16.7.10

Προδοσία;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Όταν κάποιος εχθρός προσπαθούσε να μας κατακτήσει, αυτό που ουσιαστικά ήθελε ήταν ο πλούτος μας, δηλαδή να πάρει όσο πλούτο είχαμε αποθηκευμένο, και κατόπιν να μας κάνει δούλους του. Δηλαδή να μας βάζει να δουλεύουμε (να σκάβουμε) για εκείνον.


Αν κάποιος από την δική μας πόλη σύναπτε κάποια "συμφωνία" με τον εχθρό, βάση της οποίας θα μας παρέδιδε σε εκείνον με αντάλλαγμα προσωπικά οφέλη, αυτός χαρακτηριζόταν ως προδότης και θανατώνονταν ( Προ+δότης = μας έχει παραδώσει εκ των προτέρων ).

Στην εποχή μας γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος πλέον είναι οικονομικός!
Ο ήπιος οικονομικός πόλεμος δεν κοστίζει όσο μια στρατιωτική σύρραξη και αποδίδει περισσότερα κέρδη, αφού δεν καταστρέφει τον τόπο που θα κατακτήσουμε με αποτέλεσμα να πρέπει μετά να τον ξανακτίσουμε. Στρατιωτική σύρραξη γίνεται μόνον σε περιπτώσεις που ο οικονομικός πόλεμος είτε είναι αδύνατος, είτε δεν αποφέρει τα αναμενόμενα κέρδη.

Στην περίπτωσή μας τώρα έχουμε κάποιον κύριο, πρώην υπουργό, τον κ. Μαντέλη (και δυστυχώς δεν θα είναι ο μόνος), που προκειμένου να αποκομίσει προσωπικά οφέλη (λάδωμα), έβαλε τις απαιτούμενες "υπογραφές" ώστε η Ελλάδα να χάσει 2 δίς €.

Αυτά τα χρήματα που αποκόμισε η SIEMENS (δηλαδή η Γερμανική αγορά), έλειψαν από την Ελληνική αγορά, και έτσι το Ελληνικό κράτος αναγκάστηκε να τα δανειστεί από την Γερμανία..
Τι ακριβώς έγινε δηλαδή; Η Γερμανία μέσω του κ. Μαντέλη (και όποιου άλλου υπουργού) πήρε τα δικά μας χρήματα κρυφά, κάτω από το τραπέζι, και μας τα ξαναδίνει φανερά πλέον ως δικά της, ζητώντας μάλιστα και τόκο!

Αυτά τα χρήματα θα πρέπει τώρα οι Έλληνες πολίτες να σκάβουν για να τα εξοφλήσουν, Θα είμαστε δηλαδή δούλοι των Γερμανών, αλλά και των άλλων δανειστών μας. Θα είμαστε με τον ίδιο τρόπο δούλοι σε αυτούς που αγοράσαμε τις φρεγάτες, τα υποβρύχια κλπ… γιατί και εκεί θα έχουν πέσει ανάλογες "υπογραφές", διαφορετικά οι δανιστές μας θα απαιτήσουν ακόμα και τα εδάφη μας. Με λίγα λόγια μας πρόδωσε, μας έβαλε να δουλεύουμε για τους ξένους!

Εδώ τώρα συμβαίνει το εξής περίεργο: Το αδίκημα του κ. Μαντέλη έχει - λέει – παραγραφεί, διότι έχει περάσει δεκαετία! Αυτό όμως αναφέρεται στον αστικό κώδικα (αν δεν κάνω λάθος – δεν είμαι νομικός) που ορίζει τους νόμους μεταξύ των πολιτών της χώρας μας ( μεταξύ του Μήτσου και του Κίτσου), σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορείς να διεκδικήσεις χρήματα από κάποιον που σου τα χρωστούσε πρίν από δέκα χρόνια – τα χάνεις.

Τι σχέση έχει τώρα αυτός ο νόμος με την προδοσία, ... έστω, την οικονομική προδοσία;

Δηλαδή ο νόμος "περί ευθύνης υπουργών" και η "βουλευτική ασυλία" προστατεύουν τους πολιτικούς μας από τις κυρώσεις σε περίπτωση προδοσίας;

Αν ναι, τότε για ποιο λόγο να μην μας προδίδουν;



3 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Εφ όσον ο κ.Πρωθυπουργός βγαίνει και λέει οτι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφταιξαν και φτάσαμε ως εδώ γιατί δεν τους δημεύουν την περιουσία ή έστω προσωρινή δέσμευση μεχρι να αποφανθεί κάποιο δικαστήριο;Να σου πώ γιατί γιατί κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

IxNiLaTiS είπε...

Μάρκο κι εγώ πιστεύω, ότι αν μπει δηλαδή το μαχαίρι τόσο βαθιά όσο χρειάζεται για να δούμε άσπρη ημέρα, τότε θα τους κόψει όλους. Και γι’ αυτό όλοι τους κάνουν την παλαβή. Αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν δεν χρειάζεται κανείς να είναι νομικός ή πολιτικός άνδρας για να καταλάβει ότι μας έχουν πουλήσει οι πολιτικοί μας. Τώρα βγάζουν το σκασμό, και μας λένε πληρώστε εσείς αυτά που φάγαμε και καταστρέψαμε.
Και να δείς ότι αυτούς τους ίδιους καραγκιόζηδες θα ψηφίζουμε πάλι και πάλι …

George είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι Εθνική Προδοσία και δεν έχει παραγραφεί, αλλά φταίμε εμείς που τους ψηφίσαμε για 6η φορά.