29.4.10

Μία νέα μελισσοκόμος γεννιέται !!!


Εχθές το σούρουπο είπα να ταΐσω τα μελίσσια μου μια που έξω δεν δίνει ούτε σταγόνα νέκταρ και πεινούσαν. Επειδή η σύζυγος απουσίαζε αναγκάστηκα να πάρω την κόρη μου μαζί. Η κόρη μου είναι περίπου 6,5 ετών και η μοναδικές επαφές της με τις μέλισσες, ήταν η ταινία "Bee Movie", οι ιστορίες που τις έχω πει εγώ και άλλη μια φορά που μέσα από το αυτοκίνητο τις έβλεπε να μπαινοβγαίνουν στα σπιτάκια τους.


Είχε λοιπόν σουρουπώσει και καμία δεν πετούσε. Επάνω στις κυψέλες μου έχω βάλει τις τάπες αυτές που μου επιτρέπουν να ταΐζω σιρόπι, δίχως να ανοίγω καπάκια και να αναστατώνω τις μέλισσες.

Αφού είχαμε ταίσει καμιά δεκαριά και η Σοφία είχε ξεθαρρέψει, να’σου μια τρελή καμικάζι … βζζζζτττττ και πάει και σφηνώνει μέσα το μπατζάκι της και της έδωσε το πρώτο φιλί Φώναζε, πήδαγε και χτυπούσε το πόδι της… και το δάκρυ κατέβαινε σαν κορόμηλο. Αμέσως την πήγα στο αυτοκίνητο και περίμενα μήπως άρχιζαν τα … "συμπτώματα".


Η Σοφία είχε ακούσει τις συζητήσεις που είχα κάνει με την σύζυγό μου για την αλλεργία στα τσιμπήματα των μελισσών, και περίμενε και η ίδια μήπως αισθανθεί δύσπνοια και μούδιασμα των χειλιών. Ευτυχώς τελικά δεν ήταν αλλεργική.

Σήμερα περίμενα ότι θα μου έλεγε πως δεν θέλει να ξαναέρθει στις μέλισσες, αλλά ξέρετε τι με ρώτησε; "Μελισσοκομικά ρούχα για παιδάκια υπάρχουν, για τα φοράω να μην με τσιμπάνε οι μέλισσες; "


Εδώ είμαστε λέω … το τσίμπημα δεν την φόβισε. Τώρα ανυπομονεί να πάρει στολή και να έρθει μαζί μου να δει πώς είναι το "σπιτάκι της μέλισσας" εσωτερικά.


Μία νέα μελισσοκόμος γεννιέται !!! και έχω χεστεί απ' την χαρά μου :)))

10 σχόλια:

Exagono είπε...

Αντε το πουλακι μου,καλη αρχη.
Να τη χαιρεσαι.

GRAINBOW είπε...

Να σου ζησει Παναγιωτη! Ετσι μπραβο! Και εγω λεω να στην γυναικα μου να παιρνω την κορη μου μαζι οταν θα μεγαλωσει(ειναι 14 μηνων ακομα),αλλα δεν το δεχεται με τιποτα! Φαντασου ειναι απο τα ατομα που δεν μπορουν να ξεχωρισουν τη μελισσα απο την σφηγκα!
Τυχερος εισαι που την παιρνεις παρεα μαζι σου!

ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ είπε...

Φτου σου καμάρι μου!!!
Να την χαίρεσαι ρε Παναγιώτη.
Εδώ συγκινήθηκα εγώ που το διάβασα....
Πόσο περισσότερο εσύ που την είχες μπροστά σου...

markos aliprantis είπε...

Μπράβο στη Σοφία.Ξέρω την χαρά Πάνο και σου εύχομαι να την δείς να γίνεται μια καλή μελισσοκόμος.

IxNiLaTiS είπε...

Σας ευχαριστώ :)

Μήπως γνωρίζετε αν πωλούνται κάπου μελισσοκομικές στολές για πιτσιρίκια; Κάπου είχα δεί μια φωτογραφία με πιτσιρίκι ντυμένο με τέτοια στολή.

IxNiLaTiS είπε...

@ GRAINBOW

Εύχομαι η κορούλα σας να είναι καλότυχη :)))

chaniabee είπε...

τελειο φιλε!!!!

Επόπτης είπε...

Δέχτηκε το βάπτισμα του "πυρός"
Και της εύχομαι (τι εύχομαι το πιστεύω) ο μπαμπάς της να της εμφυτήσει τα μυστικά της μέλισσας για να δεθεί περισσότερο.
Ξέρω από τέτοια χαρά γιατί με τον μεγάλο μου το γιό τον Οδυσσέα είμαστε μαζί
Να την χαιρόμαστε

Ανώνυμος είπε...

καλορίζικη καλότυχη και γερή να ειναι η μικρούλα σου .πάντα έτσι θαρραλέα να είναι στην ζωή της .έμενα ο πατέρας μου με έπαιρνε μαζί του από πολύ μικρή ακόμη και στα μακρινά ταξίδια .τότε βέβαια τα πράγματα ήταν διαφορετικά με τα παιδιά .πρώτη τάξη γυμνάσιο τάιζα μόνη και μάλιστα με τα παλιά καπάκια .η μικρή είναι σίγουρο θα τα αγαπήσει πολύ τα μελισσακια

IxNiLaTiS είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ. Το πρόβλημα είναι οτι δεν βρίσκω μικρού μεγέθους στολή, και η κόρη μου ανυπομονεί.