3.9.09

Φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα

17 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Παναγιώτη
για άλλη μια φορά Εύγε!
Πιστεύω πως και εμείς οι άνθρωποι κάπως έτσι σβήνουμε,όμως μας παίρνει αρκετά χρόνια μέχρι να βγεί η ψυχή μας.
Μακάβριο αλλά αληθινό.

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε πραγματικα θα μας τρελανεις. Στο μισο μπλογκ γραφεις ποσο αγαπας το κυνηγι κι εχεις φωτογραφιες απο σκοτωμενα γουρουνια και καμαρώνεις.

Εχεις ενα blog με την ιδιότητα του κυνηγου (σκοτώνεις θηλαστικα που εχουν και στομα και οτι αλλα λες στο βιντεο με την ακριδα) και στο αλλο μισο μας λες οτι ειναι απανθρωπο να σκοτωνουν ακριδες?

να μαθουμε να σεβόμαστε? ποιοι?

IxNiLaTiS είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε , βλέπω ότι αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα μόνον ως μαύρο και άσπρο, και δεν αντιλαμβάνεσαι τους ενδιάμεσους τόνους και το σημείο ισορροπίας (γνωρίζεις ότι είναι το γκρι 18%).

Από την μια πλευρά βάζεις όλους αυτούς που είτε θανατώνουν βασανίζοντας είτε βασανίζουν τα ζώα όσο ζούν, και από την άλλη βάζεις όλους αυτούς που δεν δέχονται καμία θανάτωση και τρελαίνονται στην ιδέα της θανάτωσης ενός κοτόπουλου. Υπάρχει όμως και το σημείο ισορροπίας που σου διαφεύγει...

Το πρόβλημά μου δεν είναι η θανάτωση, όταν αυτή γίνεται γρήγορα και ακαριαία ώστε το ζώο να μην υποφέρει, και όταν δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν θέλω να υποφέρουν τα ζώα είτε την στιγμή της θανάτωσής τους είτε κατά την διάρκεια της ζωής τους.

Ένα κοτόπουλο ή ένας λαγός κάποια στιγμή θα πεθάνει, όπως όλα τα όντα άλλωστε. Ή θα το φάει η αλεπού ή ο λύκος ή θα το φάει ο άνθρωπος ή ο χρόνος. Αυτό το δέχομαι. Αυτό που δεν δέχομαι είναι να ζήσει την ζωή του φυλακισμένο σε ένα κλουβί 30χ30 τετραγωνικών εκατοστών. Επίσης δεν δέχομαι να αγωνιά, να εξευτελισθεί ή να θανατωθεί με τέτοιο τρόπο που να υποφέρει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Την ακρίδα που είδες στο βίντεο την βρήκα μαζί με πολλές άλλες μέσα στην αυλή του σπιτιού μου να σπαρταράνε (προφανώς για αρκετές ώρες) όπως φαίνεται και στο βίντεο. Προφανώς είχαν δηλητηριαστεί από εντομοκτόνο που ράντισε ο γείτονας όταν κατάλαβε οτι έχει έλθει ακρίδα στον κήπο του και του τρώει τα λουλούδια. Θα μπορούσε να βάλει σακουλάκια με ναφθαλίνη για να τις διώξει, και όχι να τις ραντίσει για να τις σκοτώσει.

Ποιος του είπε οτι έχει το δικαίωμα να τις σκοτώσει για να μην του χαλάνε τα λουλούδια; Αν του χάλαγε τα λουλούδια ένα σκυλί θα το σκότωνε; Όχι βέβαια, γιατί θα πήγαινε φυλακή, ή στην καλύτερη περίπτωση θα ήξερε πως πλέον οι γείτονες τον συνέχονται ως κακόψυχο. Για τα έντομα όμως δεν ενδιαφέρεται κανείς .... και εκεί είναι η υποκρισία ή η βλακεία!

Πρόσεξε στο βίντεο το πως ανοίγει διάπλατα το στόμα της η ακρίδα από τον πόνο. Δεν έχει όμως φωνή και δεν ουρλιάζει. Αν ούρλιαζε ένα φωλιασμένο σκυλί, θα ειδοποιούσαν την αστυνομία, και κάποιος γείτονας θα έτρεχε το σκυλί στον κτηνίατρο για να το σώσει. Επειδή η ακρίδα δεν ουρλιάζει (έστω και αν προσπαθεί) δεν ενδιαφέρεται κανένας. Ενδιαφέρονται μόνον για ότι βελάζει, γαβγίζει ή μουκανίζει.

Εναντιώνονται σε εμάς τους κυνηγούς που θηρεύουμε καμιά δεκαριά ζώα τον χρόνο, και δεν ενδιαφέρονται όταν κάποιοι σκοτώνουν τα ζώα κατά εκατοντάδες, επειδή αυτά τα ζώα δεν θορυβούν.

Εναντιώνονται λοιπόν σε εμάς τους κυνηγούς, αλλά δεν μιλάνε όταν γνωρίζουν πως με την βόλτα τους το Σαββατοκύριακο στο Πήλιο θα θανατωθούν επάνω στο παρμπρίζ τους 100άδες ζώα (έντομα).
Υποκρισία τους λοιπόν ή βλακεία τους;

Ανώνυμος είπε...

φιλε sorry άλλα δεν ξέρεις τι λες.

ακριδες υπάρχουν τρισεκατομυρια και αγριογουρουνα μερικες εκατονταδες σε καθε περιοχή κυνηγιου. Αμα φας εσυ καμια 10αρια το χρόνο που λες και 10 ο κολλητος σου δεν ειναι μικρη σημασια, ειναι καταστροφη

και τουλαχιστον ο γειτονας τις σκοτωνει για να μην του φανε τα λουλουδια, εσυ το κανεις για πλακα.

και αυτα τα ποιηματα περι βασανισμου που λες ειναι εντελως παραλογα

δηλαδη οταν ριχνεις στο γουρουνι εσυ μπαταριές δε βασανιζεται? και τα μικρα του που πεθαινουν απο την πεινα χωρίς μανα δεν βασανιζονται?

δεν ειμαι κανας οικολογος η κανας χορτογφαγος, αλλα δεν κοροιδευω και τον ευατό μου.

Δε σε νοιαζει να σκοτωνεις αλλα σε νοιαζει να μη βασανιζονται?

Λιγο ανδρισμο θέλει φιλε. Πες μου αρεσει να σκοτωνω μην κρυβεσαι πισω απο ακριδες.

Δεν το λεω για πλακα. Αν παραδεχτεις οτι αυτη ειναι η λογικη σου θα νιωσεις κι εσυ καλυτερα

GRAINBOW είπε...

Δηλαδη και εμεις οι μελισσοκομοι αμαρτωλοι ειμαστε που ταλαιπωρουμε τις σφηκες μεσα στις παγιδες ???
Και εγω ειμαι εναντιων των φυτοφαρμακων και των εντομοκτονων,αλλα αυτη τη φορα εν μερει ο κ.Ανωνυμος εχει δικιο.
Δεν εχουμε αναγκη Πανο να σκοτωσουμε για να φαμε.Ασε τα να ζησουν τα καημενα.Ειμαι πρωην κυνηγος.Φαντασου εσυ να ησουν το θηραμα,να προσπαθουσες να σωσεις τα παιδια σου και τη συζυγο σου απο εναν αδιστακτο,και εκεινος να ηθελε να σας καθαρισει-ετσι για την πλακα του.Δεν ειναι αδικο ???
Δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν-και ειδικα με σενα που εισαι και μελισσομπλογκας και ανταλασσουμε και καμια αποψη που και που.Και εγω εχω γεννηθει και μεγαλωσει σε νησι και ολα τα χρονια πηγαινα για κυνηγι γαζωνοντας για ωρες τα βουνα(με σκυλο φερμας και πολυ μικρες καρπωσεις).Καποια στιγμη τα σκεφτηκα ολα αυτα και το παρατησα.Η μελισσοκομια παρουσιαζει πολυ μεγαλυτερο ενδιαφερον.
Γνωμη μου παντα.

IxNiLaTiS είπε...

@ Ανώνυμος
Με έντονα γράμματα θα θέτω τα λόγια σου, με απλά την απάντησή μου.

ακριδες υπάρχουν τρισεκατομυρια
Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τις θανατώνουμε με αργό και φρικαλέο τρόπο. Ας βρουν ένα διαφορετικό τρόπο, ώστε να μη υποφέρουν για ώρες ή και ημέρες, και τελικά να μην γεμίζει το πιάτο μας με εντομοκτόνα. Απλά δεν ενδιαφέρονται για το αν υποφέρουν τα έντομα, όπως δεν ενδιαφέρονται για το αν τα εντομοκτόνα καταλήξουν στο πιάτο σου.

και αγριογουρουνα μερικες εκατονταδες σε καθε περιοχή κυνηγιου. Αμα φας εσυ καμια 10αρια το χρόνο που λες και 10 ο κολλητος σου δεν ειναι μικρη σημασια, ειναι καταστροφη

Λάθος! Ο πληθυσμός του αγριόχοιρου, παρά το ανελέητο κυνήγι που δέχεται, αυξάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Το γιατί είναι μεγάλη ιστορία που δεν θα την αναλύσω εδώ, γιατί προφανώς δεν θα μπορέσεις να δεχθείς το γεγονός ότι αυξάνεται με ενέργειες των κυνηγών.

και τουλαχιστον ο γειτονας τις σκοτωνει για να μην του φανε τα λουλουδια, εσυ το κανεις για πλακα.

Και ο γείτονας τα λουλούδια για την πλάκα του τα έχει. Δεν ζεί από αυτά. Και εσύ όταν τρως κρέας (και άρα θανατώνεις ζώα), για την πλάκα σου το τρως, έτσι … επειδή γουστάρεις. Μπορούσες να φας φασολάδα ή σπανακόρυζο που είναι και υγιεινά.

και αυτα τα ποιηματα περι βασανισμου που λες ειναι εντελως παραλογα
Αναλόγως την ικανότητα λογικής του καθενός.

δηλαδη οταν ριχνεις στο γουρουνι εσυ μπαταριές δε βασανιζεται?

Ναι. Άλλοτε για δευτερόλεπτα και άλλοτε καθόλου. Δεν προλαβαίνει να καταλάβει τίποτα και πέφτει νεκρό.

και τα μικρα του που πεθαινουν απο την πεινα χωρίς μανα δεν βασανιζονται?
Τα μικρά έχουν ανάγκη την μητέρα τους τους πρώτους μήνες της ζωής τους, όταν θηλάζουν και όταν μαθαίνουν τις τροφές. Οι μήνες αυτοί είναι οι μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού, και για αυτό ο σοφός νομοθέτης όρισε αυτούς τους μήνες το κυνήγι να απαγορεύεται.
Μετά από αυτούς τους μήνες έχουν φθάσει τα 25 – 30 κιλά και δεν έχουν ανάγκη την μητέρα τους. Όπως καταλαβαίνεις δεν έχεις καμία γνώση πάνω σε αυτά τα θέματα, και καμία συναίσθηση της πραγματικότητας. Δεν το λέω για να σε μειώσω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Μην επιμένεις λοιπόν.

IxNiLaTiS είπε...

δεν ειμαι κανας οικολογος η κανας χορτογφαγος, αλλα δεν κοροιδευω και τον ευατό μου.

Τον κοροϊδεύεις και μάλιστα στο φούλ, αν νομίζεις πως επειδή δεν τραβάς σκανδάλη, άρα δεν σκοτώνεις ζώα. Κάθε φορά που αγοράζεις κρέας, ο χασάπης παραγγέλνει στον βλάχο να του σφάξει κι άλλα ζώα. Καλή όρεξη λοιπόν.

Αλλά και αν ακόμα ήμασταν χορτοφάγοι, και πάλι θα θανατώνονταν τα ζώα επειδή χαλάνε τις καλλιέργειες. Κοίτα τι γίνεται στην Αυστραλία με τα καγκουρό. Τα σκοτώνουν οι αγρότες γιατί χαλάνε τις φυτείες, όπως ακριβώς οι αγρότες της Κεφαλλονιάς ξεπαστρέψανε μια ράτσα πόνυ, που ζούσε στα Κεφαλλονίτικα δάση και κατέβαινε να φάει στα περιβόλια.

Πρόσεξε, δεν μάντρωσαν τα περιβόλια τους ώστε να μην μπαίνουν μέσα τα αλογάκια, αλλά τα σκότωσαν.

Μάθε λοιπόν επιτέλους ότι ο άνθρωπος πάντα θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τα ζώα, είτε γιατί θα αποτελούν την τροφή του, είτε γιατί θα τα συναγωνίζεται στην κυριαρχία του περιβάλλοντος.

Δε σε νοιαζει να σκοτωνεις αλλα σε νοιαζει να μη βασανιζονται?
Ακριβώς!!! Θα φάω κρέας αλλά θέλω το ζώο αυτό μέχρι να έρθει η ώρα της θανάτωσής του να έχει ζήσει ελεύθερο και ευτυχισμένο, και η θανάτωση να γίνει με τον γρηγορότερο τρόπο.
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό, δεν μπορούμε να μιλήσουμε.

Λιγο ανδρισμο θέλει φιλε. Πες μου αρεσει να σκοτωνω
Εμ, εδώ είναι το θέμα. ΔΕΝ μου αρέσει να σκοτώνω. Μου αρέσει να ιχνηλατώ, να ψάχνω μέσα στο δάσος, να ακούω τα σκυλιά μου να κυνηγούν … και μοιραία πρέπει μερικές φορές να θανατώσω κάποια ζώα για να δικαιώσω να σκυλιά και να φέρω κανένα μεζέ στο σπίτι για να μην με παίρνουν στην κοροϊδία.

Άλλωστε το κυνήγι δεν είναι καθόλου εύγευστο σε σχέση με τα ζώα εκτροφής. Μπορεί να είναι λιγότερο βλαβερό ως τροφή, αλλά ΔΕΝ είναι εύγευστο.

Δεν είμαι ο ψυχοπαθής ανώμαλος που φαντάζεσαι.

μην κρυβεσαι πισω απο ακριδες.
Εσύ κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου. Αν γίνεις vegan τότε θα έχεις κάθε δίκιο να μιλάς και θα σε σεβαστώ σκύβοντας το κεφάλι. Όσο τρως κρέας είσαι υπεύθυνος για την θανάτωση και τον βασανισμό αμέτρητων ζώων.

Δεν το λεω για πλακα. Αν παραδεχτεις οτι αυτη ειναι η λογικη σου θα νιωσεις κι εσυ καλυτερα

Εγώ γνωρίζω πολύ καλά τι είμαι και τι μου αρέσει. Βλέπω όμως πως εσύ δεν γνωρίζεις τι είσαι, και περνιέσαι για άγιος …

Όλοι εσείς οι κρεατοφάγοι, προσπαθείτε να "σκοτώσετε" τους κυνηγούς, γιατί έτσι "σκοτώνετε" τις ενοχές σας και αισθάνεστε αθώοι και ανώτεροι.

Κανένας δεν θέλει να σκοτώσει την αγελάδα, αλλά όλοι θέλουν να φάνε το μπιφτέκι. Και αφού το φάνε και βάλουν την αγελάδα στο στομάχι τους, τότε βρίζουν αυτόν που την σκότωσε, και έτσι εξαγοράζουν τις ενοχές τους, τόσο για την θανάτωση της, όσο και για την παραφύση άθλια ζωή που έζησε μέσα στο βουστάσιο.

IxNiLaTiS είπε...

@ GRAINBOW
Με έντονα γράμματα θα θέτω τα λόγια σου, με απλά την απάντησή μου.

Δηλαδη και εμεις οι μελισσοκομοι αμαρτωλοι ειμαστε που ταλαιπωρουμε τις σφηκες μεσα στις παγιδες ???

Ειλικρινά αυτό με έχει στενοχωρήσει πολύ. Και οι παγίδες και οι κόλες …
Αλλά σκέπτομαι το πως υποφέρουν και οι μέλισσες όταν τις πιάνουν οι σφήκες … Άρα κάποια έντομα θα πεθάνουν, ή οι μέλισσες ή οι σφήκες. Εδώ λοιπόν ο άνθρωπος ορίζει το ποια έντομα τελικά θα θανατωθούν, και όχι το ΑΝ θανατωθούν ή όχι. Έχει διαφορά.

Δεν εχουμε αναγκη Πανο να σκοτωσουμε για να φαμε.
Χμ, νομίζεις … δυστυχώς κάθε φορά που τρώμε κάτι, είτε έχει πεθάνει κάποιο ζώο για να το φάμε, είτε το έχουμε φυλακισμένο υπό άθλιες συνθήκες, είτε (στην περίπτωση χορτοφαγίας) το θανατώνουμε για να μην χαλάει τις καλλιέργειες για χορτοφάγους (φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα κλπ) ή του χαλάμε τον βιότοπό του και το καταδικάζουμε σε θάνατο. Έτσι είναι οι νόμοι της φύσης.

Ασε τα να ζησουν τα καημενα

Θηρεύω ελάχιστα. Το έχω ξαναπεί αυτό.

Φαντασου εσυ να ησουν το θηραμα,να προσπαθουσες να σωσεις τα παιδια σου και τη συζυγο σου απο εναν αδιστακτο,και εκεινος να ηθελε να σας καθαρισει-ετσι για την πλακα του.Δεν ειναι αδικο ???

1ον Δεν είμαι αδίστακτος.
2ον Είναι μία απολύτως φυσική και δίκαιη διαδικασία. (άλλο αυτό που θεωρείς εσύ δίκαιο, και άλλο αυτό που θεωρεί η φύση). Τα ζώα κυνηγιούνται από τα άλλα ζώα(και ο άνθρωπος ζώο είναι) και πιάνονται τα πιο ανίκανα, ενώ τα ικανά ξεφεύγουν. Έτσι η επόμενη γενεά θα είναι τα τέκνα των ικανών.
Αν ρωτήσεις παλιούς κυνηγούς θα σου πουν ότι οι αγριόχοιροι θηρεύονταν πολύ εύκολα, ενώ τώρα έχουν "ξυπνήσει" και το κυνήγι τους έχει δυσκολέψει.

Αυτό οφείλετε στο κυνήγι. Λειτουργεί ως φυσική επιλογή. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ασθένειες … όσα αντέξουν την ασθένεια θα δώσουν απογόνους με αντίσταση στην ασθένεια.
Προφανώς θεωρεία άδικο αυτό που σου είναι συναισθηματικά οδυνηρό.

GRAINBOW αυτό είναι μεγάλη συζήτηση και πρέπει κάποτε να την κάνουμε γιατί προστατεύοντας την μέλισσα από το βαρόα, ουσιαστικά την εκφυλλίζουμε. Αν αφήσουμε το βαρόα να κάνει την δουλειά του, τελικά θα μας δώσει μια μέλισσα ανθεκτική. Ενώ τώρα διαιωνίζουμε τις ασθενέστερες και κάποτε θα το πληρώσουμε, και εμείς και οι μέλισσες και το οικοσύστημα.

Και εγω εχω γεννηθει και μεγαλωσει σε νησι και ολα τα χρονια πηγαινα για κυνηγι γαζωνοντας για ωρες τα βουνα(με σκυλο φερμας και πολυ μικρες καρπωσεις)
Ίσως γιατί απλώνατε το χέρι στην φύση μόνον για να πάρετε και όχι για να δώσετε κάτι όταν αυτή το είχε ανάγκη για να ανακάμψει …

Η μελισσοκομια παρουσιαζει πολυ μεγαλυτερο ενδιαφερον.
Ναι πράγματι!
Αλλά σκέψου ότι κάθε φορά που κάνεις μια επιθεώρηση και κλείνεις το καπάκι μια κυψέλης, θανατώνεις περισσότερα ζώα από όσα εγώ σε μια κυνηγητική χρονιά. Θεωρείς κακό να σκοτώσω 2 αγριόχοιρους και 3 λαγούς, και δεν θεωρείς κακό να σκοτώσω 10 μέλισσες. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω.

Τέςπα, αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν βγάλει ποτέ πουθενά, και καταλήγουν να γίνουν ποδόσφαιρο. Ας το αφήσουμε καλύτερα, και ο καθένας ότι πήρε ότι ήταν να πάρει.

Δημήτρης είπε...

Γράφτηκαν πολλά, τόσα πολλά που ξέφυγε η κουβέντα από την κεντρική ιδέα.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ, είτε πρόκειται για σκύλο είτε για ακρίδα.
Σωστό ακούγεται αυτό και νομίζω συμφωνούν όλοι, ή έστω οι περισσότεροι. Να λάβουμε υπόψην το εξής λοιπόν.
Κάποια ζώα υπάρχουν για να μας ομορφαίνουν τη ζωή (καρδερίνες, αηδόνια κ.λ.π.), κάποια για να μας (εξ)υπηρετούν (άλογα,σκυλιά κ.λ.π.), κάποια για να μας ταΐζουν (γουρούνια, κότες κ.λ.π.) και κάποια υπάρχουν για να δουλεύει η αλυσίδα της ζωής (πλακτόν, μύγες κ.λ.π.)
Εάν λοιπόν, σκοτώσω ένα γουρούνι-ας είναι και αγριογούρουνο-που είναι για φαγητό δεν είναι το ίδιο με το σκότωμα ενός ελέφαντα λόγου χάρη.
Όπως διαφέρει επίσης η τρυγόνα με τον αετό.
Κλείνοντας θα πω ότι σκοτώνω μύγες και κουνούπια χωρίς τύψεις, μιας και με ενοχλούν. Επίσης σφάζω και τα οικόσιτα που έχω μιας και πρόκειται για την σίτιση μου, τα λυπάμαι μεν αλλά πρέπει και να φάω.

Ένα πρόβλημα είναι ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει τις κατηγορίες των ζώων που προανέφερα.

glam είπε...

Στον προσωπικό μου αξιακό κώδικα:
" Ό θάνατος οποιοδήποτε οργανισμού μπορεί να είναι παραδεκτός ή απαράδεκτος, ανάλογα με την ανάγκη που τον επιβάλει".

Ενδιαφέρουσα συζήτηση!

Ανώνυμος είπε...

ας αφήσουμε τότε και τη βαρρόα να ζήσει, να μην βασανίζεται με τα χημικά...
Έχουμε τρελαθεί τελείως μου φαίνεται!!!
Γιατί το άλλο που λες:
"Ο πληθυσμός του αγριόχοιρου, παρά το ανελέητο κυνήγι που δέχεται, αυξάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Το γιατί είναι μεγάλη ιστορία που δεν θα την αναλύσω εδώ, γιατί προφανώς δεν θα μπορέσεις να δεχθείς το γεγονός ότι αυξάνεται με ενέργειες των κυνηγών."
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΟΡΕΞΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ, ΝΑ ΑΜΟΛΥΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥς ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ=ΝΕΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥς ΚΥΝΗΓΟΥΣ!!!
ΟΠΩΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΦΑΣΙΑΝΟΥΣ ΤΟΝ ΠΙΣΩ ΥΜΗΤΤΟ, ΜΕ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ. ΑΛΛΟ ΣΚΟΤΩΝΩ ΓΙΑ ΧΟΜΠΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ (ΕΝΤΟΜΟ, ΚΤΛ) ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΜΟΥ...

Άμα σου αρέσει η φύση όπως όλους μας, πήγαινε βόλτα με τα σκυλιά σου, αμόλυσέ τα και παίξε με το δάσος. Δεν χρειάζεται να φέρεις φρέσκο μεζέ για το σπίτι, πήγαινε σε καμιά ταβέρνα και φάε κανένα παϊδάκι. Εντάξει, θα έχει βασανιστεί και αυτό την ώρα που το σφάζουν, οπότε φάε χορτόπιτα. Αλλά και εκεί, ίσως έχουν ρίξει φάρμακα για τις ακρίδες του σπανακιού, οπότε... ρίξτο στην Κόκα Κόλα που χωνεύει κιόλας

IxNiLaTiS είπε...

@ Ανώνυμος
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση μεγάλη εμπάθεια???
Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με νεύρα και ειρωνείες... Τα λέμε σε κάποιο άλλο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

h taktiki sou einai gnosti pleon ixnilati: vazeis "fwties" me airetikes apopseis sta blogs, kai meta tous afineis na sfazontai...

Plaka exei

IxNiLaTiS είπε...

h taktiki sou einai gnosti pleon ixnilati: vazeis "fwties"

Ποιές φωτιές έβαλα σε τίνος το μπλόγκ; Αυτό που βλέπω είναι οτι εσύ προσπαθείς να βάλεις φωτιά στο blog μου, εξ ού και το μίσος που μου δείχνεις.

me airetikes apopseis
"Αιρετικές απόψεις" προφανώς ονομάζεις τις απόψεις που είναι διαφορετικές από τις δικές σου, τις οποίες θεωρείς ως απόλυτα σωστές.
(να δείς .. κάτι μου θυμίζει αυτό ... )

kai meta tous afineis na sfazontai...
Εγώ δεν είδα καμία σφαγή στα μπλκόγκ που μπαίνω. Η μόνη φασαρία είσαι εσύ. Άλλωστε αυτό είχες σκοπό εξ'αρχής να κάνεις, γι αυτό και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου. Αν είσαι σωστός και πιστεύεις στις απόψεις σου, να τισ πείς επώνυμα, όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα, τώρα είδα οτι η συζητηση προχώρησε. Δεν ξέρω ποιος είναι ο αλλος κύριος αλλα ο πρωτος που έβαλε σαν ανωνυμος είμαι εγω
Οι αλλοι δεν ξέρω. Οποιος βάζει με το Ανωνυμος δεν σημαινει οτι ειναι ο ιδιος ανθρωπος.

Κυριακος

Unknown είπε...

Λίγο ηρεμία δεν θα έβλαπτε. Αν και η "μικροταραχή" καταδεικνύει την μεσογειακή μας καταγωγή και το πάθος να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο. Όμως ταπεινή μου άποψη είναι ότι όλα λύνονται χωρίς "ακρότητες".

Ας πώ και εγώ την γνώμη μου.

Δεν είμαι κυνηγός και γενικώς δεν σκοτώνω, με οποιονδήποτε τρόπο ιδιαιτέρως δε χρησιμοποιώντας όπλο.

Από την άλλη μου αρέσει η προβατίνα και το τσίπουρο, το καλό παϊδάκι και το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι κλπ κλπ

Από την άλλη σκέφτομαι και λέω...και τα χόρτα "πονάνε" και κάποιες έρευνες απέδειξαν ότι αλληλεπιδρούν άνετα με το άμεσο περιβάλλον τους.

Συμπέρασμα :Εν κατακλείδι και κατ' εμέ όλοι σας έχετε δίκαιο.

Όμως είμαστε το κυρίαρχο είδος, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα να αφανίσουμε ένα είδος ή περισσότερα (το έχουμε κάνει) ή ακόμη και ολόκληρο τον πλανήτη (ας ελπίσουμε ότι ΔΕΝ θα γίνει. Εδώ αφήνουμε τους ανθρώπους να πεθαίνουν κατά χιλιάδες λόγω "μη πρόσβασης" σε πόσιμο νερό, ενώ εμείς το χρησιμοποιούμε για να πλένουμε την λεκάνη της τουαλέτας μας ή το αυτοκίνητό μας.

Υπάρχουν τεράστια θέματα κατ' εμέ λοιπόν.

Και επιτρέψτε μου να πώ ότι το ίδιο "δολοφόνος" είναι ο ασυνείδητος κυνηγός ο οποίος σκοτώνει 250 τσίχλες ή 2 αλεπούδες και τις φορτώνει στην μάσκα του Jeep με τον ασυνείδητο εκτροφέα προβάτων όπου σταυλίζει τα ζώα κάτω από αθλιες συνθήκες και "ορμονιάζει" προκειμένου να "πιάσει" τα κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όλα είναι θέμα συνειδήσεως λοιπόν, και μην μπούμε στο ερώτημα "τί είναι συνείδηση?" για τον καθένα μας διότι θα αλλάξουμε θέμα στο blog.

Καλό βράδυ και καλά "τρυγήματα".

IxNiLaTiS είπε...

Δυστυχώς chacot αυτό ακριβώς είναι το πονεμένο της υπόθεσης: Το τί ακριβώς είναι η "Συνείδηση" , με ποιους τρόπους αφυπνίζεται και πώς μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε ανώτερο άνθρωπο, που δημιουργεί ανώτερη κοινωνία.

Κάποια φορά θα το συζητήσουμε σε άλλο θέμα με αυτό τον τίτλο.