3.5.15

Ο πόλεμος για τα μεταλλαγμένα και το νερό

(δείτε στο τέλος το video)

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων θα έχει κάποιες επιπτώσεις στην ανθρωπότητα (το πιθανότερο).  Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις και κάποιοι άλλοι ότι δεν είναι γνωστό, δηλαδή μπορεί ναι αλλά μπορεί και όχι.  Πέραν όμως αυτού, υπάρχει ένα άλλο σοβαρό θέμα που κρύβεται από πίσω:

Τα Γενετικά Μεταλλαγμένα τρόφιμα (τομάτες, φασόλια, πατάτες κλπ) έχουν δημιουργηθεί στα εργαστήρια κάποιων εταιρειών (πχ MONSANTO) και ο γενετικός τους κώδικας αποτελεί ιδιοκτησία τους.  

Δηλαδή εσύ σήμερα έχεις δικαίωμα να φυτέψεις αγροτικά προϊόντα στο χωράφι σου ή ακόμα και στην αυλή σου. Παίρνεις λοιπόν σπόρο από τις τομάτες ή τα φασόλια που αγόρασες, και τα φυτεύεις.  Κανείς δεν μπορεί να σου το απαγορεύσει αφού τον γενετικό κώδικα των φυτών έχει φτιάξει η φύση. 
Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τα Γενετικά Μεταλλαγμένα τρόφιμα, αφού ο γενετικός τους κώδικας αποτελεί ιδιοκτησία των εταιρειών.  Έτσι θα πρέπει να πληρώνεις «δικαιώματα» για τα φυτά που φύτεψες στον κήπο σου, αλλά και να σου το έχουν επιτρέψει!  Αν δε θέλουν δεν θα έχεις το δικαίωμα να φυτέψεις. Δηλαδή δικαίωμα καλλιέργειας ή φυτέματος  θα έχουν μόνον αυτοί που έχουν πάρει έγκριση.  Ακόμα και αν εσύ μπορείς να πληρώσεις αυτά που ζητάνε, θα είναι δικαίωμά τους αν θα σου το επιτρέψουν ή όχι! Με απλά λόγια η εκστρατεία για την εξάπλωση των μεταλλαγμένων τροφίμων, γίνεται, όχι για να βελτιώσουν -όπως ισχυρίζονται - την ποιότητα των τροφών (αν είναι δυνατόν… ) αλλά για να σε κάνουν να πληρώνεις για κάτι που σήμερα το έχεις δωρεάν ως φυσικό σου δικαίωμα (όπως προσπαθούν  να κάνουν και με το νερό - θα το δούμε παρακάτω).

Που το πρόβλημα λοιπόν - θα πει κάποιος;  Εγώ θα φυτεύω τα μη μεταλλαγμένα, τα φυσικά,  και θα είναι καλύτερα.

Αμ δε!

Κατ αρχήν δεν θα μπορείς να βρεις μη μεταλλαγμένους σπόρους, αφού ότι θα κυκλοφορεί στην αγορά θα είναι δικό τους.  Στην περίπτωση που καταφέρεις να βρεις, ακόμα και τότε θα σου ζητήσουν δικαιώματα, διότι όπως με θράσος υποστηρίζουν, η γύρη από τα μεταλλαγμένα φυτά μεταφέρεται μέσω των εντόμων ή του αέρα στα μη μεταλλαγμένα , και έτσι τα μη μεταλλαγμένα  … «βελτιώνονται».   Γι αυτή τη «βελτίωση» θέλουν να εισπράξουν δικαιώματα.  Συνέβη στην Ινδία !

Με λίγα λόγια θέλουν να ελέγξουν την παραγωγή τροφής!  

Παράλληλα προσπαθούν  να μας πείσουν ότι το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά ανήκει στο κράτος. Τα κράτη όμως πουλάνε τα δικαιώματα (λόγω της  δήθεν … οικονομικής κρίσης) σε ιδιωτικές εταιρείες.  Έτσι εσύ όχι μόνον θα πρέπει να πληρώνεις δικαιώματα σε ιδιωτικές εταιρείες για το νερό που έχεις στο χωράφι σου, στο πηγάδι σου  ή για το νερό που παίρνεις απλό το ποτάμι, αλλά μπορεί ενώ δέχεσαι να πληρώσεις τα ποσά που σου ζητούν, εκείνοι για κάποιο λόγω να μη σου δίνουν το δικαίωμα.  Πρέπει για το δικό σου νερό  να πάρεις άδεια χρήσης [1] [2]Δεν έχεις ούτε καν το δικαίωμα να συλλέξεις το νερό της βροχής. Ναι, στην Αμερική τιμωρήθηκε κόσμος γι αυτό.[1] Αναμένουμε και στη  Ελλάδα.

Να γιατί ξαφνικά ζητήθηκε από τους πολίτες να δηλώσουν τις γεωτρήσεις και τα πηγάδια τους, για να μπορούν να ελέγχονται.Φυσικά αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι τα χρήματα. Χρήματα έχουν και φτιάχνουν όποτε θέλουν όσα θέλουν. Τους ενδιαφέρει ο έλεγχος της ανθρωπότητας, και αυτός επιτυγχάνεται μόνον αν καταφέρουν να ελέγξουν την τροφή και το νερό.  Τόσο απλά.
Αν θέλεις να φας και να πιείς, θα μας υπακούς! Δεν υπάρχουν σχόλια: