29.6.09

Τα Λουτρα των "Ραγιάδων" ...

Για τα Λουτρά των Θερμοπυλών έχω ξαναγράψει.
Δυστυχώς κάθε φορά που περνάω από εκεί και σταματώ να τα απολαύσω, εκνευρίζομαι και ντρέπομαι για την κατάντια μας ως Έλληνες.

Ο Επισκέπτης θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στα κάγκελα τα οποία δεν γνωρίζω τι εξυπηρετούν. Μήπως προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο στον καταρράκτη για να μήν κοπεί η δουλειά στο υδροθεραπευτήριο το οποίο δεν λειτουργεί;

Προσοχή λοιπόν μην κρατηθείς ή μήν ακουμπήσεις τα κάγκελα γιατί τα έχουν κολλήσει με σάλιο. Προσέξτε τις παρακάτω φωτογραφίες.


Στηρίζεται σε ένα καρφί

Και από την άλλη μεριά ... ασορτί !!!

Και εδώ στηρίζεται σε ένα καρφί,
και δεν πατάει πουθενά. Είναι στον αέρα !!!


Αφού περάσεις από αυτή την εμπνευσμένη κατασκευή, θα πρέπει να πατήσεις με προσοχή επάνω σε μια κυλινδρική πέτρα (δοκιμασία ισορροπίας)

Κάτω δεξιά το Ελληνικό σήμα κατατεθέν - η πεταμένη γόπα

αλλά δίχως να πιαστείς από τα κάγγελα γιατί θα τα πετάξεις κάτω, και να ανέβεις στο τοιχάκι που δεν ξέρω τι ακριβώς εξυπηρετεί εκτώς από το να εμποδίζει τους ηλικιομένους.

και μετά να κατέβεις μιά ξύλινη σκάλα για ακροβάτες ...


και έτσι να υπερπηδήσεις αυτή την εμπνευσμένη κατασκευή υποδοχής ...


Προσοχή όμως να μήν κρατηθείς από τα κάγκελα γιατί όπως είδες και σε προηγούμενες φωτογραφίες κινρηνεύεις να βρεθείς στην γούρνα με τα κάγκελα από πάνω σου ...

Μετά μπορείς να απολάυσεις το μπάνιο σου στο ζεστό ιαματικό νερό.


(Οι ξένοι ξέρουν να χαίρονται τα δώρα της Ελληνικής φύσης.)


Αλλά αν σηκώσεις το κεφάλι και κοιτάξεις πιό μακριά
θα νομίσεις πως σε έχουν κλέισε σε στρατόπεδο.Τα νερά είναι γνωστά στην Ευρώπη και τα επισκέπτονται πολλοί ξένοι και ελάχιστοι Έλληνες.

(Κοιτούν τον καταρράκτη ή τα κάγκελα άραγε; )Προσοχή μόνον να μήν σπάσετε "γκανένα πουδάρ" ...

Τα έργα στο υδροθεραπευτήριο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς ... με έναν έργάτη !!!

Και η κλασική εικόνα της εγκατάλειψης ...Να και ο περιβάλλον χώρος
διαμορφωμένος στα ελληνικά πρότυπα :

(Σκουριασμένα σίδερα και σκουπίδια)

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις ... ...

Update

3 σχόλια:

JIM PAPADOPOULOS είπε...

Τελικά τα όσα αληθώς παραπάνω επισημαίνετε και όπως και οι εικόνες καταμαρτυρούν τίποτε δεν απέχει από την πραγματικότητα.Αλλά αυτά όλα είναι πολύ λιγότερα μπρος την εγληματικότητα. Ναι την εγκληματικότητα από διάφορα εγληματικά στοιχεία που κυκλοφορούν, όπως σήμερα το πρωί 13/11/10 τύχαμε θύματά τους.Μας την πέσανε μες τον καταρράχτη κάποιοι τσιγκάνοι, ενώ λουόμασταν. Προλάβαμε, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και τους ξεφύγαμε κατατρομαγμένοι από την αγριήλα τους και άλλοι παρακείμενοι λουόμενοι.Ερήμωσε ο τόπος.Στην αστυνομία που το καταγγείλαμε μας είπαν είναι από καιρό συχνό-πυκνό το φαινόμενο και ως ελεύθερος μη φυλασσόμεοσ χώρος δεν μπορούν να τους απομακρύνουν, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.Ούτε τα φυσικά, ούτε τα αρχαία μας κάλη μπορούμε πια να απολαύσουμε!Εγκληματική σε κάθε γωνιά, σε κάθε άκρη της η τόσο όμορφη Ελλάδα μας!!!

JIM PAPADOPOULOS είπε...

Φυσικά μας την πέσανε να μας κλέψουν εννοώ. Ο ένας μπήκε και έψαχνε στα αποδυτήρια.Θα πέφταν στο μοναδικό παραλείμενο αυτοκίνητό μας αν δεν προλαβέναμε αστραπιαία να ξεφύγουμε.Κρίμα!Κι είναι ένα τόσο όμορφο μέρος!!!

IxNiLaTiS είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε έχω ιδίαν πείρα. Δεν έγραψα όμως τίποτα περί αυτού, γιατί σήμερα το ευκολότερο πράγμα είναι να σε χαρακτηρίσουν ρατσιστή.