1.2.10

Έκρυβε τις κλεμμένες κυψέλες σε δασική περιοχή

Η κρυψώνα εντοπίστηκε χάρη στο αστυνομικό δαιμόνιο του μελισσοκόμου Θεόδωρου Τερζάκη, θύμα και ο ίδιος κλοπής
Βρέθηκαν 68 τελάρα, που αναγνωρίστηκαν από ιδιοκτήτες, χάρη στις σφραγίδες που διαθέτουν.

Ανυπολόγιστη ζημιά προκάλεσε σε μελισσοκόμους της περιοχής, ο δράστης που τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη, γιατί έκλεβε κυψέλες. 68 συνολικά τελάρα βρέθηκαν σε περιφραγμένη δασική περιοχή, χάρη στο αστυνομικό δαιμόνιο, ενός εκ των παθόντων του Θεόδωρου Τερζάκη. Ο κ. Τερζάκης έπεσε θύμα του κλέφτη κι αμέσως όταν ενημερώθηκε ότι σημειωθήκαν κι άλλα περιστατικά σε συναδέλφους του, άρχισε από μόνος του να ψάχνει. Ο κ. Τερζάκης εξήγησε το περιστατικό, «το ανακάλυψα εγώ γιατί τώρα τελευταία στην Νυμφαία μου χάθηκαν κυψέλες και κατάλαβα ότι κάπου εδώ κοντά πρέπει να είναι. Ρωτώντας έμαθα ότι κάποιος έχει κάποια κρυψώνα και μπόρεσα να πάω στην κρυψώνα, είδα ότι υπάρχουν κυψέλες με δικά μας σημάδια. Αμέσως πήγα στην ασφάλεια και κάλεσα όλους τους μελισσοκόμους που έχασαν μελίσσια, την άνοιξαν και μπήκαμε μέσα και βρήκαμε τα δικά μας τα μελίσσια.
Στην κρυψώνα είχε περίπου 68 κυψέλες, σε μια περιφραγμένη δασική περιοχή κι από αυτές τις 68 αναγνώρισα εγώ τις 36 τις δικές μου, 17 αναγνώρισε η Γαλήνη Τσινγκιλίδου, 5-6 αναγνώρισε ο Μάξιμος Δημητριάδης κι άλλοι άνθρωποι που αναγνώρισαν δικές τους. Αναγνωρίσαμε τα δικά μας τελάρα με τις σφραγίδες που έχουν, τα αναγνωριστικά, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να αποδείξεις ότι αυτά δεν είναι δικά μας».
Η θλιβερή διαπίστωση που έκανε ο κ. Τερζάκης είναι ότι ο δράστης δεν γνώρισε καθόλου να φροντίζει τα μελίσσια, «ο άνθρωπος δεν ήξερε και πολλά πράγματα από μελίσσια γιατί βρήκαμε πολλά να είναι άρρωστα. Αυτός κάθε χρόνο του ψοφούσανε και έκλεβε ξανά, ώστε να γεμίσει τις κάσσες με καινούργια, αλλά και αρρώστιες και ό,τι άλλο θέλεις. Είναι πολύ λυπηρό και κρίμα αυτό που έγινε, γιατί εμείς κάνουμε έξοδα και κοπιάζουμε για τα μελίσσια μας».
Ο δράστης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, ενώ οι παθόντες κατέθεσαν τις σχετικές μηνύσεις.

Δήμος Μπακιρτζάκης
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=49625

8 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Τι να πεις μερικες φορες σε βγαζουν απ'τα ρουχα σου,οταν ακους τετοια πραγματα.Να τον πιασεις εκεινη την στιγμη και για ενα μελισσι να καταλιξεις φυλακη,να ειναι κανενας καρδιακος και πανω στον καβγα να γινεις δολοφονος για 200-300 ευρω,να καταστραφεις,να καταστρεψεις και την οικογενεια σου,για εναν ηλιθιο,παλιοπ......να προσεχουμε μην τον αφησεις και εγκυος...

markos aliprantis είπε...

Θα γίνω λίγο καυστικός.Δέν έπρεπε να ειδοποιηθεί η ασφάλεια αλλά οι μελισσοκόμοι να του ρίξουν τέτοιο ξύλο που να μην μπορεί να ξανακλέψει.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Συμφωνώ με το Μάρκο.Το ξύλο και το γ.... δεν ξεχνιούνται λέει ο σοφός λαός μας.

meliritos είπε...

Παναγιωτη γεια σου.
Συμφωνω και εγω με τα ακρεα
αισθηματα των παιδιων.
Φετος με κανανε και εμενα μαγκα μηπως κανενα τελαρο ειχε τα αρχικα Σ.Χ. μου κλεψανε 10 μελισσια.

Antonopoulos είπε...

ΞΥΛΟ ΞΥΛΟ ΞΥΛΟ...
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ.
Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΩΣΤΑ.

lingistis είπε...

Βρε τσίτσιδο σε ένα δωμάτιο με χύμα κλεμένες μέλισσες για 10 λεπτά φτάνουν... να ακούει μέλισσα να πετάει και να χεζ... πάνω του!!!!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Εμ μια του κλέφτη δυο του κλέφτη πολλές του κλέφτη κάποτε έρχεται και η ώρα του αφεντικού. Και τι αδικία για τον κλέφτη αυτή η ώρα έρχεται γρήγορα και τότε η χαρά του μετατρέπετε σε λύπη.

meli elikon είπε...

Πραγματικά τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Να αγωνίζεσαι για να δημιουργήσεις κάτι που αγαπάς τόσο πολύ και να το φροντίζεις καλύτερα από παιδί σου και να έρθει κάποιος να στο κλέψει. Έχει δίκιο ο Βαγγέλης. Αν τον πετύχεις αυτή τη στιγμή που το κάνει μπορεί και να τον σκοτώσεις. Γιατί αυτός που θα το κάνει δεν ξέρει ότι για τον μελισσοκόμο τα μελίσσια δεν έχουν απλά μια οικονομική αξία. Δεν ξέρει ότι είναι κομμάτι του εαυτού του. Είναι να μην σου τύχει.
Εύχομαι καλό μήνα σε όλους.