2.7.09

Ηλιακό Αεροσκάφος.

Ύστερα από έρευνες έξι ετών, ο Ελβετός Μπερτράν Πικάρ παρουσίασε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 στη Ζυρίχη ενώπιον 800 προσκεκλημένων το πρώτο αεροσκάφος, το Solar Impulse, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια.


Μέσα στο 2010 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του νυκτερινή πτήση, δηλαδή πτήση με ενέργεια από τις μπαταρίες που έχει γεμίσει με ενέργεια από τον ήλιο.

Το ερώτημα κάθε λογικού ανθρώπου καθώς και του ίδιου του
Μπερτράν Πικάρ είναι πως αφού μπορεί ένα αεροσκάφος να πετάει νύκτα και μέρα με την ηλιακή ενέργεια, γιατί να μην μπορεί να λειτουργεί και το αυτοκίνητο.

"Αν ένα αεροσκάφος είναι σε θέση να πετά, νύχτα και μέρα, χωρίς καύσιμα, κινούμενο αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, ας μην έλθει μετά κανείς να υποστηρίξει ότι είναι αδύνατο να γίνει το ίδιο και με τα αυτοκίνητα", τόνισε στην ανακοίνωσή του, ο Μπερτράν Πικάρ που είχε την ιδέα για την κατασκευή ενός τέτοιου αεροσκάφους.

Και βέβαια το ηλιακό και ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί εδώ και δεκαετίες, αλλά το καρτέλ των εταιρειών καυσίμων δεν μπορεί να ανεχτεί να χάσει τα τεράστια κέρδη του όχι μόνον εις βάρος της τσέπης του κοσμάκη, αλλά και εις βάρος του οικοσυστήματος και του μέλλοντος της Γής.

Δυστυχώς βρισκόμαστε κάτω από την κυριαρχία βρικολάκων.

Εμείς φταίμε. εμείς τους αφήσαμε να μας εξουσιάζουν. Το μόνο που κάνουμε είναι να "κοιτάμε την δουλεία μας" και να πληρώνουμε αυτά που μας ζητάνε.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και πείτε μου τί αισθανθήκατε,http://www.youtube.com/watch?v=JRSe-43blO8

4 σχόλια:

Θανασης είπε...

Eγώ αισθάνθηκα σαν μελλοθάνατος, που είμαστε δηλαδή δέν γλυτώνουμε απο αυτούς.Παράκληση βγάλε την λεκτική επαλήθευση δεν χρησιμεύει σε τίποτα απλά καθηστερεί τον αναγνώστη.Ευχαριστώ.

Foris Mouratidis είπε...

Παναγιωτη αν το αεροπλανο αυτο εχει τα φοντα να δουλεψει καλα,θα το εξαγορασουν οι πολυεθνικες πετρελαιου και θα θαψουν την εφευρεση οπως καναν και με πολλες αλλες εως τωρα.

IxNiLaTiS είπε...

Φόρη δεν έχω καμία αμφιβολία.
Ακριβώς αυτό έκαναν μέχρι τώρα με όποιο αυτοκίνητο εφευρέθηκε που δεν χρησιμοποιούσε υγρά καύσιμα.

http://ixnilatis33.blogspot.com/2008/09/blog-post_25.html

Ανώνυμος είπε...

成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖