10.6.10

Λαθροθήρες;







Με μιά βόλτα στις ομάδες του facebook βρήκα φωτογραφίες θηρεμένων θηραμάτων ...

Επειδή και από κυνήγι ξέρω αρκετά, αλλά και από φωτογραφία, έχω κάποιες απορίες:

1. Η θήρα περισσοτέρων του ενός (ίσως να είναι και δύο) λαγών απαγορεύεται.

2. Οι λαγοί φαίνονται ακόμα και από την φωτογραφία οτι είναι φρέσκοι। Το αίμα δεν έχει πίξει ακόμα, και έχει απλώσει στο καπό του αυτοκινήτου। Έχουν πεθάνει όλοι μαζί μέσα σε λίγη ώρα.

3. Σκυλιά δεν φαίνονται καθόλου. Οι λαγοκυνηγοί είναι πάντα υπερήφανοι για τα σκυλιά τους και τα δείχνουν στις φωτογραφίες μαζί με τα θηράματα. Εδώ σκυλιά δεν υπάρχουν, ακόμα στην πρώτη φωτό μέσα στο φορτηγάκι δεν υπάρχει ούτε σκυλόκουτο. Οι "κυνηγοί" εκείνοι δεν έχουν καθόλου σκυλιά.

Πώς τους έπιασαν όλους μαζί;
Μήπως λίγο πρίν τα ξημερώματα με τα φώτα του αυτοκινήτου;

Μήπως είναι τόσο προκλητικοί και δοκιμάζουν την υπομονή μας;

Ρωτάω "μήπως" !!!







28 σχόλια:

GRAINBOW είπε...

Φως φαναρι Παναγιωτη !!!

stavRos είπε...

Αν και ειναι χαζο να ειμαστε απολυτοι στη ζωη... Προφανως εχουμε να κανουμε με καραγκιοζηδες εδω περα.

Ενταξει ελεος... Τοσα χρονια στον λαγο και τετοιες καρπωσεις ουτε για αστειο.

Ας μας δειξουν τα σκυλια τους, να δουμε τι σκυλαροι ειναι αυτοι που σηκωνουν 5 και βαλε λαγους...

Οσο πιθανο ειναι να παρει πρωταθλημα η ΑΕΚ, τοσο πιθανο ειναι αυτοι να εχουν κυνηγοσκυλα.

markos aliprantis είπε...

Είναι από το είδος "πουλάω μούρη".Τελικά είμαστε άξιοι της τύχης μας.Πεινασμένους να τους πώ;δολοφόνους να τους πώ; γιατί σίγουρα καλοί κυνηγοί δεν είναι.Τέτοια βλέπουν οι αντικυνηγοί και μας έχουν στο στόχαστρο.

Alkiviadis είπε...

Πραγματικά, τόσα χρόνια φίλε μου, δεν έχω καταλάβει ακόμα που αποσκοπούν όλες αυτές οι φωτογραφίες. Περισσότερο αυτές που προβάλονται δημόσια. Απ'ότι ξέρω στο facebook γράφεις επώνυμα, άρα μάλλον οι φωτογραφίες μπαίνουν για αποκομιδή σχολίων του τύπου: <>, <>, κλπ.
Όσο για το μη νόμιμο του θέματος,πιστεύω ότι και τριάντα κυνηγετικών ημερών να είναι οι λάγοί, όσο νόμιμο και να είναι, δεν είναι ηθικό.
Μπράβο σου πάντως, έθιξες ένα θέμα που μας ταλανίζει χρόνια περνώντας αρνητικές εικόνες προς τα έξω.

IxNiLaTiS είπε...

@ Alkiviadis

"Απ'ότι ξέρω στο facebook γράφεις επώνυμα, άρα μάλλον οι φωτογραφίες μπαίνουν για αποκομιδή σχολίων του τύπου: <>, <>, κλπ."

Με συγχωρείς, δεν σε κατάλαβα. Δεν σήκωσα εγώ αυτές τις φωτο στο facebook. Απλά τις βρήκα σε μιά ομάδα λαγοκυνηγών, και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

πχ εδώ:
http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?pid=30254&id=100001118317374

Alkiviadis είπε...

Μέσα στα εισαγωγικά είχα βάλει:
<>, <> κλπ

Alkiviadis είπε...

Συγνώμη,μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά.
Εννοούσα ότι αφού όλοι γράφουν επώνυμα στο facebook, τότε και αυτοί που έβαλαν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες θα περιμένουν σχόλια για να τους ''ανεβάσουν'' ψυχολογικά.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σταύρε
αυτό για την ΑΕΚ τι το έγραψες?
Παναγιώτη υπάρχουν κυνηγοί,υπάρχουν και οι κάτοχοι όπλων.
Τι να πείς?

stavRos είπε...

Τι να κανουμε καθενας με τους καημους του..

markos aliprantis είπε...

Μήπως λέω μήπως μπερδέψαμε το σώβρακο με την γραβάτα;(για ότι έχει σχέση με την ΑΕΚ)

stavRos είπε...

Μια εκφραση ηταν μαγκες για να τονισει ζητημα λεγομενο επι του θεματος με αρκετη δοση αυτοσαρκασμου. Αν δεν εχετε τη δυναμη να το αντιληφθειτε λυπαμαι.

Beekeeper είπε...

Μαλιστα. Με τα γουρούνια δεν ισχυει κατι αντίστοιχο? Νομιζω υπάρχει περιορισμος. Μπορει καθε παρέα να σκοτώσει ενα μονο γουρουνι, δεν επιτρέπονται οι ασύρματοι πρεπει να φοράνε πορτοκαλί γιλέκα κλπ. Κανω λάθος?

IxNiLaTiS είπε...

@ Beekeeper

Το κυνήγι του αγριόχοιρου επιτρέπεται σε παρέα μέχρι 10 ατόμων και έχουν δικαίωμα θήρας μέχρι 2 αγριόχοιρων.

Σε περίπτωση περισσοτέρων ατόμων θα πρέπει να χωρίζονται σε δύο παρέες, αλλά τότε έχουν δικαίωμα θύρας άλλων 2 αγριόχοιρων αφού είναι 2 οι παρέες.

Τα πορτοκαλί γιλέκα επιβάλλονται γιατί είναι το μόνο χρώμα που φαίνεται μέσα στο πυκνό δάσος. Παρόλα αυτά προτιμούν να φοράνε ρούχα παραλλαγής, λές και είναι κομάντος, και μετά ο ένας σκοτώνει τον άλλον...

Οι ασύρματοι απαγορεύονται, αλλά επιτρέπονται τα κινητά !!!
Ίσως επειδή με τους ασύρματους μιλάς χωρίς πάγιο και ΦΠΑ, για αυτό θα απαγορεύονται. Κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται και το κινητό, αλλά ... είναι ακραίο.

Πάντως να ξέρεις ότι οι ασύρματοι περισσότερο χρησιμοποιούνται για χαβαλέ, και για να βρούνε μετά τα σκυλιά. Στο κυνήγι μάλλον ζημιά κάνουν, αφού όλοι παθαίνουν "λογοδιάροια" και έτσι τα θηράματα τους εντοπίζουν εύκολα και τους αποφεύγουν ;)

Beekeeper είπε...

Μάλιστα.

http://ixnilatis33.blogspot.com/2008/02/blog-post_11.html

Σε αυτο το post όμως στο blog σου κι εσυ εχεις 3 αγριογουρουνα νεκρα δεμένα με καποιο σύρμα ή σκοινί.

Αρα παίζουν τα εξής σενάρια
α. εσυ πας για κυνηγι με 20 και πλεον ατομα

β. απλα δεν τηρεις τους κανονες που μολις μας ειπες

γ. υπάρχει καποια αλλη λογική εξήγηση, πραγμα που σημαινει οτι κι εσυ δεν θα πρεπει να κρινεις τους αλλους αν δεν εχεις ακουσει την εκδοχή τους.

Το λεω γιατι ολο αυτο το ξέσπασμα ξεκινα απο κάποιες φωτογραφίες ατόμων που καμαρώνουν με τα θηραματα τους.

japetus είπε...

Οι ασυρματοι απαγορευονται για προφανεις λογους, σα βοηθητικά μεσα, οπως απαγορευονται και οι μπουκαλες στο ψαρεμα.
Κινητο δεν μπορει κανεις να σου το απαγορευσει μια και μπορεις να ισχυριστεις οτι το χρησιμοποιεις για προσωπικους λογους.
Το θεμα με τους ασυρματους ειναι ότι ολο και περισσοτεροι κυνηγοι δεν αρκουνται στα ελεύθερα PMR, αλλα διπλασιάζουν την παρανομία τους χρησιμοποιώντας παρανομα φορητα VHF. Ακομα και αν εχουν νομιμη αδεια ραδιοερασιτεχνη, στο κυνηγι απαγορευεταιη χρηση τους..

IxNiLaTiS είπε...

@ Beekeeper

Από την παρέα μου έχει θηρευτεί ο επάνω αγριόχοιρος που δεν είναι δεμένος με σχοινί. Οι άλλοι δύο που έχουν σχοινί έχουν θηρευτή από άλλη παρέα - γνωστοί συχωριανοί - που ανταμώσαμε μετά το τέλος του κυνηγιού.

Αν διάβασες καλά την ανάρτηση, δεν πρόκειται περί καθαρών αγριόχοιρων (Sus Scrofa), αλλά περί υβριδίων που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν γιατί απειλούν να "αντικαταστήσουν - εξαφανίσουν" τον Sus Scrofa.

Η θήρευση περισσοτέρων αγριόχοιρων είναι σύνηθες φαινόμενο, που άλλοτε γίνεται εσκεμμένα, ενώ άλλοτε απλά ... προκείπτει: Όταν τα καρτέρια "ενέδρες" μπουν "κλείνοντας" μια μεγάλη πλαγιά, και τα σκυλιά "σπάσουν" το κοπάδι των αγριόχοιρων, τότε οι χωρισμένοι αγριόχοιροι θα πέσουν ταυτόχρονα σε πολλά καρτέρια. Οι καρτεριτζίδες δεν γνωρίζουν οτι 500 μέτρα πιό πέρα ο άλλος έχει είδη θηρεύσει 2 κομμάτια, και συνεχίζουν...
Αλλά δεν αναρτήσουμε φωτογραφίες κιόλας για να καμαρώνουμε !!! Κάναμε την γκάφα μας ... και σκασμός. Διαφορετικά είναι πολύ προκλητικό, και ταυτόχρονα προτρέπει τους άλλους να κάνουν το ίδιο.
-Ορίστε σου λέει αυτοί έπιασαν περισσότερα, εμείς γιατί όχι;

Είπες "γ. υπάρχει καποια αλλη λογική εξήγηση, πραγμα που σημαινει οτι κι εσυ δεν θα πρεπει να κρινεις τους αλλους αν δεν εχεις ακουσει την εκδοχή τους."

Αν είχες ασχοληθεί με το κυνήγι, θα γνώριζες οτι οι εκδοχές είναι συγκεκριμένες. Όπως είπε και ο GRAINBOW: Φώς Φανάρι ;)

IxNiLaTiS είπε...

@ japetus

Είπες: Οι ασυρματοι απαγορευονται για προφανεις λογους, σα βοηθητικά μεσα, οπως απαγορευονται και οι μπουκαλες στο ψαρεμα.

Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Οι μουκάλες και ο προβολέας σε βοηθούν να πιάσεις ψάρια που διαφορετικά δεν θα τα έπιανες. Ο ασύρματος δεν σε βοηθά να πιάσεις αγριόχοιρους. Απ εναντίας θα έπρεπε να επιβάλονται ώστε:

1. οι κυνηγοί που βρίσκονται στα καρτέρια να ενημερώνονται για το αν η παρέα έχει ήδη θηρεύσει τον επιτρεπόμενο αριθμό θηραμάτων, και
2. σε περίπτωση κινδύνου να μπορούν να καλέσουν βοήθεια άμεσα από την παρέα τους - πράγμα που δεν συμβαίνει πάντα με τα κινητά γιατί δεν πιάνουν μέσα στις χαράδρες και τα ρέματα.

Είπες: "Το θεμα με τους ασυρματους ειναι ότι ολο και περισσοτεροι κυνηγοι δεν αρκουνται στα ελεύθερα PMR, αλλα διπλασιάζουν την παρανομία τους χρησιμοποιώντας παρανομα φορητα VHF"

... και μάλλον κάνουν κουταμάρα, γιατί τα VHF ακούγονται μακριά και τους πιάνουν όλοι, όπως μπορεί και το δασαρχείο (άν ενδιαφερόταν ...)

Είπες: "Ακομα και αν εχουν νομιμη αδεια ραδιοερασιτεχνη, στο κυνηγι απαγορευεταιη χρηση τους.. "

Καί πάλι, όπως άλλωστε πρίν είπες, μπορούν να ισχυριστούν ότι χρησιμοποιούν τα PMR ή τους ασύρματους για για προσωπικούς λόγους, πχ λόγους ασφαλείας τους.

Κατά την άποψή μου οι ασύρματοι έπρεπε να επιβάλλονται και να ελέγχονται, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα αναρτήσω κάποια στιγμή αργότερα.

Beekeeper είπε...

Αν τα γουρουνια είναι αλλο ειδος το ένα απο το άλλο sorry, αλλα δεν νομίζω οτι λεει κατι.

Για το αν καμαρώνουμε για το κυνηγι και τα θηράματα ποζάροντας με τα νεκρα ζώα παραπέμπω στο αλλο bolg σου.


http://kinigia.blogspot.com/

απ οτι βλέπω κι εδω τα γουρουνια ειναι νεαρής ηλικίας, όπως ακριβως αυτα που κατηγορουσες νωρίτερα.

Το κυνήγι δεν ειναι επιστημη και δεν νομίζω οτι πρεπει να ασχολειτε καποιος με αυτο για να καταλαβει οτι κάτι παει στραβα.

IxNiLaTiS είπε...

@ Beekeeper
Είπες: Αν τα γουρουνια είναι αλλο ειδος το ένα απο το άλλο sorry, αλλα δεν νομίζω οτι λεει κατι.

Η εξαφάνιση ενός είδους δεν σου λέει κάτι; Λυπάμαι. Εδώ ακόμα και ο λύκος κινδυνεύει με υβριδοποίηση από τους από τους αδέσποτους σκύλους. Αντί για λύκους θα έχουμε σε λίγο τα λεγόμενα "λυκόμορφα".

Είπες: Για το αν καμαρώνουμε για το κυνηγι και τα θηράματα ποζάροντας με τα νεκρα ζώα παραπέμπω στο αλλο bolg σου.


http://kinigia.blogspot.com/


Δεν είναι δικό μου, απλά έχω άδεια αναρτήσεων και σε αυτό, και έχω να μπώ από τότε που έχασα τα σκυλιά μου, 18 Ιανουαρίου.

Είπες: απ οτι βλέπω κι εδω τα γουρουνια ειναι νεαρής ηλικίας, όπως ακριβως αυτα που κατηγορουσες νωρίτερα.

Έτσι όπως είναι η φωτογραφία δέν μπορώ να καταλάβω καλά. Ο ίδιος ο συγγραφέας του κειμένου τα ονομάζει "γουρουνόπουλα", αλλά ,αν είναι πάνω από 30 κιλά ... είναι νόμιμα. Αν όχι, τότε λυπάμαι πολύ, και "θα τα ακούσουν" κι εκείνοι!

Το γουρουνάκι της φωτογραφίας σε ετούτη την ανάρτηση δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10 - 12 κιλά. Αμαρτία!


Είπες: "Το κυνήγι δεν ειναι επιστημη ... "

Αυτή την αντίληψη έχεις ... οπότε προφανώς διαφωνούμε.

Beekeeper είπε...

Παναγιώτη φυσικα και διαφωνουμε.
Διαβάζω ολο το αρθρο προσεκτικα και τα σχολια σου δεν ξερω τι να πω.

Απο που και ως που εισαι σε θεση εσυ να κρινεις αν θα επρεπε να υπαρχουν τα *υβρίδια Sus Scrofa* η όχι? Σε εχει ορισει κανεις τυφεκιοφόρο προστατη του περιβάλλοντος?

Επισης τι θα πει υβρίδιο ξέρεις? Τι ακυρος χαρακτηρισμός ειναι αυτός και γιατι ειναι προβλημα? Εχει καμια επιστημονική βάση αυτο που λες? Μηπως να τουφεκισουμε και τα μουλαρια (αυτο ειναι υβρίδιο.. οχι το γουρουνι σου)

τι θα πει " Κάναμε την γκάφα μας ... και σκασμός." Για σενα και το blog σου με το κυνηγι ειναι οκ να βαζετε τετοιες φωτος και για αλλους στο facebook δεν ειναι?
Γιατι δεν την λες και στους φιλους σου αλλα μονο στους ξενους εκ του ασφαλους?

Μαλλον στο κυνηγι εισαι όντως επιστήμονας παντως οποτε το κόβω.

Οι μισοι γουρουναδες στον πανικο του κυνηγιου χτυπανε τα σκυλια τους και οι αλλοι μισοι τους συντροφους τους, ενω εσυ εισαι σε θεση να ξεχωριζεις πριν πυροβολισεις τα "υβρίδια" και τα ενηλικα...

Για να το ληξω και δεν σε ξαναενοχλω. Δεν με νοιαζει αν κυνηγας, αλλα ειναι προσβλητικο για τη νοημοσυνη των αναγνωστων σου, να το παιζεις οικολογος και να κατηγορεις τους αλλους για αυτα που κανεις κι εσυ. Μην ψαχνεις αλοθι στο ποιος τρωει κρεας και ποιος φορα δερματινα ρουχα.

Μην προκαλεις

Unknown είπε...

Εάν πατήστε στο "Report this Picture" σας ενημερώνει, μεταξύ άλλου, ότι
"Facebook may remove photos for violence if:
they contain fighting or weapons
they contain blood and/or gore
they contain cruelty to animals...."

IxNiLaTiS είπε...

@ Beekeeper

Είπες: Απο που και ως που εισαι σε θεση εσυ να κρινεις αν θα επρεπε να υπαρχουν τα *υβρίδια Sus Scrofa* η όχι? Σε εχει ορισει κανεις τυφεκιοφόρο προστατη του περιβάλλοντος?

Δεν εννοούσα αυτό, και το ξέρεις πολύ καλά. Ο Sus Scrofa κινδυνεύει με υβριδοποίηση: Δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ όπως τον έφτιαξε η φύση, γιατί κάποιοι αμόλησαν στα βουνά ήμερες ράτσες – "ανθρώπινα δημιουργήματα". Οι συνέπειες είναι άγνωστες. Μπορώ να σου φέρω και παραδείγματα πχ. Υβριδοποίηση της πέρδικας αλλά:
1. θα μου πάρει πολύ χρόνο να πληκτρολογώ και
2. δεν πρόκειται να αλλάξεις απόψεις. Εσύ από ότι έχω καταλάβει, "θέλεις" να είμαι ένα αιμοβόρο τέρας.

Όχι, δεν με έχει ορίσει κανένας προστάτη του περιβάλλοντος, αλλά όταν βλέπω κάποια άσχημα πράγματα προβληματίζομαι και ενοχλούμαι. Εσύ προφανώς ενοχλείσαι μόνον όταν κάποιος κρατάει ντουφέκι. Μόνον τότε. Γιατί όμως;

Είπες: Επισης τι θα πει υβρίδιο ξέρεις? Τι ακυρος χαρακτηρισμός ειναι αυτός και γιατι ειναι προβλημα?

Προέρχεται από την λέξη Ύβρης (ασέβεια εναντίον της φύσης). Αν υιοθετήσω την άποψή σου, τότε δεν θα πρέπει να αντιδρούμε στα μεταλλαγμένα γιατί δεν μας όρισε κανένας προστάτες των καλαμποκιών ή των βαμβακιών.

Άκυρος; όχι δεν είναι άκυρος ο χαρακτηρισμός, ίσως θα μπορούσε να ήταν αδόκιμος ή και κάπως καταχρηστικός. Αλλά όχι άκυρος.

Είπες: Μηπως να τουφεκισουμε και τα μουλαρια (αυτο ειναι υβρίδιο.. οχι το γουρουνι σου)

Δεν εννοώ οτι τα υβρίδια του Sus Scrofa τα τουφεκάμε μόνον και μόνον επειδή είναι υβρίδια, αλλά οτι σε αυτά δεν θα πρέπει λογικά να ισχύει ο περιορισμός της ποσότητας αφού ο νόμος αναφέρεται στον Sus Scrofa και όχι στα υβρίδιά του.

Τα μουλάρια δεν αποτελούν κίνδυνο για τα άλλα άγρια ζώα (άλογα και γαϊδούρια) γιατί αφ΄ενός ζούν σε περιβάλλον ελεγχόμενο από τον άνθρωπο, και αφ’ εταίρου δεν ζευγαρώνουν πότε δεν υβριδοποιούν και τα άλλα.

Είπες: τι θα πει " Κάναμε την γκάφα μας ... και σκασμός."

Σημαίνει ότι όταν εκούσια ή ακούσια κάνεις κάτι που είναι παράνομο, δεν το διαλαλείς κιόλας!!!
Δεν λές με φωτογραφίες : "κοιτάξτε τι μάγκας που είμαι" που βάρεσα 5 λαγούς την νύκτα με τα φώτα, γιατί άλλοι εξαγριώνονται και περισσότερο άλλοι θα σε μιμηθούν. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό … τι άλλο να σου πώ;

Δηλαδή βλέπω κάποιους που καυχιόνται για την λαθροθηρία τους, τους "την λέω" και "μου την λες" επειδή τους την είπα;

Δεν σε καταλαβαίνω, συμφωνείς με αυτό που έκαναν εκείνοι που τράβηξαν τις φωτογραφίες;

Είπες: Γιατι δεν την λες και στους φιλους σου αλλα μονο στους ξενους εκ του ασφαλους?

1. Δεν είναι ούτε καν γνωστοί μου. Αν και κυνηγούν στην περιοχή του ίδιου δήμου που κυνηγώ και εγώ, δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Απλά με βρήκαν στο διαδίκτυο και μου έστειλαν πρόσκληση για να γράφω και εκεί.
2. Τους την είπα. Για κοίτα!

Είπες: Οι μισοι γουρουναδες στον πανικο του κυνηγιου χτυπανε τα σκυλια τους και οι αλλοι μισοι τους συντροφους τους,

Είσαι υπερβολικός κάθε φορά που αναφέρεσαι στο κυνήγι. Πάντα υπερβολικός !

Είπες: εσυ εισαι σε θεση να ξεχωριζεις πριν πυροβολισεις τα "υβρίδια" και τα ενηλικα...

Όχι πάντα ! Αλλά αν σκοτώσω ένα μικρό πάνω στην έκρηξη της αδρεναλίνης μου, δεν θα καμαρώνω κιόλας αναρτώντας φωτογραφίες. Εκεί είναι το πρόβλημα: έκαναν κάτι που δεν έπρεπε και μάλιστα εσκεμμένα, και γμτ καμαρώνουν κιόλας >:

IxNiLaTiS είπε...

Είπες: Δεν με νοιαζει αν κυνηγας, αλλα ειναι προσβλητικο για τη νοημοσυνη των αναγνωστων σου, να το παιζεις οικολογος και να κατηγορεις τους αλλους για αυτα που κανεις κι εσυ.

Σε παρακαλώ πολύ πρόσεχε τι λές και τι κατηγορίες ξεστομίζεις!

ΌΧΙ εγώ δεν βάρεσα ποτέ 4 – 5 λαγούς την νύκτα με τα φώτα.

Ποτέ!

Ούτε έναν !

Και βέβαια θα μπορούσα… Κι εγώ ξέρω να κάνω μια βόλτα σε έναν δασικό δρόμο στις 4 το πρωί, και όποιον λαγό δώ να τον τυφλώσω με τα φώτα και να τον τουφεκίσω με την ησυχία μου, αλλά δεν το έκανα ποτέ.
Ούτε εγώ, ούτε τόσοι άλλοι κυνηγοί.

Και βγήκαν κάτι κοπράνθρωποι να το κάνουν, τους την λέω, και αντί να συμφωνήσεις μαζί μου, μου εναντιώνεσαι μόνον και μόνον ..

… θα πρέπει μάλλον, από ότι έχω δεί και στο παρελθόν, να μου έχεις πολύ μεγάλο μίσος!

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν κάποια όρια και εκείνοι οι λαθροθήρες όχι μόνον τα έχουν ξεπεράσει, αλλά και προκαλούν.

Είπες: Μαλλον στο κυνηγι εισαι όντως επιστήμονας παντως οποτε το κόβω.

Στην ειρωνεία υποπέφτει όποιος θεωρεί τους άλλους κατώτερούς του. Αυτό κι αν είναι προσβλητικό, όχι μόνον για τους αναγνώστες, αλλά και για σένα.

Rolo είπε...

Για κάτσε ρε παληκάρι γιατι μάλλον είσαι φαουλ και θα με βρουν σύμφωνο οι προλαλήσαντες οτι κοροιδευεις και αποπροσανατολίζεις.

Εδω δεν στη λένε γιατι κραζεις τους κακούς κυνηγους. Στη λενε γιατι κι εσύ απο τη μερια σου έχεις κατι φωτογραφιες απο γουρούνια απο παράνομο κυνήγι. Κατι φωτογραφίες που τα καθαρίζετε τρία τρία και και λοιπά. Τι ανακατεύεις τους αλλους;

Αυτο δε λετε ρε παιδια;

IxNiLaTiS είπε...

@ Rolo
Αποπροσανατολίζω ποιόν και ως προς τι;

Άκου φίλτατε … αν δεν είσαι κυνηγός και μάλιστα αυτών των θηραμάτων τότε δεν μπορείς να καταλάβεις τις φωτογραφίες που βλέπεις, γιατί δεν μπορείς να κάνεις το "ψυχογράφημα". Επειδή εγώ καταλαβαίνω, γι αυτό και αγριεύω.

Πώς γνωρίζεις ότι τα γουρούνια αυτά είναι από παράνομο κυνήγι;

Στο μέρος που κυνηγάω υπάρχουν μικρά χωριουδάκια στα οποία κατοικούν λίγοι κάτοικοι, συνήθως ηλικιωμένοι συνταξιούχοι. Τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν από κυνηγούς οι οποίοι είτε κατάγονται από εκεί είτε έχουν φίλους.

Όοοολοι εκεί μεταξύ μας είμαστε γνωστοί και τα πίνουμε μαζί στα καφενεία. Όταν όμως πάμε για κυνήγι, τότε χωριζόμαστε σε μικρές παρέες, και οι λόγοι είναι δύο. .

1. Μια παρέα δημιουργείται πάνω σε κάποια καλά σκυλιά που έχει κάποιος. Όσοι έχουν καλά σκυλιά φτιάχνουν δική τους παρέα. Σπανιότατα να κυνηγήσουν στην ίδια παρέα δύο κυνηγοί με καλά σκυλιά.

Το γιατί είναι άλλη συζήτηση και έχει να κάνει με την ψυχολογία του κυνηγού ( κυνηγός = ηγούμαι + κυνός, δηλαδή εκείνος που ηγείται των σκυλιών ). Αρχηγός της ομάδας είναι σχεδόν πάντα αυτός που έχει τα καλά σκυλιά και γνωρίζει την συμπεριφορά τους. Ανάλογα με αυτή θα οργανώσει και την ομάδα του.

Ένας αρχηγός δεν θέλει ποτέ δεύτερο ή και τρίτο αρχηγό στα πόδια του. Ακόμα και αν οι ιδιοκτήτες των καλών σκυλιών είναι αδέρφια ή φίλοι κολλητοί, δεν κυνηγάνε μαζί!!! Κατανοητό;

2. Δεν έχει νόημα να πάνε 30 – 40 άτομα όλα μαζί να πιάσουν έναν αγριόχοιρο και μετά να πάρουν από 10 γραμμάρια κρέατος. Όσο περισσότεροι είναι οι κυνηγοί, τόσο λιγότερο είναι το κρέας που θα πάρουν.

Έτσι λοιπόν χωρίζονται σε παρέες και κυνηγούν η κάθε παρέα στον δικό της τόπο. Οι τόποι αυτοί βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο αφού μιλάμε για τα μέρη του ιδίου χωριού. Πχ εμείς κυνηγάμε σε αυτή την πλαγιά από εδώ και αριστερά, και εσείς από εδώ και δεξιά. Οι άλλοι στην αμέσως επόμενη πλαγιά κλπ …

Αφού τελειώσει το κυνήγι μαζευόμαστε στην πλατεία του χωριού και γδέρνουμε τα θηράματα όλοι μαζί. Ακολουθεί μοιρασιά του κρέατος, συμπόσιο και κρασοκατάνυξη.

Οι φωτογραφίες που πιθανόν να έχεις δεί στο blog μου, με πολλά αγριογούρουνα, είναι φωτογραφίες από την συγκέντρωση όλων των κυνηγών του χωριού. Κατανοητό;

Οι φωτογραφίες αυτές των λαθροθηρών που έθεσα στο συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ διαφορετικές. Οι 2 πρώτες είναι τραβηγμένες δίχως πρόσωπα . Αν ένα κυνήγι είναι νόμιμο τότε οι κυνηγοί φωτογραφίζονται μαζί με τα θηράματα, γιατί καμαρώνουν. Αν είναι παράνομο …. τότε η ψυχολογία τους είναι πολύ διαφορετική. Δεν ποζάρουν γιατί ασυναίσθητα κρύβονται, φοβόνται. Κατανοητό;

Στην πρώτη φωτό μην μου πείς ότι συναντήθηκαν πέντε παρέες στο βουνό και βάλανε όλους τους λαγούς μαζί;

Στην δεύτερη φωτό αυτός που την ανάρτησε στην σελίδα του στο facebook, έχει αναρτήσει και άλλες με έναν λαγό ή ένα γουρούνι. Σε αυτές με το ένα θήραμα έχει φωτογραφηθεί μαζί του, ενώ σε εκείνη που παρέθεσα με τους 4 λαγούς, απουσιάζει !!!

Γιατί δεν καμαρώνει μαζί με τα θηράματά του; Τι αισθανόταν εκείνη την ώρα;

Όπως καταλαβαίνεις … δεν φωτογραφίζεται ποτέ κανείς μαζί με το προϊόν του εγκλήματος !!!

Στην Τρίτη φωτογραφία … να μαντέψω … :)
Πρόκειται για πουλοκυνηγούς που έτυχε μια φορά στην ζωή τους να πέσουν πάνω σε ένα γουρουνάκι. Κοίτα τον "κυνηγαρά" πως καμαρώνει ξάπλα πάνω στο καπό, και έχουν μαζευτεί οι άλλοι με λιγούρικη ματιά.

Προφανώς δεν έχουν ξαναδεί αγριογούρουν στη ζωή τους. Οπότε ... μάλλον αθώοι λόγω ασχετοσύνης. Βλέπω τώρα μάλιστα ότι και αυτό είναι υβρίδιο – έχει μυτερά αυτιά όπως ο οικόσιτος χοίρος.

Κατάλαβες βρε παλικάρι μου;

IxNiLaTiS είπε...

Έτσι καμαρώνουν στις φωτογραφίες οι νόμιμοι κυνηγοί

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs408.snc3/24691_1145621941004_1841201474_275650_3680179_n.jpg

όχι έτσι:

http://3.bp.blogspot.com/_3HXTd1JWP-4/TBEZKOkzf2I/AAAAAAAACCY/6OtAO0k5X3Q/s1600/28692_114728108572641_100001063577305_96744_2392589_n.jpg

IxNiLaTiS είπε...

Κακοήθεια εναντίον μου επειδή είμαι κυνηγός !!!

Κι’ όμως κάποιοι που υπερηφανεύονται έμμεσα ή άμεσα για την ηθική τους, και καταδικάζουν εμάς τους κυνηγούς ότι δήθεν είμαστε ασυνείδητοι και κακοήθεις, προσπαθούν με δόλιους τρόπους να δημιουργήσουν τις εντυπώσεις που θέλουν.

Μετά τις «αψιμαχίες» στην ανάρτηση "Λαθροθήρες"
http://ixnilatis33.blogspot.com/2010/06/blog-post_10.html

Ακολούθησε συζήτηση στο μπλόγκ "Κυνήγι"
http://kinigia.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html

όπου εκεί κάποιος δημοσίευσε κάτι πολύ ειρωνικό, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμό μου, πάνω στο οποίο αν κάνετε κλίκ σας βγάζει στην ιστοσελίδα μου ;)

Προσπαθεί δηλαδή να πείσει με δόλιο τρόπο τους αναγνώστες ότι εγώ είμαι αυτός που υπέβαλε αυτό το ειρωνικό σχόλιο, και έτσι να διαστρεβλώσει την προσωπικότητά μου.

Προφανώς υποθέτω ότι πρόκειται για κάποιον επαγγελματία του ίντερνετ, ικανότατο στο να χειρίζεται ιστοσελίδες και κώδικα html.


Κοιτάξτε ότι εγώ έχω ως ψευδώνυμο την λέξη "IxNiLaTiS" (ένα γράμμα κεφαλαίο – ένα μικρό) ενώ εκείνος έχει την λέξη "ixnilatis" (όλα με μικρά).

Κρίμα και τον είχα για σοβαρό.

Επειδή μπορεί να το σβήσει, δείτε την φωτό σε αυτή την ανάρτηση:
http://ixnilatis33.blogspot.com/2010/07/blog-post_1500.html

alexandros vellis είπε...

kurie kunigara kai 3erola sou zitisa na diagrapsis oti exei sxesh me emena apo to sait sou alla vlepw oti den katalaveneis kai sto 3analew oi lagoi pou vlepeis einai apo 3 parees taizw 10 skulia kai pigenw nuxta????den nomizw an mou arese auto to pragma den 8a eixa kan skulia esu exeis kanena???den nomizw malon eisai apo autous pou ta 3eroun ola apo to grafiaki tous (opos kai oi aloi pou sxoliazoun)kai vgenete sto vouno opote 8umaste