9.6.14

Απαγόρευση υπαίθριου λιανικού εμπορίου για τους αγρότες. Και τι μας νοιάζει εμάς;


-       -  Αφού έτσι κι αλλιώς θα τα πουλάμε και θα τα αγοράζουμε στη ζούλα … !
Ά βρε κουτοπόνηρε Έλληνα … ποτέ δεν θα βάλεις μυαλό.
Κι όμως μας νοιάζει και μας κόβει! 

Υπαίθριο εμπόριο νοείται η πώληση σε ακάλυπτο χώρο, δημόσιο, ιδιωτικό, δημοτικό κλπ, ο οποίος δεν αποτελεί επαγγελματική στέγη.  Υπαίθριο εμπόριο δηλαδή ασκεί ο αγρότης που έχει βάλει μερικά τελάρα με ζαρζαβατικά στην άκρη του χωραφιού του, ο πλανόδιος μανάβης, ψαράς κλπ…  

Επίσης υπαίθριο εμπόριο είναι και το να πάς μερικά προϊόντα στο σπίτι κάποιου πελάτη που στα ζήτησε. Πχ όταν σου λέει ο άλλος φέρε μου 5 κιλά μέλι, ή έρχεται σε εσένα να τα πάρει ο ίδιος, αυτό θεωρείται υπαίθριο εμπόριο και πλέον απαγορεύεται! Είσαι παράνομος! Διώκεσαι!

Ουσιαστικά μεθόδευσαν ένα τρόπο να απαγορεύσουν στον παραγωγό να πωλεί τα προϊόντα του λιανικώς! Δε ρώτησαν κανέναν, δεν έκαναν καμία δημόσια διαβούλευση, δε μας εξήγησαν τους λόγους (σιγά μας δώσουν σημασία) απλά έτσι «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» … φερμπότεν! Ούγκ!



Γιατί όμως οι κυβερνόντες θέσπισαν τέτοιο νόμο; Γιατί έκοψαν από τον αγρότη αυτή την σταγόνα αίματος;

Όπως καταλαβαίνετε για να απαγορεύσουν το υπαίθριο λιανικό εμπόριο, αυτό σε κάτι ενοχλεί ή σε κάτι εμποδίζει! Για να γίνει αντιληπτός ο πιθανός σκοπός της απαγόρευσής του, θα πρέπει να δούμε το θέμα στην ολότητά του και όχι τμηματικά.  Ζούμε σε πονηρές εποχές και θα πρέπει να έχουμε το νού μας!

Το θέμα λοιπόν είναι πονηρό, και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών που κάνουν οι κυβερνήσεις για να εντάξουν τον κοσμάκη (φυσικά για το καλό του) στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.  Αν μόλις άρχισες να ψυλλιάζεσαι ότι πίσω από αυτή την απαγόρευση, καλά κρυμμένη στη σκιά,  βρίσκεται η Monsanto και άλλες αδελφές της,  με κατάλαβες πολύ καλά.

Πλέον ο αγρότης μπορεί να πουλά τα προϊόντα του είτε  χονδρική στις λαχαναγορές, είτε λιανική στις λαϊκές αγορές, που σε λίγο βασική προϋπόθεση για να γίνονται δεκτά τα προϊόντα του από το εμπορικό σύστημα, θα είναι οι συγκεκριμένες ποικιλίες  από «εγκεκριμένους» σπόρους, πάντα για το … «καλό και την ασφάλεια» του πολίτη.

Για να καταλάβεις τι συμβαίνει στη σκιά, σκέψου ότι γίνονται προσπάθειες να απαγορευτεί το οικιακό περιβολάκι, δηλαδή να μην μπορεί να φυτέψεις στον κήπο σου τους παλαιούς – μη μεταλλαγμένους σπόρους.
Σε λίγο τα μανάβικα θα γεμίσουν με μεταλλαγμένα λαχανικά. Όλος ο κόσμος που θα φοβηθεί, θα στραφεί προς τους μικρούς αγρότες της περιοχής του. Εκεί λοιπόν είναι το πρόβλημα, να μη μπορείς δηλαδή να αγοράσεις από τον αγρότη τα «μη εγκεκριμένα» λαχανικά, και να φάς αυτά που θέλουν!
Εμείς οι μελισσοκόμοι είμαστε «παράπλευρη απώλεια». 



-       Και πώς θα μας εμποδίσουν να αγοράσουμε από τον αγρότη της περιοχής μας τα μη μεταλλαγμένα; Από πίσω μας θα έρχονται;
Ά βρε κουτοπόνηρε Έλληνα … ποτέ δεν θα βάλεις μυαλό.

Αν έμαθες, γίνονται ενέργειες να σταματήσει σταδιακά την κυκλοφορία του το νόμισμα. Δηλαδή πρώτα τα μεγάλα χαρτονομίσματα -  ήδη οι πληρωμές από 500€ και πάνω γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης, δηλαδή το να σου δώσει κάποιος  ένα 500άρικο, είναι … παράνομο. Μετά θα αποσυρθούν τα μικρότερα και μετά τα μεταλλικά. Οι συναλλαγές θα γίνονται μόνον μέσω τραπέζης, και έτσι θα φαίνεται και η τελευταία δεκάρα.
Να λοιπόν πώς θα ξέρουν τι αγόρασες και τι πούλησες, από τα τερματικά (ταμειακές μηχανές) που θα είναι διαρκώς online (να γιατί μέσα στην κρίση μας έκαναν «δώρο» το wifi) …

Η δικαιολογία της ηλεκτρονικής παρακολούθησης είναι η δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Δήθεν, πώς είναι δυνατόν  κάποιος να κρύψει χρήματα, να λαδωθεί ή να πουλήσει ναρκωτικά, όταν δεν θα υπάρχει το ανώνυμο χρήμα; Φυσικά αν ήθελαν να πατάξουν αυτές τις παρανομίες, θα το είχαν κάνει, αφού οι κλέφτες αλλά και οι έμποροι ναρκωτικών είναι γνωστοί.
Κάτι άλλο είναι η πραγματική αιτία …


7 σχόλια:

IxNiLaTiS είπε...

Φυσικά, οι αγροτικοί σύλλογοι και οι αγροτοπατέρες ... τσιμουδιά.

Dim.Siozos---SeaSpinning είπε...

Να σαι καλά. Το κοινοποίησα.

Unknown είπε...

Το δεύτερο κομμάτι που αφορά το νόμισμα το κατάλαβα και είμαι μαζί σας. Όσο αφορά όμως τα αγροτικά προϊόντα έχω μία απορία.
Δεν σταματάνε να πουλάνε μόνο η αγρότες προϊόντα στην λιανική (από την μία καλό είναι νομίζω) αλλά θα σταματήσουν να πουλάνε και αυτοί πλανόδιοι με τα ντατσουν που κόβουν βόλτες στα χωριά έτσι δεν είναι;
Αυτοί δεν είναι παρά εμπόριο;
Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι καλό;

IxNiLaTiS είπε...

Antonis Vaitsopoylos όχι, δεν είναι καθόλου όπως το νομίζεις. Οι πλανόδιοι με τα ντάτσουν δεν έχουν "άδεια παραγωγού υπαίθριου πωλητή" όπως έχει ο παραγωγός αγρότης, αλλά έχουν "άδεια υπαίθριου πωλητή" δηλαδή κάνουν εμπόριο.
Σου φαίνεται περίεργο αλλά με τον καινούργιο νόμο έτσι είναι! Ο παραγωγός δεν μπορεί να πουλήσει υπαιθρίως, μπορεί όμως να πουλαέι ώς έμπορος ο κάθε Ρομά και ο αλλοδαπός.

Βρές το νόμο εδώ:

και πήγαινε στην σελίδα 3930. Εκεί θα δείς ότι άδεια πωλητή μπορούν να βγάλουν :::

(α) μέχρι ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%), σε άτομαμε αναπηρία τουλάχιστον πενήντα (50%) και σε τυ−φλούς,

Σιγά μή πάει ο ανάπηρος και ο τυφλός να πουλάει ζαρζαβατικά στους δρόμους!

(β) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), σε
πολύτεκνους και τα τέκνα αυτών, καθώς και σε γονείς
με τρία τέκνα,


Οι υπόλοιποι γονείς που έχουν λιγότερα τέκνα, ας μένουν άνεργοι να τους πεθάνουν από την πείνα


(γ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), σε ανάπη−
ρους και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944
(Α΄ 82),

Σιγά μή πάει ο ανάπηρος να πουλάει ζαζαβατικά στους δρόμους!

(δ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) σε γονείς
ανήλικων τέκνων με αναπηρία και σε γονείς που προ−
στατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύν−
δρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολ−
λαπλές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης,


αν τα δικό σου παιδί είναι υγιή, να πεινάει! αν και δεν είδαμε πουθενά κανέναν τέτοιον - μόνον Ρομά βλέπουμε και παρακάτω θα καταλάβεις την αιτία ...

(ε) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), σε ομογενείς
Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες,


Είδες εσύ κανέναν "βορειοηπειρώτη" να κατέβει στο δρόμο με το ντάτσουν; Κάνουν άλλες δουλειές - δε το έχουν το εμπόριο.

(στ) μέχρι ποσοστό επτά τοις εκατό (7%) σε Έλληνες
Pομά που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργα−
νισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας,


Θα το σχολιάσω πάρα κάτω ..

(ζ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) σε άτομα
απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες και άτομα
υπό απεξάρτηση.


ποτέ δε θα δείς πρώην εξαρτημένο να πουλάει στους δρόμους. Επιστρέφουν στην προηγούμενή τους ζωή (την πρό η την μετά εθισμού)

2. Στην περίπτωση που απομένουν αδιάθετες άδειες,
αυτές χορηγούνται με κλήρωση μεταξύ αυτών που
έχουν υποβάλει αίτηση.


Εδώ είναι το θέμα: επειδή σχεδόν κανείς από τις προηγούμενες κατηγορίες δεν ζητά τέτοια άδεια "υπαίθριου εμπορείου" αλλά ζητάνε οικονομική στήριξη με αναπηρικές συντάξεις, όλες αυτές οι άδεις περισσεύουν και δίδονται στους Ρομά που υποβάλουν 500 αιτήσεις ο καθένας.
Έτσι λοιπόν ο Ρομά έχει δικαίωμα να πουλά πλανοδίως ενώ ο Έλληνας όχι.
Για τον ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων πότε θα μιλήσουμε;

IxNiLaTiS είπε...

Βρές και κατέβασε το νόμο εδώ

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEc63YDhn5AeXdtvSoClrL870ttxUrqL015MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx9hLslJUqeiQMaameZQ7AyCP42p0nbnVUcmFseiEC7yQXshNZHHl4O8.

IxNiLaTiS είπε...

Αν δεν ανοίγει ο παραπάνω σύνδεσμος πήγαινε εδώ

http://www.et.gr/index.php/2013-01-28-14-06-23/2013-01-29-08-13-13

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Με κατατοπισες πλήρως.
Πάμε φουλ για μονοπώλιο έτσι;
Ένα αφεντικό κι όλοι οι άλλοι τσιράκια του.