24.10.09

Ποιός με φασκέλωσε φέτος;

Ακόμα δεν έχω κυνηγήσει σαν άνθρωπος, Μία έχω δουλειές, μια το σκυλί μου άρρωστο ... και τώρα έχει δύο εβδομάδες που κάνει καλό καιρό τις καθημερινές ενώ τα Σαββατοκύριακα βρέχει.
Ποιος με φασκέλωσε φέτος;

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φύση φροντιζει για όλους,ακόμη και για τα πουλάκια !!!

IxNiLaTiS είπε...

Το περίμενα ... LOL

Anestis Ketsetzidis είπε...

Παναγιώτη
η υπομονή είναι αρετή.
Τα καλύτερα έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

κανε μας εναν απολογισμό οταν σου πάει καλυτερα. Να ξερουμε πόσα γουρούνια σκοτωσες να σε χειροκροτήσουμε

DHMEL είπε...

Με την συμπεριφορά που δείχνουν οι περισσότεροι κυνηγοί προς τους συνανθρώπους τους καιπρος το περιβάλλον θα έλεγα ότι πολλοί θα χαιρόντουσαν αν το σπόρ (!) απαγορευότανε άπαξ διαπαντός. Φίλε μου μένω στην Ανατολική Αττική και κάθε Σαββατοκύριακο κυρίως νοιώθω σαν ελεύθερος . πολιορκημένος και ίσως χειρότερα. Θρασύτατοι με τις εφτάσφαιρες καραμπίνες, δεν διστάζουν νακυνηγούν μέσα σε αυλές σπιτιών ρίχνοντας από τα αγρια χαράματα ομοβροντίες. Αν τολμήσει κάποιος να διαμαρτυρηθεί ΄στην καλλίτερη περίπτωση δεν δίνουν σημασία και στην χειρότερη δείχνουν με νόημα το ''σίδερο'' που κρατάνε. Έτσι λοιπόν παρακολουθώ μς ενδιαφέρον τιςμελισσοκομικέςσου δραστηριότητες δεν θα έλεγα όμως το ίδιοκαι για τις κυνηγετικές σου.Πάντως να είσαικαλά.

IxNiLaTiS είπε...

@ Ανώνυμος Κάνε και εσύ έναν απολογισμό για το πόσο κρέας έφαγες φέτος το οποίο ούτως ή άλλως δεν είχες ανάγκη, πόσα ζώα σκοτώθηκαν εξαιτίας σου.

IxNiLaTiS είπε...

@ DHMEL
Η συγκεκριμένη ποιότητα ανθρώπων που περιγράφεις, οι οποίοι έγιναν κυνηγοί γιατί τους αρέσει να πυροβολούν για να εκτονωθούν τα τύπου "Ράμπο" ένστικτά τους, είναι και από εμάς τους νόμιμους κυνηγούς αντιπαθητικοί, όπως το σύνολο των οδηγών αντιπαθούν αυτούς που το παίζουν ραλίστες. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Οταν έγραψα οτι "η φύση φροντίζει ακόμη και για τα πουλάκια" το έκανα
εκφράζοντας την γνώμη μου.
Βλέπω όμως και άλλους να έχουν περίπου ίδιες απόψεις οι οποίες πρέπει να σε στεναχώρεσαν λίγο.
Στην τελευταία σου απάντηση λές "εμείς οι νόμιμοι κυνηγοι κλπ".
Αν θέλεις πές μου,νόμιμος κυνηγός είναι κάποιος που κυνηγάει κρατώντας μία καραμπίνα με φυσίγγια που κάνουν ολόκληρο κύκλο ,χωρίς να αφίνουν περιθώριο κανένα στο οποιοδήποτε πετούμενο ? .
Βέβαια ο άνθρωπος από την γέννησή του είναι κυνηγός .
Κυνηγούσε όμως με τα μέσα που είχε και το μυαλό του.
Τώρα άν η εξέλιξή του έδωε μία καραμπίνα με 7 φυσίγγια,εντάξει.Χαλάλι του.
Οχι όμως και "νόμιμος"

IxNiLaTiS είπε...

Δυστυχώς τις απόψεις σου τις έχουν πάαααρα πολλοί, διότι είναι η πρώτη γνώμη που σχηματίζει κάποιος άσχετος με το θέμα.
Λάβε υπόψιν σου πως η δεύτερη και τρίτη γνώμη είναι πάντα σοφότερη από την πρώτη που συνήθως είναι επιπόλαιη. Για αυτό μην απορήσεις που όσο θα μιλάς μαζί μου, θα διαπιστώνεις ότι η γνώμη σου αλλάζει.

Στο θέμα μας τώρα: Είπες "Κυνηγούσε όμως με τα μέσα που είχε και το μυαλό του.
Τώρα άν η εξέλιξή του έδωε μία καραμπίνα με 7 φυσίγγια,εντάξει.Χαλάλι του.
Οχι όμως και "νόμιμος"


Νομίζεις λοιπόν και εσύ όπως άλλωστε όλοι όσοι έχουν άγνοια, πως το πυροβόλο όπλο κάνει μεγάλη καταστροφή στα θηράματα, ενώ τα πρωτόγονα μέσα όχι.
Τα πρωτόγονα μέσα έχουν απαγορευθεί γιατί είτε κάνουν μεγάλη καταστροφή των πληθυσμών των ζώων, είτε τα θανατώνουν με πολύ φρικτό τρόπο. Π.χ. ο τρόπος κυνηγίου με τον "σκαμμένο λάκκο" στον οποίο οδηγούμε με κραυγές ένα κοπάδι αγριόχοιρων, μπορεί να πιάσει μονομιάς ένα ολόκληρο κοπάδι, ενώ με την καραμπίνα στην καλύτερη περίπτωση να χτυπήσουν δύο. Ομοίως και τα δίχτυα, γι’ αυτό και ο νομοθέτης που γνωρίζει περισσότερα από εσένα και όσους έχουν την ίδια με εσένα γνώμη, απαγόρευσε αυτά τα μέσα.

Άλλα μέσα είναι το τόξο, το δόρυ και οι παγίδες "βρόγχοι" που και αυτά έχουν απαγορευθεί από τον νομοθέτη γιατί το ζώο βασανίζετε φρικτά μέχρι να ξεψυχήσει. Το μαχαίρι και το δόρυ επιτρεπόταν μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία, ώσπου ο νομοθέτης τα απαγόρευσε. Παρόλα αυτά κάποιοι λαθροθήρες δυστυχώς ακόμα και σήμερα και κυνηγούν με παγίδες "βρόγχοι" γιατί κυνηγούν ανέξοδα και αθόρυβα. Διάβασε εδώ:
www.kynomp.gr/neo77.htm

Το κυνήγι με όπλο αποδίδει μια στις δέκα. Φαντάζομαι γνωρίζεις την παροιμία: "του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, δέκα φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο".

Νόμιμος λοιπόν είναι αυτός που ακολουθεί τον νόμο, που έφτιαξε η πολιτεία μετά από έρευνες, λαμβάνοντας υπόψιν της συμβουλές από αρκετά καταρτισμένα άτομα, πχ δασοπόνους, θηραματολόγους, κυνηγητικές οργανώσεις, αντίκυνηγετικές οργανώσεις, βιολόγους, νομικούς κλπ. Δεν μπορεί εσύ και εγώ να είμαστε σοφότεροι. Αν νομίζεις πως έχεις κάτι τεκμηριωμένο να "δώσεις" μπορείς να απευθυνθείς στην Ελληνική Βουλή, και όχι να τσακώνεσαι στα blogs.

Η καταγγελία που έκανες για τις 7σφαιρες καραμπίνες είναι πολύ σοβαρή, γιατί από τον νόμο επιτρέπεται μέχρι 3 ή 4 (δεν θυμάμαι, ούτως ή άλλως έχω μετατρέψει την δική μου σε 3σφαιρη).
Αν πραγματικά γνωρίζεις ότι χρησιμοποιούν 7σφαιρες (και δεν το λές έτσι για την δημιουργία εντυπώσεων), πρέπει να ειδοποιήσεις το δασαρχείο ή την θηροφυλακή. Έτσι ενεργείς σωστά, και όχι στα blogs.

Καλό Σ/Κ

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΑΝΤΗΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ! ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΣΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ!!!!!

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΒΡΕΧΕΙ!!!!!!!!

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΒΡΕΧΕΙ!!!!!!!!

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΒΡΕΧΕΙ!!!!!!!!

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΒΡΕΧΕΙ!!!!!!!!