7.3.11

Παγωμένες μέλισσες στο νερό.

Προχθές είπα να πάω για μια εξωτερική ματιά στα μελισσάκια μου. Παρόλο που η θερμοκρασία ήταν 10 C, οι μέλισσες επισκέπτονταν τις ποτίστρες που έχω βάλει. Υποθέτω ότι αυτή την εποχή έχουν ξεκινήσει να εκτρέφουν γόνο και γι’ αυτό χρειάζονται νερό. 

 

Το πρόβλημα είναι ότι βρήκα πολλές μέλισσες πνιγμένες μέσα στο νερό και υποθέτω ότι πάγωσαν γιατί κατέβηκε η θερμοκρασία του σώματός τους μόλις γέμισαν τον πρόλοβό τους με παγωμένο νερό.



Πάγωσαν και άλλες έπεσαν μέσα στο νερό ενώ άλλες έμειναν ακίνητες στις γύρω πέτρες, περιμένοντας μήπως βγει ο ήλιος και τις ζεστάνει. 




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτη αμα θελεις γεμισε την λεκανη με μικρα ξυλαρακια για να μπορουν να πατανε πανω χωρις να βρεχονται. Τα ξυλαρακια να τα αλλαζεις πριν σαπισουν.

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Παναγιώτη σάν πνιγμένες μου φαίνονται.
Δοκίμασε στον κενό χώρο να βάλεις κομάτια κηρήθρας παλιά.
Περπατούν απάνω άνετα και με ασφάλεια

markos aliprantis είπε...

Πάντα όταν κάνει κρύο και πιούν νερό παθαίνουν σοκ πέφτει η θερμοκρασία τους και πεθαίνουν.Αυτό δεν συμβαίνει τώρα αλλά πάντα και ίσως δεν το είχες προσέξει.

glam είπε...

Όσες μεταφέρουν νερό, πετούν και με "οριακές" θερμοκρασίες , ακόμα και 7-8 C , είναι πιθανόν να έπεσε απότομα και να μην πρόλαβαν....