27.1.09

Μπλόκα των Αγροτών :(




Δεν είναι η μόνη ομάδα που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Είναι όμως η μόνη που αντιδρά έτσι, χοντροκομμένα τσαμπουκαλίδικα και φασιστικά. Όταν εμένα τέτοια εποχή μου κλείνουν τα υφάσματα στην Μακεδονία, θα χάσω την καλοκαιρινή σαιζόν …. Τότε λοιπόν, μέσα στο καλοκαίρι, θα πάμε οι βιοτέχνες και θα κλείσουμε τους δρόμους να ζητάμε αποζημίωση … Να δούμε τότε πως θα διακινήσουν οι αγρότες τα προϊόντα τους !!!
Το βρήκαμε τώρα … κάθε χειμώνα που δεν έχουν δουλειά, κλείνουν του δρόμους …



και απαιτούν τι; Απαιτούν από την οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει εκείνοι, αλλά δεν το έκαναν λόγω ανικανότητας. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να ορίζουν οι ίδιοι τις τιμές των προϊόντων τους. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν ώστε να τα πωλούν μέσω των συνεταιρισμών τους. Η αιτία είναι η κουτοπονηριά και η αμορφωσιά που τους δέρνει.

Όχι, δεν είμαι με το μέρος τους.

Η ΕΟΚ αποφάσισε να ελαττώσει τις επιδοτήσεις.
Γιατί;
Διότι απεφάσισε να ελαττώσει την Ευρωπαϊκή αγροτική παραγωγή, αφού τα τριτοκοσμικά αγροτικά προϊόντα, της κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα.
Εκεί είναι το πρόβλημα … στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ξυπνήστε επιτέλους …
Μπορεί να αγοράσατε φθηνότερα ασιατικά πανταλόνια ή τραπεζομάντιλα και να σας άρεσε. Για να δούμε τώρα αν θα σας αρέσει που ο κόσμος θα αγοράζει τριτοκοσμικά αγροτικά προϊόντα.

Ο πεθερός μου, μου εξήγησε γιατί δεν "δουλεύουν" οι συνεταιρισμοί. Γατί προκειμένου ο κάθε αγρότης να πετύχει περισσότερη ποσοστιαία διάθεση των προϊόντων του, προσπαθεί να πουλήσει κατευθείαν στους εμπόρους και όχι μέσω του συνεταιρισμού, "ξεπουλώντας" έτσι τους συναδέλφους του και τον συνεταιρισμό. Έτσι, αντί να κανονίζουν οι ίδιοι τις τιμές των προϊόντων τους, τις κανονίζουν οι έμποροι.

Τα θέλουν και τα παθαίνουν.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.
Τα περισσότερα τρακτέρ στα μπλόκα είναι κλιματιζόμενα. Φτώχεια!!!
Όσο για τις επιδοτήσεις τόσα χρόνια ξέρεται που τις έχουν καταθέσει; στα βιζιτάδικα!! Όπου κάμπος ξεφυτρώνουν κι αυτά. Είναι τυχαίο;
Γιώργος.