9.6.10

Όταν ο νομοθέτης είναι …

Όταν ο νομοθέτης είναι … μην πώ καμία κουβέντα και σε σέρνουν στα δικαστήρια …

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο βοσκός όταν μετακινεί τα πρόβατά του την νύκτα, είναι υποχρεωμένος να έχει τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού.


Όταν κάποιος είναι άσχετος με κάποιο θέμα, αυτό δεν είναι κακό. Όταν όμως ο άσχετος έχει θέση στην διοίκηση και θέλει να νομοθετήσει, τότε είναι επικίνδυνος !!!


Ας μας πεί ο "εμπνευσμένος" νομοθέτης πώς είναι δυνατόν να εξηγήσουμε σε ένα πρόβατο ότι "εσύ θα είσαι πρώτο" και στο άλλο "εσύ θα είσαι τελευταίο" - έλεος πιά!


Ο νομοθέτης δεν έχει ποτέ του ακούσει την φράση : "Πάνε σαν τα πρόβατα" ;

Άλλωστε για αυτό φτάσαμε εδώ που φθάσαμε σαν κράτος.

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο:


Συνυπαιτιότητα σε βοσκό για την πρόκληση ατυχήματος καθώς δεν είχε βάλει… φώτα πορείας στα πρόβατα του κοπαδιού του τη νύχτα, επέβαλε με απόφαση του ο Άρειος Πάγος.

Πρόκειται για περιστατικό που έγινε τον Μάιο του 2002, στην επαρχιακή οδό Σπάρτης – Γερακίου।

Οδηγός ο οποίος ήταν υπό την επίδραση αλκοόλ, οδηγούσε με

110 χλμ. στις 9:30 το βράδυ, είδε τα πρόβατα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα τραυμάτισε τον βοσκό και σκότωσε 14 ζώα.


Αν και ο οδηγός ήταν πιωμένος, ο Άρειος Πάγος υποστηρίζει ότι έχει ευθύνη κατά 70% και το υπόλοιπο 30% ο βοσκός που κινούσε το κοπάδι του νύχτα σε επαρχιακή οδό που δεν είχε φωτισμό. Αυτό διότι δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).


Η ευθύνη του οδηγού, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, έγκειται στο ότι είχε έλλειψη προσοχής και δεν μείωσε την υπερβολική ταχύτητα που έτρεχε.

http://karteri।wordpress.com/


Αλλά και εμάς τους μελισσοκόμους το ίδιο δεν γίνεται;

Μήπως και στην μελισσοκομία οι νόμοι δεν είναι τέτοιοι που μας καθιστούν όλους παράνομους;



3 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ είπε...

Διευκρινίζει αν πρέπει να είναι τεχνολογίας LED τα φώτα ή δεν έχει σημασία???
Ζωντόβολα.

IxNiLaTiS είπε...

Θα ήταν σωστό "υποθέτω" ο νόμος να επέβαλε να κρατά ο βοσκός φανάρι, και να βρίσκεται σε σημείο τέτοιο που να φαίνεται από μακρυά. Αυτό μάλιστα !

Αλλά ... φώτα πορείας στα πρόβατα ... αυτό μόνον στην Ελλάδα μπορούσε να γίνει νόμος!

markos aliprantis είπε...

Συμπτωματικά σήμερα το μεσημέρι είχε το θέμα η ΕΡΤ 3.Βγήκε ο τσοπάνος αγανακτισμένος στο γυαλί και λέει του ρεπόρτερ "Σε πιά προβατίνα να κρεμάσω το φανάρ'"Το γέλιο που έκανα δεν λέγεται άσε που θέλουν να τους βάλουν και τσιπάκια σαν τα σκυλιά χαχαχα