1.9.09

Η τεράστια "νεροφίδα" :)

Δείτε το video:


5 σχόλια:

Spyros είπε...

Δεν ήταν ερωδιός, ήταν Κορμοράνος (Phalacrocorax carbo), ένα κοινό πουλί των υγροτόπων-ακτών. Χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα, βουτά για να πιάσει ψάρια, ανοίγει συχνά τα φτερά όπως στο βίντεο.
Οι ερωδιοί δεν είναι τόσο δεινοί κολυμβητές, είναι πιο μεγαλόσωμοι, και είναι εντελώς διαφορετικά πουλιά.

IxNiLaTiS είπε...

Εσύ εκτός από εντομολόγος είσαι και καλός ορνιθολόγος :)

Καλό μήνα - δεν λέω ακόμα καλό χειμώνα.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Παναγιώτη
είναι όντως κορμοράνος(και καραμπατάκι το λένε στα μέρη μας)
και είναι απο τα πιο καταστροφικά πουλιά της λίμνης Κερκίνη.Τρώει τοσα πολλά ψάρια που οι τοπικοί ψαράδες έχουν μεγάλα προβλήματα.Δεν επιτρέπεται το κυνήγι τους και δεν έχουν άλλους εχθρούς,έτσι οι πληθυσμοί του μεγαλώνουν ασύστολα.

IxNiLaTiS είπε...

Ανέστη καλό μήνα και καλά κυνήγια.
Έχει πράγματι η Κερκίνη τόσα πολλά ψάρια; Αν ναι, τότε για αυτό έχουν πολλαπλασιαστεί οι κορμοράνοι, για να υπάρξει κάποια ισορροπία στους πληθυσμούς.
Αν τα ψάρια ελαττωθούν τότε θα ελαττωθούν και οι κορμοράνοι.

Αν όμως οι κορμοράνοι ελαττωθούν ενώ τα ψάρια αυξάνονται, στο τέλος τα ψάρια θα αποδεκατιστούν από λιμό, και οι ψαράδες θα θυμόνται τις καλές εποχές που η λίμνη είχε και ψάρια και κορμοράνους. Να τους το εξηγήσεις αυτό ώστε να μην βλέπουν τα πουλιά αυτά ανταγωνιστικά.

Spyros είπε...

Ειδικά στην Κερκίνη φωλιάζει ένας μικρόσωμος κορμοράνος, η "Λαγγόνα", ένα παγκοσμίως απειλούμενο είδος πουλιού. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που το είδος αναπαράγεται...

Όλα τα πουλιά έχουν φυσικούς εχθρούς, ασθένειες και φυσικές απειλές. Δυστυχώς η μεγαλύτερη είναι ο άνθρωπος, με ή χωρίς άμεση πρόθεση.