18.5.09

Υπάρχουν κάτι άνθρωποι ...

Εχθές Κυριακή, περίπου οκτώ το πρωί έχω σταματήσει στο "90" με την οικογένειά μου και την Σόνια (Επανιέλ Μπρετόν) για καφεδάκι. Σκοπός μας ήταν ημερήσια εκδρομή στα ορεινά της Σπερχειάδας. Εκεί λοιπόν στο "90" έχει σταματήσει και το εικονιζόμενο αυτοκίνητο. Όπως φαίνεται, έχει δέσει στο καπό του αυτοκινήτου ένα κουτί σκύλου, από αυτά που προορίζονται για εσωτερική μεταφορά ζώων.



Το ζώο αυτό (ένα κουκλί κούρτζχααρ) ήταν τοποθετημένο έτσι ώστε να δέχεται όλη την πίεση του ανέμου επάνω του. Όταν δηλαδή το αυτοκίνητο έτρεχε στην εθνική οδό μέ πχ 120 χλμ, τότε ένας άνεμος 120χλμ χτυπούσε επάνω στο σκυλί....



Πλησιάζω την παρέα των τριών αυτών κυρίων ... και ταυτόχρονα τραβάω αυτές τις δύο φωτογραφίες ...
Ο ένας που ανέλαβε να απαντά στις ερωτήσεις μου, ήταν αρκετά ευτραφής, και έτρωγε ένα μεγάλο σάντουιτς.

- Καλημέρα.
- Γειά χαρά.

- Δικό σου είναι το σκυλί;
- Ναι δικό μου.

- Θα σου άρεσε να σε είχαν δεμένο κόντρα στο αέρα στην εθνική οδό;
Με κοίταξε μια φορά, γύρισε το βλέμμα του αλλού και συνέχισε να μασάει με θόρυβο ... Σηκώνει τους ώμους σαν να μου είπε "άει παράτα με".

- Το ξέρεις οτι το ζώο βασανίζεται έτσι; Ξεραίνονται τα μάτια του και η μύτη του, και αλλάζει η θερμοκρασία του σώματός του.

Δεν απαντάει.

- Δεν σε ενδιαφέρει;
- Όχι, απλά το χρησιμοποιώ.

- Ξέρεις οτι ο βασανισμός ζώου τιμωρείται και είναι ποινικό;
- Έ, κάνε μου μήνυση.
- Αμ, θα σου κάνω, γιατί είσαι και τσαμπουκάς.

Σηκώθηκε όρθιος με άγριες διαθέσεις ... προφανώς για να με δείρει ... Ταυτόχρονα σηκώνεται και ένας άλλος για υποστήριξη, και μου λέει με ύφος μάγκα ράμπο.

- Εσύ τι θέλεις τώρα;
- Να βάλετε το σκυλί έτσι ώστε να μήν υποφέρει. Να γυρίσετε το κουτί με το άνοιγμα προς τα πίσω, και να βάλετε κάτι στο κουτί (πχ χαρτόνι) ώστε να κόβει τον αέρα.

Να μήν τα πολυλογώ ... επ ουδενί λόγω να το γυρίσουν ανάποδα, και δώστου τσαμπουκά και μαγκιά. Δεν συνέχισα γιατί θα αρπαζόμαστε στα χέρια, και η σύζυγος μου (δικηγόρος γάρ) μου έκανε με νόημα οτι [άστους σε εμένα].
Βέβαια έχω πάρει τον αριθμό του αυτοκινήτου και τις φωτογραφίες ώστε να ασκήσω εναντίον τους τα δικαιώματα του ζώου.

Ήθελα να ήξερα, δεν υπάρχει κάποιος νόμος σχετικά με την μεταφορά και διαβίωση των ζώων; Ο καθένας μπορεί δηλαδή να παίρνει ένα ζώο και να το βασανίζει;

Έχω ξεκινήσει και ψάχνω την νομοθεσία, και παρακαλώ όποιος γνωρίζει να με βοηθήσει μια που η σύζυγος ναι μεν είναι δικηγόρος αλλά φεύγει πρωί και επιστρέφει νύκτα.






7 σχόλια:

beelovers είπε...

Πάνο καλησπέρα . Πρέπει να του τινάξεις τα μπουριά διότι: 1. δεν σεβάστηκε το ζωντανό που έτυχε (δυστυχος γι΄αυτό ) να έχει στην κατοχή του και 2. διότι από ότι κατάλαβα πρέπει να ήταν μεγάλος χοντρομ….ας.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Πόσο ηλίθιος μπορεί να ήταν?
Στρίμωξετον τον βλάκα.

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Παναγιώτη δυστυχώς κάτι τέτοιοι δήθεν φίλοι των ζώων(λυπάμαι που το λέω) , μάλλον θέλουν αυστηρή τιμωρία για να συνέλθουν και ίσως να φταίμε πιο πολύ εμείς που τους ανεχόμαστε....

Ανώνυμος είπε...

τελικα τα ζωα ηταν μεσα στο αυτοκινητο .αν μπορεις πραγματι να το ψαξεις καντο .τους χρειαζεται

sofia bin είπε...

εγω ημουν πριν κατα λαθος φανηκα ανωνυμη.

IxNiLaTiS είπε...

Το προχωράω κανονικά. Θα σας κρατάω ενήμερους.

IxNiLaTiS είπε...

Τελικά θα κάνω αίτηση στην Εισαγγελία Αθηνών.