18.5.17

Γιατί να πληρώνεις ηλεκτρικό ρεύμα όταν μπορείς να το έχεις δωρεάν;

Νέο ηλιακό πάνελ ποα ακολουθεί τον ήλιο, παράγει 4.000 kWh και καθιστά ένα σπίτι αυτόνομο. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που είμαστε μία ηλιόλουστη χώρα, θα μπορούσαμε να έχουμε δωρεάν ενέργεια από τον θεό. Όμως η νομοθεσία μας απαγορεύει να είμαστε ενεργειακά αυτόνομοι, και μας υποχρεώνει να πληρώνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα σε ιδιωτικές (τώρα πιά) εταιρείες, και μάλιστα να το αγοράζουμε στην τιμή που θέλουν εκείνες. 

Κάτι που θα μπορούσαμε να το έχουμε δωρεάν, και μάλιστα δίχως καμία ρύπανση του περιβάλλοντος, πρέπει να το πληρώνουμε, για να συντηρούνται κομματικοί στρατοί και κρατικοδίαιτοι "επιχειρηματίες".







Αυτή η αφαίμαξη που μας κάνουν,  δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν αλλάξει το πολίτευμα και να γίνει Άμεση Δημοκρατία.

Στο Πολίτευμα  της Άμεσης Δημοκρατίας κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται αν πρώτα δεν έχει εγκριθεί από τους πολίτες, εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα με ψηφιακό δημοψήφισμα. . Κανένα πολιτικάντικο λαμόγιο δεν θα μπορεί να καζικώσει στο σβέρκο μας νομοθεσίες που δεν τις εγκρίνουμε εμείς οι πολίτες, εμείς ο λαός.

Κανένας "επιχειρηματίας" δεν θα έχει νόημα να λαδώσει ή πιέσει κάποιον πολιτικό, αφού η απόφαση του πολιτικού για "δημόσια έργα' θα πρέπει να έχει εγκριθεί από εμάς τους πολίτες, και δεν είμαστε χαζοί να την εγκρίνουμε. Ακόμα και αν εγκρίνουμε κάτι που αποδειχθεί ότι μας ζημιώνει, θα μπορούμε με νέο δημοψήφισμα να το καταργήσουμε. Τώρα δεν μπορούμε.

Για όποιον δεν έχει καταλάβει, η Άμεση Δημοκρατία δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολίτευμα.  Και μάλιστα στην πλήρη εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας, τα πολιτικά κόμματα δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Θα υπάρχουν πολιτικοί (με διαφορετικές αρμοδιότητες) αλλά όχι πολιτικά κόμματα.

Και κάτι άλλο ακόμα που βιώνουμε αυτή τη στιγμή

Επίσης και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει βγεί από το 1964, και λίγο αργότερα το ηλιακό, αλλά εμείς πρέπει να πληρώνουμε καύσιμα, διότι στα 20€ καύσιμα, τα 14€ είναι φόροι και δασμοί.
Δηλαδή πληρώνεις 20 και σου βάζουν 6. Με τις υγείες μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: