1.2.09

Ανάθεμα τρεις ...

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας μέσα στην εκκλησία αναγιγνώσκονται κάποιοι αναθεματισμοί. Ναι, καλά διαβάσατε, μεταξύ των οποίων ακούγεται και το: "των Ελλήνων Φιλοσόφων, Ανάθεμα Τρεις !!!" Μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί η Χριστιανική Εκκλησία αναθεματίζει τους Έλληνες Φιλοσόφους την στιγμή μάλιστα που έζησαν πριν την έλευση του Χριστιανισμού.
Όχι δεν τα βάζω με τον Χριστιανισμό, απλά καταλαβαίνω πως δεν είναι αυτό που νόμιζα.

Έχει όμως κάποιον αναθεματισμό , για αυτούς που βασανίζουν τα ζώα; Για αυτούς που τα παρατάνε άρρωστα στους δρόμους να πεθάνουν από την πείνα;

Εγώ λοιπόν αυτούς θέλω να αναθεματίσω, να καταραστώ από τα βάθη του Είναι μου.

Σήμερα ήρθε στο σπίτι της μητέρας μου αυτό το ταλαίπωρο ζώο.





Το ζώο αυτό έχει φανερά τα συμπτώματα μιας ασθένειας που λέγεται "Καλααζάρ" ή πιο επιστημονικά ... "Λεϊσμανίαση"





Το καλααζάρ είναι η επάρατη νόσος των σκύλων, ή μάλλον ήταν γιατί τώρα θεραπεύεται. Αλλά για αυτό θα κάνω κάποια άλλη ανάρτηση.

Τι να το κάνω το άρρωστο σκυλί; ... σκέφτηκε... Και αφού έκατσε και σκέφτηκε και ξόδεψε μπόλικη φαιά ουσία, αποφάσισε να μήν ακολουθήσει κάποια θεραπεία, ή έστω να του κάνει ευθανασία, αλλά ααποφάσισε να το πετάξει στο δρόμο.

Ήθελα να ήξερα, αυτός ο "τενεκές", ο ΡΕΖΙΛΗΣ που το παράτησε στους δρόμους τι αισθάνεται τώρα. Εντάξει; Όλα καλά; Δεν ενδιαφέρεται που βρίσκεται το ζώο του; Αν έχει να φάει; Αν υποφέρει; Αν το χτύπησε ένα αυτοκίνητο και είναι μαζεμένο στην άκρη του δρόμου με σπασμένα παΐδια ανίκανο από τον πόνο να κουνηθεί;

Δεν ενδιαφέρεται μήπως το σκυλί αυτό πεταχτεί ξαφνικά στον δρόμο και ξαφνιάζοντας κάποιον οδηγό τον αναγκάσει να κάνει μια στραβοτιμονιά και να βγει από τον δρόμο ή να κτυπήσει επάνω σε κάποια μάντρα, ή κολόνα, ή ακόμα να χτυπήσει κάποιον άνθρωπο, ή να χτυπήσει ο ίδιος ο οδηγός και η οικογένειά του;

Είμαι βέβαιος πως πολλοί που βλέπουν αυτό τον σκύλο στην περιοχή μου, γνωρίζουν τίνος είναι, αλλά δεν ασχολούνται να του κάνουν παρατήρηση. Τώρα θα μου πεις πως όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν, αν και παρομοιάζοντας τέτοιους ανθρώπους με γουρούνια, αδικούμε τα γουρούνια, που ποτέ τους δεν μα πείραξαν, ούτε έκαναν κάτι κακό.

Το παρατημένο Πόιντερ σήμερα έφαγε και ήπιε αφού είχε την τύχη να περάσει από το σπίτι της μητέρας μου. Αύριο;



(Η Ευθανασία γίνεται από τον κτηνίατρο. Κάνει στο ζώο μια ένεση, το ζώο κοιμάται, κοιμάται βαθιά, πολύ βαθιά, και δεν ξαναξυπνά ποτέ πια. Καλύτερα δεν είναι έτσι, από το να το παρατήσει στους δρόμους; )

3 σχόλια:

Γιώργος από Χανιά είπε...

Θλιβερές εικόνες. Το αφεντικό του στα δύσκολα το παράτησε το σκυλί!
Έχουμε γίνει τόσο αδιάφοροι στον ανθρώπινο πόνο πόσο μάλλον στον πόνο των ζώων.

Ανώνυμος είπε...

Εισαι συγουρος για τη διαγνωση?
Πολυ ζωηρο το βλεπω εχει και περιλαιμιο.
Μηπως καποιος το εχασε?

IxNiLaTiS είπε...

Γιώργο, το να αδιαφορήσεις για έναν άνθρωπο, "θεωρώ" πως δεν είναι τόσο σπουδαίο. Έχει κάποια ελαφρυντικά ... Οι άνθρωποι έχουν οικογένειες, γνωστούς κλπ, αλλά υπάρχουν και ιδρύματα... κάποιος θα φροντίσει για αυτούς.

Για τα ζώα υπάρχει μόνον το αφεντικό τους που για αυτά είναι όλος ο κόσμος, και μετά ... ο δρόμος και η πείνα.

Έπειτα ένας άνθρωπος ζητά πολλά, ενώ ένα ζώο ζητά πολύ λίγα.

Ανώνυμε, η αλυσιδίτσα (κολάρο) που βλέπεις στον λαιμό δεν έχει κάποια αξία και γιαυτό την άφησε επάνω στο ζώο. Επάνω στην αλυσίδα υπάρχει ένα κομμάτι σπάγκος που πιθανόν τον έκοψε το ίδιο το σκυλί.
Αλλά τα σκυλιά δεν τα δένουν με σπάγκο, οπότε μάλλον το έδεσε με σπάγκο κάπου, ώστε μέχρι το σκυλί να τον μασήσει, αυτός είχε προλάβει να φύγει μακρυά, για να μήν τον ακολουθήσει.

Είναι παλιάνθρωπος !!!

Ναι είναι καλααζάρ, είχα κάποτε ένα σκυλί που νόσησε από αυτή την ασθένεια και το γνωρίζω. Το λιωμένο δέρμα στους πίσω γοφούς που φαίνεται καθαρά στην πρώτη φωτογραφία, καθώς και η χαρακτηριστική "τσίμπλα" δεν αφήνουν αμφιβολίες. Δυστυχώς ...
Αλλά μακάρι να έχω λάθος, Μακάρι.

Πράγματι είναι ζωηρό, αλλά ένα σκυλί που νοσεί από καλααζάρ δεν είναι συνέχεια νωχελικό, παρά μόνον στα τελευταία του.