14.5.17

Για την συνάντηση της 16/5/2017 των μελισσοκομικών συλλόγων με τον υπουργόΌσον αφορά την συνάντηση της 16/5/2017 των μελισσοκομικών συλλόγων με τον υπουργό ....
Αν κατανοούμε την σοβαρότητα της υπόθεσης, θα πρέπει:

1ον. Οι αντιπρόσωποι των συλλόγων να συναντηθούν με τον υπουργό, για να μάθουν τι ακριβώς θέλει από εμάς ή τι σκοπό έχει ο ίδιος. Ποιες ακριβώς είναι οι θέσεις / προτάσεις του υπουργού;

2ον. Να μή του δώσουν καμία απολύτως απάντηση κείνη την στιγμή.
Να επιστρέψουν στους συλλόγους και να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση όπου θα συζητηθεί το θέμα και θα ληφθεί απόφαση με ψηφοφορία.

3ον. Μετά τις ΓΣ των συλλόγων, να  γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΟΜΣΕ. Εκεί οι αντιπρόσωποι των συλλόγων θα ψηφίσουν και μάλιστα επωνύμως, βάσει της απόφασης / εντολής που έλαβαν από την ΓΣ του συλλόγου τους (όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι  να κάνουν).

4ον. Οι αντιπρόσωποι της ΟΜΣΕ θα συναντηθούν με τον υπουργό και θα του επιδώσουν τις αποφάσεις της ψηφοφορίας της ΓΣ της ΟΜΣΕ. Αυτή είναι η βούληση του μελισσοκομικού κόσμου. Τελεία και παύλα. Δεν υπάρχει λόγος για καμία περαιτέρω συζήτηση.

Φυσικά, ο κάθε υπουργός έχει δικαίωμα να καλέσει όποιον θέλει για να συζητήσει μαζί του. Μόνον που στην συγκεκριμένη περίπτωση το κολπάκι είναι γνωστό: καλεί πολλούς μαζί δίχως να έχει προηγηθεί ΓΣ και άρα δίχως να έχει ληφθεί απόφαση, ώστε να επικρατήσει διάσταση απόψεων μεταξύ των άλλα αντ'άλλων "εκπροσώπων", ώστε τελικά να μήν υπάρχει ομοφωνία εκ μέρους του μελισσοκομικού κόσμου, και έτσι ο υπουργός να κάνει το δικό του, δίνοντας την εντύπωση ότι ακολούθησε δημοκρατικές διαδικασίες.

Εδώ να διευκρινίσω κάτι, και αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Οι σύλλογοι, όσον αφορά στα κλαδικά θέματα, αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά και μόνον από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, και όχι από το ΔΣ ή οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ. Και προπάντων δεν αντιπροσωπεύονται από αυτόκλητους "αντιπροσώπους" ...

Οι αποφάσεις για τις θέσεις του συλλόγου έναντι των κλαδικών θεμάτων, λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνον από την ΓΣ και κανέναν άλλον. Δεν έχουμε "σουλτάνους" εδώ.

Οι αντιπρόσωποι του συλλόγου, ακόμα και αν είναι αυτόκλητοι σωτήρες (θα μας πάρει λίγα χρόνια να συνειδητοποιήσουμε ότι αντιπρόσωποι είναι μόνον οι "εκλεγμένοι αντιπρόσωποι" και όχι το ΔΣ - είναι διαφορετικά όργανα με διαφορετικές αρμοδιότητες) είναι υποχρεωμένοι να υποστηρίζουν τις αποφάσεις της ΓΣ, ακόμα και αν οι ίδιοι διαφωνούν. Διαφορετικά άς παραιτηθούν.

Αν ο μελισσοκομικός κόσμος αδιαφορήσει, δηλαδή δεν φροντίσει να ενημερωθεί για το πρόβλημα και δεν προσέλθει στις ΓΣ των συλλόγων, ή βγάλει επιπόλαια απόφαση, καλά να πάθουμε. Την επόμενη φορά ας προσέξουμε.

Πάντως αν δεν έχει προηγηθεί ΓΣ, δεν έχει κάποιο νόημα η συνάντηση με τον υπουργό, μία συνάντηση όπου οι αντιπρόσωποι θα διαφωνούν μεταξύ τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια: