19.6.13

Aπελευθέρωναν φίδια !

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που διαβάσαμε στο διαδίκτυο ότι  δεν αμολούν φίδια οι οικολόγοι, και ότι πρόκειται για έναν ακόμα  "αστικό μύθο" ... και τσούπ! ... εντοπίσθηκαν 2 άτομα στο Κιλκίς που απελευθέρωναν φίδια!

"Ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς δέχθηκε καταγγελία από πολίτη για κίνηση οχήματος σε αγροτική περιοχή του νομού, με τρόπο που γέννησε υποψίες.

Ο θηροφύλακας όντως εντόπισε και σταμάτησε το αυτοκίνητο για έλεγχο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ενώ στο πορτ παγκάζ υπήρχαν φίδια μέσα σε ειδικές κλούβες.

Οι επιβαίνοντες στο όχημα ισχυρίστηκαν ότι έχουν άδεια από το Υπουργείο για απελευθέρωση φιδιών, την οποία και επέδειξαν στον αρμόδιο θηροφύλακα.

Ο θηροφύλακας κράτησε τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του οχήματός τους και ενημέρωσε με έγγραφη αναφορά άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ)."

Διαβάστε περισσότερα εδώ



Θα μας πεί κάποιος τελικά τι συμβαίνει, γιατί παραλίγο να μας βγάλουν και τρελούς.

Όπως πολύ σωστά άφησε να εννοηθεί  ο κ. Στραχίνης της ερπετολογικής εταιρείας, όποιος απελευθερώνει φίδια είναι ηλίθιος διότι "
Αν σε μία περιοχή ο αριθμός των φιδιών είναι μικρός, που σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές γι” αυτά (μειωμένη τροφή, ελάχιστες κρυψώνες, κτλ), μπορεί να φανταστεί κανείς, πόσο δυσχερέστερες θα γίνουν όταν τις μοιραστούν με περισσότερα φίδια. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα λιγότερα και από τα αρχικά, σε μικρό χρονικό διάστημα."
Εδώ λοιπόν μπορώ να κάνω τις εξής υποθέσεις:
1. Πρόκειται για άτομα που ΔΕΝ έχουν γνώσεις πάνω στο θέμα, αλλά από ρομαντική διάθεση νομίζουν κιόλας ότι υπηρετούν το οικοσύστημα ...
2. Πρόκειται για άτομα που ξέρουν καλά τι κάνουν και απελευθερώνουν ζώα που πρόκειται να ταράξουν το οικοσύστημα με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή ... και μετά να έρθουν κάποιοι να "σώσουν"  την κατάσταση.
Είναι γνωστή πλεόν αυτή η τακτική,  δηλαδή κάποιος να δημιουργεί ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, η λύση του οποίου είναι αυτό που θέλει να σου επιβάλει. Πχ σε μολύνει με κάποια ασθαίνεια για να έχεις ανάγκη τα φάρμακά του, ή καταστρέφει  την οικονομία μιάς χώρας για να την οδηγήσει στον δανεισμό και τελικά να γίνει υποτελής των τραπεζών του.

Τί τελικά συμβαίνει;

5 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Πάνοπρίν από χρόνια είχε ακουστεί οτι απελευθέρωναν φίδια σε ακατοίκιτο μικρό νησί απέναντι απο την Κίμωλο που λέγεται Πολύαιγος.
Είδες τί δουλιά κάνουν οι θηροφύλακές μας;Πρίν γίνει οτιδήποτε είχα συννενοηθεί με τον Παπαδόδημα και είχε πεί το Ο.Κ.Αυτό τους είπα και στην ΟΜΣΕ δλδ να βλέπουν και να ειδοποιούν τους συλλόγους αν βλέπουν ύποπτα αυτοκίνητα με μελίσσια.Πιστεύω οτι θα λιγόστευαν οι κλεψιές κατά πολύ αλλά ΔΕΝ θέλουν

Spyros είπε...

Το περιστατικό είναι αληθινό. Η "άδεια" όμως ήταν πλαστή, όπως αναφέρει το ΥΠΑΑΤ και η αστυνομία. Δυστυχώς οι θηροφύλακες δεν κατάλαβαν ότι ήταν πλαστή και δεν ειδοποίησαν την αστυνομία. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ κανένα υπουργείο να εκδόσεις τέτοια άδεια. Οι δράστες λοιπόν, είτε ανήκουν σε καλό κύκλωμα παράνομων συλλεκτών, είτε υπάρχουν άλλα κίνητρα... Μπράβο στους θηροφύλακες για την άμεση επέμβαση, μακάρι να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, που ανατρέπουν την οικολογική ισορροπία και ηθελημένα ή μή συντηρούν το μύθο της οργανωμένης απελευθέρωσης φιδιών

IxNiLaTiS είπε...

Μάρκο πριν ένα μήνα είναι η πρώτη φορά που με σταμάτησε τροχαία στην Εθνική οδό για να ελέγξει αν το τρέιλερ (που είχε επάνω 40 μελίσσια) είχε άδεια. Αφού είδε ότι όλα ήταν εντάξει, μου είπε να πάω στο καλό.

Αφού με σταμάτησες που με σταμάτησες -του λέω- γιατί δεν ελέγξατε αν αυτά που κουβαλάω είναι δικά μου ή τα έχω κλέψει;
Δεν έχουμε τέτοια εντολή - μου λέει-.

Μάρκο αν κατάλαβες καλά, η τροχαία δεν κάνει έλεγχο με σκοπό την προστασία των πολιτών, αλλά με σκοπό να δεί αν οι πολίτες έχουν πληρώσει. Καθεστώς "κατοχής"

Δηλαδή του λέω αν κουβαλάω κλεμμένα μελίσσια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;
Γέλαγε ...

Μάλλον πρέπει να πιέσουμε την ΟΜΣΕ να πιέσει όπου μπορεί για ελέγχους.
Θα κάνω σχετική ανάρτηση και πρόταση στην ΟΜΣΕ, και θα δούμε που θα μας βγάλει...

IxNiLaTiS είπε...

Σπύρο, τα παραποιημένα στοιχεία δείχνουν πολύ οργάνωση και θράσος. Δεν νομίζω να πρόκειται για ρομαντικούς βλάκες αλλά για κάτι πολύ οργανωμένο.
Υποψιάζομαι ότι μόνον άτομα που είναι πολύ σχετικά με το αντικείμενο θα ασχολούνταν με τα φίδια. Σκέψου πώς φοβάται ένας άσχετος τις μέλισσες, πόσο μάλλον τα φίδια!

Νομίζω πώς οι θηροφύλακες θα αναγνώριζαν τα πρόσωπα των υπόπτων αν έβλεπαν φωτογραφίες των ατόμων που εμπλέκονται με την ερπετολογία στην Ελλάδα.
ΑΛλά σιγά μην κινηθεί η Ελληνική πολιτεία για ένα ... "παλιο_οικοσύστημα".

Rolo είπε...

http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231254739