29.10.11

Δημόσιος υπάλληλος - "μελισσοκόμος" με κλεμμένα μελίσσια

Τη δουλειά και τα έσοδα των μελισσοκόμων προφανώς ζήλεψε ένας δημόσιος υπάλληλος από τον Πύργο, που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται ως ο δράστης δεκάδων μελισσιών

από διάφορες περιοχές του νομού τα τελευταία δύο χρόνια. Ο 40χρονος δράστης κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του «μελίσσι» για την παραγωγή μελιού, χωρίς να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για την αγορά του, αφού όπως είδαν οι αστυνομικοί όλες οι κυψέλες ήταν κλεμμένες.

Θύματα της υπόθεσης αυτής φέρονται τουλάχιστον τέσσερις επαγγελματίες μελισσοκόμοι, ενώ ακόμα δύο περιπτώσεις βρίσκονται υπό εξέταση. Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 40χρονος δραστηριοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια με την κλοπή των μελισσιών. Από έναν παραγωγό είχε κλέψει 60 μελίσσια, από τον άλλο 20 μελίσσια, ενώ οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν το συνολικό αριθμό.


Οι τρεις από τους τέσσερις παθόντες αναγνώρισαν από τις κυψέλες που έχει στην κατοχή του ο δράστης, ενώ ο τέταρτος παθόντας αναγνώρισε 47 πλαίσια από μελίσσια του.
Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου έχοντας ασχοληθεί και στο παρελθόν με παρόμοιες κλοπές σε μελίσσια γνώριζαν αρκετά στοιχεία.

Εξετάζοντας τις καταγγελίες που είχαν γίνει από τους παθόντες ερεύνησαν σε διάφορες περιοχές και εντόπισαν τα κλεμμένα μελίσσια στο Κατσικάρι Πύργου (15) και στα Μακρίσια (περίπου 100).

Ο δράστης φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του δηλώνοντας περισσότερες από είκοσι κλοπές το τελευταίο εξάμηνο, όπου από κάθε περίπτωση έπαιρνε λίγα – λίγα τα μελίσσια, από περιοχές όπως το Στρέφι, το Πελόπιο, η παραποτάμια περιοχή του Αλφειού στον Πύργο και την Αλφειούσα.

Οι Αρχές συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς υπάρχουν τουλάχιστον ακόμα δύο παθόντες που δεν έχουν καταθέσει.

2 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Αν του έχει μείνει λίγη τσίπα ,πώς θα εμφανιστεί ξανά στον κύκλο του;

ΕΛΛΗΝ ΤΕΚΤΩΝ είπε...

Δεν έχουν ανάγκη αυτοί ...