1.2.09

Πρόβλημα με τάπα οροφής

Οι τάπες οροφής είναι πολύ χρήσιμες γιατί επιτρέπουν το τάισμα του μελισσιού με σιρόπι, δίχως να ανοίγουμε την κυψέλη και δίχως να χρειαστεί ούτε η μάσκα ούτε το καπνιστήρι.
Χρησιμοποιώ τάπες οροφής όπως αυτές στην φωτογραφία, που τις έχω προμηθευτεί από τον "Anel Παντελάκης" και γενικά είμαι ευχαριστημένος.



ΑΛΛΑ, σήμερα είδα πως είχε μπει νερό μέσα σε μία κυψέλη από την τάπα. Βέβαια οι μέλισσες δεν είχαν πρόβλημα γιατί το νάιλον από τα σακουλάκια της βανίλιας δεν άφηναν το νερό να πέσει μέσα στην μελισσόσφαιρα, αλλά το έχυναν στα τοιχώματα, και από εκεί έβγαινε έξω από τη κυψέλη μέσω της σήτας στον πάτο. Όμως δεν είναι ότι καλύτερο να μπάζει το καπάκι νερό.



Σκέφτηκα να βάλω γύρω από την τάπα σιλικόνη.
Λέτε να υπάρξει πρόβλημα;
Εσείς που έχετε τέτοιες τάπες, πως λύσατε αυτό το πρόβλημα;
Έχετε μήπως βρεί και κάποιες άλλες τάπες να συγκρίνουμε;

8 σχόλια:

πατεντιάρης είπε...

Παναγιώτη καλησπέρα.
Αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιούμε τις ίδιες τάπες. Εγώ τις τοποθετώ με 4 βίδες και πριν την βιδώσω στο καπάκι βάζω περιμετρικά της τάπας σιλικόνη και στη συνέχεια τη βιδώνω.
Μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα!

IxNiLaTiS είπε...

Εμ, αυτό είναι... Εγώ τις έχω βιδώσει με 6 βίδες αλλά δεν έβαλα σιλικόνη. Φοβήθηκα μήπως ενοχλούσε τις μέλισσες.

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Παναγιώτη επειγόντως σιλικόνη!
Πέντε χρόνια τις έχω με την σιλικόνη και κανένα πρόβλημα ούτε από βροχή ούτε για τις μέλισσες.

beelovers είπε...

πάνο εγω έβαλα λευκή σιλικόνη και δεν μπαζουν νερά

markos aliprantis είπε...

Τις ίδιες έχω και εγώ μόνο που έβαλα λαστιχόκολα από αυτή που βάζουν στα παρ-μπρίζ των αυτοκινήτων.Βρήκαν όμως ευκαιρία όσο ήταν πολύ μαλακιά και την έκαναν πρόπολη!!!!!με αποτέλεσμα να μου βγεί η ψυχή μέχρι να τις καθαρίσω.(έχω αναρτήσει το θέμα παλαιότερα)

IxNiLaTiS είπε...

Εννοείτε πως θα έπρεπε κάτω από την τάπα, στην εσωτερική μεριά του καπακιού, να είχες βάλει ένα κομματάκι σήτα, ώστε οι μέλισσες να μήν μπορούν να βγαίνουν από την τάπα. :)

Την δημοσίευσή σου αυτή δεν την βρίσκω ... ?

markos aliprantis είπε...

Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ.Σίτα υπάρχει αλλά δεν σκούπισα καλά αυτό που έβγαινε έξω από την τάπα στο εξωτερικό μέρος της κάσας.

πατεντιάρης είπε...

Παναγιώτη, επίσης μην σφίγγεις πολύ τις βίδες στο βίδωμα, γιατί και αυτό είναι ένας λόγος που μπορεί να σου κάνει κοιλιά.