20.1.11

Το μέλι δεν είναι για τους χορτοφάγους (Honey is Not Vegan)

Αυτό ακριβώς ισχυρίζεται "χορτοφαγική ιστοσελίδα" η οποία προτρέπει τους χορτοφάγους (Vegans) να μην  καταναλώνουν μέλι!

Να υπενθυμίσω ότι οι Vegans δεν τρώνε κρέας και όλα τα παράγωγά του (γάλα, τυρί, αυγά, γιαούρτι κλπ) διότι η παραγωγή τους θανατώνει και βασανίζει τα ζώα.*

Αυτοί λοιπόν οι χορτοφάγοι έβγαλαν τελάλη να μην τρώνε μέλι ,διότι οι μελισσοκόμοι υποδουλώνουν, εκμεταλλεύονται και βασανίζουν τις μέλισσες και τους κλέβουν το μέλι. Γράφουν πάρα πολλά που θα σας κάνουν να ξεκαρδιστείτε.
Γενικά αποφεύγουν ότι εμπλέκεται με θανάτωση, εκμετάλλευση ή βασανισμό ζώων. Μόνον που (ίσως λόγω της χορτοφαγίας) το μυαλό τους δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όλα τα λαχανικά που τρώνε είναι πασπαλισμένα με φυτοφάρμακα που έχουν σχεδόν εξαφανίσει χλωρίδα και πανίδα. 



(* Δεν τους κατηγορώ που αντιτίθενται στον βασανισμό των ζώων, απεναντίας τους χαίρομαι. Τους κατηγορώ που αντιτίθενται με τον τρόπο αυτό που δεν πρόκειται να αποδώσει. Θα μπορούσαν να πιέσουν νομικά για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και θανάτωσης των εκτρεφόμενων ζώων.)

12 σχόλια:

Exagono είπε...

Παναγιωτη τελικα δε βγαζεις ακρη σε τιποτα.Ολος ο πλανητης εχει τρελαθει.
Ολοι εχουν δικιο και ολοι αδικο,σου λεω δε βγαζεις ακρη.

gepas είπε...

Μα και τα χόρτα όταν τα κόβεις μαραίνονται άρα έχουν ζωή να σταματήσουν λοιπόν
και τα χόρτα

Επόπτης είπε...

Συμφωνω και τα χόρτα έχουν ζωή
Μας έχουν πρήξει με τις υπερβολές τους

Paulinho είπε...

Το ότι δε καταλαβαίνεις εσύ (μάλλον θα φταίει η κρεοφαγία σου) ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι "καλές συνθήκες" θανάτωσης (όπως δε θα σου άρεσε κι εσένα να σε θανατώσουμε σε καλές συνθήκες για να σε φάμε), αλλά είμαστε εναντίον της ίδιας της θανάτωσης, γιατί θεωρούμε πως -εφόσον ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει και χωρίς κρέας- δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβαίνουμε σε δολοφονία ψυχών που νιώθουν πόνο όπως τον νιώθουν και οι άνθρωποι, δε σου δίνει το δικαίωμα να μας κατηγορείς γι' αυτό.

Βαρέθηκα όλους τους κομπλεξικούς που επειδή δεν αντέχουν να αλλάξουν κάποιες συνήθειές τους ή να στερηθούν κάποιες "απολαύσεις" τους, περνάνε στην αντεπίθεση και κατηγορούν αυτούς που το κάνουν...

IxNiLaTiS είπε...

@ Paulinho
Οτιδήποτε έχει ζωή, αισθάνεται. Και τα φυτά το ίδιο! Απλά οι αντιδράσεις τους είναι πολύ αργές και δεν μπορούν να τις αντιληφθούν εύκολα οι άνθρωποι. Για παράδειγμα... βάλε ένα δυνατό φως να κτυπά ένα φυτό και θα δείς ότι σε μερικές ώρες ή μέρες, θα αρχίσει να στρέφει τα φύλα του προσπαθώντας να το αποφύγει. Έχουν γίνει και αρκετά πειράματα με ήχους στα φυτά. Όλα έδειξαν πώς τα φυτά ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ !

Οτιδήποτε μπορείς να φάς, αυτό μέχρι πριν από λίγο ζούσε. Σε αυτόν τον κόσμο (τον κόσμο της "πτώσης" όπως τον ονομάζουν μερικοί εσωτεριστές που έχουν παρατηρήσει τα σχετικά φαινόμενα) ισχύει ο νόμος "Ο θάνατός σου = η ζωή μου". Έτσι είναι φτιαγμένος ... τί να κάνουμε;

Γι αυτό λοιπόν επικεντρώνουμε περισσότερο τις προσπάθειές μας σε πράγματα λογικά και εφικτά. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα ζώα και τα φυτά που θα θανατωθούν για να φαγωθούν, να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και έναν αξιοπρεπή και ανώδυνο θάνατο.

IxNiLaTiS είπε...

Όποιος νομίζει ότι ζεί και πονά μόνον ότι μπορεί να βελάζει και να μουγκανίζει ας διαβάσει εδώ να καταλάβει πόσο λάθος είναι.

Πείραμα στη Βρετανία δείχνει ότι τα φυτά κάνουν αριθμητικές πράξεις για να υπολογίσουν αν η τροφή θα τους φτάσει για το βραδινό.

http://www.enikos.gr/specials/155185,Ma8hmatikes_askhseis_gia_fyta.html

Unknown είπε...

Ο καθένας λέει ότι μαλακία του κατεβεί εδώ μέσα.(και οχι μονο εδω μεσα αλλα τελος παντφων) εγω το μονο που εχω να πω σαν χορτοφαγος χωρις να υποστηριξω την μερια μου ειναι πως αποδεδειγμενα απο την επιστημης που σπουδαζω 4 χρονια ξερω πως οτι αισθανεται πρεπει να εχει εγκεφαλο,το οτι αντιδρανε τα φυτα σε καποια ερεθισματα δεν εχει να κανει με το οτι αισθανονται πρωτον και το θεμα κλεινει εδω. δευτερον εγω προσωπικα δεν γουσταρω να εχω διαφορες με κανεναν το μονο που λεω ο καθενας κανει κουμαντο στο στομαχι του.στο κατω κατω μπορω να σας το αποδειξω σε ολους εσας που τρωτε κρεας.οταν λες τρωω την αγελαδιτσα αλλα δεν τρωω τον σκυλο ειναι επιλογη σου,σε καποιες αλλες χωρες ο σκυλος ειναι τροφη και μαλιστα πλουσια σε σιδηρο και πρωτεινη.και τριτον οπως ειπε ο φιλος στο πρωτο πρωτο σχολιο ολοι εχουν δικιο το θεμα ειναι και παλι ακομη μια φορα επιλογης.καποιοι επιστημονες λενε πως η χορτοφαγικη ζωη ειναι καλυτερα συμβατη για τον ανθρωπινο οργανισμο λογω πολλων πραγματων που μπορειτε να ψαξετε στο διαδικτυο. και κατι για το γαλα που αναφερθηκε (αν και πινω που και που) σκεφτειτε πως ειμαστε τα μοναδικα ζωα στον πλανητη που πεινουν-καταναλωνουν γαλα μετα την εμβρυικη τους ηλικια.τρελο δεν ακουγεται; καποιες μελετες μαλιστα δειχνουν πως βεβαιως το γαλα εχει ασβεστιο και μαλιστα ΠΑΡΑ πολυ αλλα λογω αυτου ακριβως ο οργανισμος μας δεν μπορει να το απορροφησει ολο αυτο το ασβεστιο και γι αυτο χρειαζεται ενα ενζυμο το οποιο περιεχεται στο γαλα και λεγεται φωσφατάση αλλα δυστηχως ή ευτυχως η φωσφαταση διαλυεται κατα την διαρκεια της παστεριωσης.επισης το η ζωικες πρωτεινες που περιεχονται στο γαλα ειναι τοξικες για τον ανθρωπινο οργανισμο και γι αυτο για να αποβληθουν ωστε να μην πεθανουμε μολυνοντας το αιμα μας χρειαζομαστε φωσφορικο αλας το οποιο το βρισκουμε ΜΟΝΟ στα κοκαλα μας και ετσι δημιουγειται η οστεοπορωση.αυτο το συμπερασμα εγινε βαση καποιων μελετων και στατιστικων με την ιδεα πως η αμερικη οντως η πρωτη χωρα σε καταναλωση γαλατος και γαλακτοκομικων ειναι καιη πρωτη χωρα σε κρουσματα οστεοπορωσης...οποτε για να βαλω μια τελεια οι αποψεις γενικα πανε και ερχονται και αλληλοσυγκρουονται η μια με την αλλη επιλογη σας ποιον δρομο θα διαλεξετε. εγω προσωπικα εγινα χορτοφαγος γιατι μπορω να επιβιωσω μεσα απο αυτη την διατροφη και εννοειται για ηθικους λογους που πιστευω εγω (μπορει να μην ειναι σωστοι) Αυτα...

Unknown είπε...

Κατά τα άλλα, για το μέλι μπήκα να διαβάσω.. πόσο καμένοι είστε τελικά..
Το "άρθρο" έχει πολύ ειρωνικό και προσβλητικό χαρακτήρα, προς τους χορτοφάγους. Βέβαια τι άλλο θα περίμενε κανείς να διαβάσει για το μέλι, από έναν κυνηγό-μελισσοκόμο..

IxNiLaTiS είπε...

Κωνσταντίνε να θυμάσαι: Το μέλι δεν είναι για χορτοφάγους! Και μετά διαμαρτύρεσαι γιατί ειρωνεύομαι τους χορτοφάγους. Όσο για το κυνήγι ... δεν κυνηγώ πλέον. ψαρεύω όμως, δηλαδή σκοτώνω ψάρια, αλλά κανείς δε με κατηγόρησε γι αυτό.

Unknown είπε...

kala katce ke trote kreac ke otidipote malakia cou pacaroun oi eteriec

IxNiLaTiS είπε...

Φίλτατε άστο ... ότι και να φάς, είτε κρέας είτε λαχανικά, αν προέρχονται από εκτροφή και καλλιέργεια, τρώς ότι σε ταΐζει η MONSANTO

Η μόνη υγιεινή τροφή σήμερα είναι τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν μακριά από τα καλλιεργημένα, και το κρέας από κυνήγι ζώων που ζούν σε άγρια δάση. Ίσως και μερικά από τα πρόβατα ελευθέρας βοσκής μπορεί να είναι καθαρά, αν δε βοσκάνε κοντά σε καλλιέργειες, και δε τα έχουν πλακώσει στα αντιβιοτικά.
Για να φάμε σωστές τροφές πλέον πρέπει να τα φτιάχνουμε μόνοι μας.

FuckUsual είπε...

Η άγνοια θα μας φάει σε αυτόν τον κόσμο....
Αυτό το άρθρο μόνο κόμπλεξ βγάζει και τίποτα παραπάνω.
Όσο για τα φυτά και τα ζώα αντί να αναπαράγετε ένα πεπαλαιωμένο επιχείρημα το οποίο με μια μικρή έρευνα θα το καταρρίψετε μόνοι/ες σας, απλά μπείτε λίγο στον κόπο να ψαχτείτε πριν δημοσιοποιήσετε τη μπούρδα σας.
Με την κρεατοφαγία κάνεις διπλό κακό γιατί μάντεψε τι τρώνε τα ζώα που εκτρέφονται για να τα φας εσύ και ο/η κάθε εσύ.... ξοδεύονται διπλάσιες φυτικές εκτάσεις για την κτηνοτροφία από όσες θα "ξοδεύονταν" αν τρώγαμε οι άνθρωποι απευθείας εμείς τις φυτικές τροφές. Δε θα το αναλύσω άλλο γιατί πιστεύω δεν έχει νόημα... από άνθρωπο που δημοσίευσε ένα τέτοιο άρθρο βασισμένο μόνο σε άγνοια και κόμπλεξ, δεν περιμένω μετά το δικό μου μήνυμα να αρχίσει να διαβάζει για την κτηνοτροφία.