεγάλες εταιρείες ώστε η ηλεκτρική ενέργεια συνεχίσει να είναι και πάλι ένα έτοιμο κερδοφόρο προϊόν που θα πουλάνε κάποιοι λίγοι και επιδοτούμενοι ;) στην ηλίθια ανθρωπόμαζα.


Δείτε το βίντεο και προσέξτε στο 1:58 λεπτό.


Ευτυχώς η anima για ακόμα μια φορά έσωσε αυτό το πλάσμα που σπανίζει στις μέρες και τείνει να εκλείψει αφού η ανάπτυξη καταβρόχθισε τους βιοτόπους του, και συνεχίζει να τους καταβροχθίσει με νέο πράσινο "οικολογικό" μανδύα ….


Μπράβο και στα παιδιά του "παραπέντε" που έτυχε να τραβήξουν το βίντεο και μετά απέστειλαν το άτυχο όρνεο στην anima.

Εδώ βλέπουμε πο όρνεο και πάλι ελεύθερο στα Κρητικά βουνά.





4 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Πάνο όπως λέω οι ανεμογενήτριες έτσι όπως τοποθετούνται είναι μηχανές του κιμά για τα μεταναστευτικά και όχι μόνο.Πολύ ωραίο το βίντεο.
Κάποτε ρώτησα για να βάλω για το σπίτι μου φωτοβολταϊκά και ανεμογενήτρια μόνο για οικιακή χρήση επειδή πληρώνω γύρω στα 250€ την διμηνία.Μου είπαν οτι για τις ανάγκες που έχω το ποσόν πλησιάζει τα 60.000€ ναί καλά διάβασες.Η εταιρία που θα το αγόραζα θά έπαιρνε πίσω σχεδόν τα μισά από την επιδότηση.Ο ιδιώτης δεν έχει δικαίωμα επιδότησης μέχρι στιγμής.Αυτή είναι η πράσινη μπούρδα που μας τα έχουν πρήξει.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Παναγιώτη
Μάρκο
στην σημερινή αγορά δύο λεξεις πουλάνε,
πράσινα και οικολογικά.
Τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε όλοι μας.

chaniabee είπε...

Γυπαετός…... Βιτσίλα…... κοκαλάς!!
Ένα πεντάμορφο πουλί με αίνιγμα του κάθε φτερού περίπου 1.5 μέτρο!!!
Τείνει να εκλείψει από την Κρήτη….. δυστυχώς!
Ελπίζω να το λυπηθεί ο θεός και να το σώσει!

Spyros είπε...

δυστυχώς, η μεγαλύτερη στατιστικά απειλή στην Ελλάδα είναι το παράνομο κυνήγι, ρώτα τι έρχεται στο ΑΝΙΜΑ κάθε μέρα... Τα μισά αρπακτικά εκεί είναι πυροβολημένα.