15.5.10

Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ' Κ.Ο.Σ.Ε.
ΧΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 18, ΚΟΡΩΠΙ
ΤΗΛ: 210-6624420, ΦΑΞ: 210-6022094
URL: www.kskoropiou.gr MAIL: kskorop@otenet.gr Κορωπί, 11-5-2010

Θέμα: Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου

Η Γενική Συνέλευση αφού έλαβε υπόψη της:

1. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έχει επανειλημμένα εκδηλώσει την καθαρά αντικυνηγετική του θέση παίρνοντας διάφορες αποφάσεις που χωρίς λόγο και με καμία απολύτως τεκμηρίωση επιβάλει απαγορεύσεις κυνηγίου.
2. Τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα το Προεδρικό Διάταγμα "Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού" που βρίσκεται υπό διαβούλευση και προτείνει την απαγόρευση της θήρας στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αρμοδιότητάς μας.
3. Το γεγονός ότι επιχειρείται ακόμα μία ατεκμηρίωτη και αναίτια απαγόρευση θήρας.
4. Το γεγονός ότι παραγνωρίζεται και απαξιώνεται συστηματικά το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη περιοχή του Υμηττού και ιδιαιτέρως του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου (σπορές, ποτίστρες, θηροφύλαξη, απελευθερώσεις, πυρασφάλεια), το οποίο έργο προέρχεται αποκλειστικά από ιδίους πόρους και με εθελοντική εργασία, χωρίς κρατική συνδρομή ούτε ενός ευρώ, στους τομείς βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και αποτελεσματικής θηροφύλαξης της περιοχής.
5. Το γεγονός ότι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. που χρηματοδοτούνται γενναία από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια έχουν αναγορευτεί ως οι μοναδικοί συνομιλητές (ή νομοθέτες;) του Υπουργείο προτείνοντας αναίτια την απαγόρευση θήρας στην περιοχή μας, ενώ αντιθέτως οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου και το αναγνωρισμένο έργο τους πάνω από 40 χρόνια στην προστασία του Υμηττού αγνοούνται.

Η Γενική Συνέλευση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για:

1. Τη διαφαινόμενη προσπάθεια περιθωριοποίησης του κυνηγίου που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και η οποία ξεκινά από το Υμηττό, για να κλιμακωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
2. Τις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε σαν χώρα και το επιπλέον πλήγμα που η προτεινόμενη απαγόρευση θα δημιουργήσει, όχι μόνο στους κυνηγούς αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
3. Την επιπλέον ατεκμηρίωτη συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου που στην περιοχή μας θα επιφέρει ανισοκατανομή της κυνηγετικής δραστηριότητας και αρνητικές επιδράσεις στο φυσικό περιβάλλον.
4. Το γεγονός ότι η προτεινόμενη απαγόρευση γίνεται ερήμην των χρηστών της περιοχής οι οποίοι απείχαν μέχρι σήμερα από όλες τις διαδικασίες. Οι κυνηγοί μέλη του Κ.Σ.Κορωπίου προειδοποιούν από τώρα τους εμπνευστές αυτών των σχεδίων ότι θα αρνηθούν να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα της ανεπάρκειας ή της αδιαφορίας που προσπαθεί να πραγματωθεί από το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.
5. Το γεγονός ότι η μοναδική πηγή έμπνευσης της επιχειρούμενης απαγόρευσης θήρας στον Υμηττό πηγάζει αποκλειστικά από τα συναισθήματα κάποιων. Παρατηρείται μια μεθοδευμένη προσπάθεια κάποιων να θέσουν το θέμα στο συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική επιλογή.
6. Τον τρόπο που κάποιοι σκόπιμα αγνοούν βασικές αρχές της διατήρησης της βιοποικιλότητας μεταξύ των οποίων είναι η ορθολογική χρήση μέρος της οποίας είναι και το αειφόρο κυνήγι.

Η Γενική Συνέλευση καλεί:

1. Την κα.Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Μπιρμπίλη Τίνα και τον κ.Υφυπουργό Μωραΐτη Αθανάσιο του οποίου αρμοδιότητα είναι και η θήρα, να αποσύρουν την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπό διαβούλευση Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού και να χρησιμοποιήσουν ενεργά τους κυνηγούς της περιοχής συμπεριλαμβάνοντάς τους στα νέα σχέδια προστασίας του Υμηττού.
2. Τους κατά τόπους Φορείς, Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν και να βοηθήσουν το έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου γιατί με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και στην οικονομική στήριξη της υπαίθρου.
3. Όλους τους Βουλευτές και τους Πολιτικούς να ενημερωθούν και να ασκήσουν την επιρροή τους για την στήριξη του έργου του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου.
4. Τους κατοίκους της περιοχής να συσπειρωθούν, ώστε ν' αντιδράσουν μαζικά, υπεύθυνα και ενωτικά στις επιβουλές που σήμερα "φιλοτεχνούνται" σε κάποια παρασκήνια...

Παρόντες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν:

1. Πλέον των 1000 μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου
2. Μέλη γειτονικών κυνηγετικών συλλόγων και πολίτες της περιοχής μας
3. Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ.Νικόλαος Παπαδόδημας, εκπροσωπώντας 250.000 κυνηγούς
4. Ο Δήμαρχος Κορωπίου κ.Αθανασόπουλος Θεόδωρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
5. Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ.Βλάχος Γεώργιος τ.Υφυπουργός Ανάπτυξης
6. Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.Ασπραδάκης Παντελής
7. Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ.Καντερές Νικόλαος
8. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ.Γρίβας Θοδωρής
9. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ.Αυγερινός Αθανάσιος
10. Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Κυνηγετικών Ειδών
11. Εκπρόσωποι κυνηγετικών εντύπων και διαδικτυακών τόπων
12. Μέλος Περιφερειακής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ.Καλλιωράκης Νίκος
13. Περιφερειάρχης Πυροσβεστικού Σώματος κ.Μαθιουδάκης Μιχάλης
14. Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Κορωπίου κ.Ανδρικόπουλος Σοφιανός

ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

6 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Εύχομαι ολόψυχα αυτό το απαίσιο "σπόρ" να καταργηθεί δια νόμου κάποτε.
Το κυνήγι ,άλλοτε μέσο επιβίωσης δέν έχει λόγο ύπαρξης σήμερα που ο βιασμός της φύσης έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Σέβομαι τις αντίθετες απόψεις,εκφράζω τις δικές μου.

GRAINBOW είπε...

Eτσι οπως εχουν γινει πλεον τα πραγματα μονο αυτο που λεει ο Φωτης θα σωσει την κατασταση.Και μιλαω γενικα.Το εχουν παρακανει καποιοι...
Πανο ελπιζω να συμφωνεις και εσυ.

IxNiLaTiS είπε...

@ GRAINBOW

Προσωπικά είμαι υπέρ της απαγόρευσης κυνηγίου στον Υμηττό, με την προϋπόθεση όμως να έχουμε το δικαίωμα να γυμνάζουμε εκεί τα σκυλιά μας.

Αλλά να ξέρεις ότι αν φύγουν από εκεί οι κυνηγοί, ο Υμηττός θα οικοδομηθεί μέχρι την κορφή του. Άλλωστε αυτό επιδιώκουν. Τί νόμιζες, οτι τους έπιασε ο πόνος για τους λαγούς του Υμηττού;

@ Φώτης Λαουτάρης
Τα έχουμε ξανασηζητήσει ... Εγώ θα προτιμούσα αντί του κυνηγίου να απαγορευθούν αυτά τα κολαστήρια ζώων που λέγονται μονάδες εκτροφής.

Το άγριο ζώο μέχρι την στιγμή της θήρευσής του έχει ζήσει σε φυσικό περιβάλλον μια φυσιολογική ζωή, ενώ η κότα, η αγελάδα ή ο χοίρος εκτροφής έχουν ζήσει φυλακισμένα σε άθλιες συνθήκες - δεν έχουν δει το φως του ήλιου ποτέ, δεν έχουν πατήσει ποτέ σε χώμα και χορτάρι παρά μόνον στα περιττώματά τους, και τρέφονται από μεταλλαγμένη σόγια.

Δεν είδα ποτέ κανέναν να τα βάζει με τους "κ.κ.εκτροφείς".

Κύριε Λαουτάρη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι επιλέγουν να εξαντλούν τις ζωοφιλικές τους ενέργειες στο πρόσωπο των κυνηγών που στο κάτω κάτω κάνουν κάτι φυσιολογικό, και εθελοτυφλούν και κωφεύουν σε αυτά τα κολαστήρια.

markos aliprantis είπε...

Σίγουρα και όλα τα κρεατικά που τρώμε και τα ψαράκια έχουν ψυχούλα.Με αυτό το σκεπτικό Θα πρέπει να είμαστε όλοι χορτοφάγοι αλλά έχω δεί και μερικούς αντικυνηγούς να τσακίζουν κάτι παϊδάκια από αρνάκι που το πολύ ήταν 7 κιλά και άλλους να λένε στον σερβιτόρο "θέλω ψάρι που να σπαρταράει"προφανώς εννοεί φρέσκο.Τί να πούμε είναι κουβέντα ατελείωτη και ο καθένας μας έχει τα επιχειρήματά του.Πάντως Φώτη φαντάζομαι οτι δεν θα σου άρεσε να σου πεί κάποιος "γιατί ρε φίλε παίρνεις το μέλι από τις μέλισσες; για σένα το μάζεψαν;" γιατί και αυτό είναι ένα είδος βιασμού για τις μέλισσες.

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Κύριε Παναιωτόπουλε είναι πολύ απλό για να θέλει επεξήγηση.
Οι εκτροφείς καλύπτουν ανάγκες που με τήν διάρθρωση της σημερινής ζωής δέν μπορεί ο καθένας να καλύψει από μόνος του.Δέν μπορούμε να εκτρέφουμε όλοι ένα μοσχάρι στην πιλωτή του σπιτιού μας.
Πιστεύω να μή ισχυρίζεσται ότι κυνηγάτε για να φέρεται τροφή στην οικογένειά σας.!!
Τώρα για την προστασία του Υμητού άς μη το φαρδύνουμε το θέμα.
Σας είπα ότι σέβομαι τις αντίθετες απόψεις.
Μή το παίρνεται προσωπικά.

IxNiLaTiS είπε...

Κύριε Λαουτάρη,

Είπατε: «Σας είπα ότι σέβομαι τις αντίθετες απόψεις.
Μή το παίρνεται προσωπικά.»


Οι απόψεις εκ της φύσεώς τους δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σεβαστό ή όχι. Οι απόψεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές ή απαράδεκτες, αλλά όχι σεβαστές.

Σεβαστό είναι μόνον το δικαίωμα που έχει ο καθένας να έχει τις απόψεις του, και όχι οι ίδιες οι απόψεις.

Είπατε: «Οι εκτροφείς καλύπτουν ανάγκες που με τήν διάρθρωση της σημερινής ζωής δέν μπορεί ο καθένας να καλύψει από μόνος του.Δέν μπορούμε να εκτρέφουμε όλοι ένα μοσχάρι στην πιλωτή του σπιτιού μας.»

1. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι εκτροφείς, η διάρθρωση της σημερινής κοινωνίας θα ήταν πολύ διαφορετική. Θα είχαμε αυλές και όχι πυλωτές, και δεν θα είχαμε μαζευτεί όλοι στις πόλεις που είναι όλα εύκολα.

2. Το ότι καλύπτει τις ανάγκες σας δεν σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να τα βασανίζετε καταδικάζοντάς τα να ζούν μια οικτρή παραφύση ζωή. Απαιτήστε από τους εκτροφείς να διαβιούν σωστά! Αλλά φαντάζομαι ότι αυτό δεν σας ενδιαφέρει, έχετε ίσως εξαντλήσει τις ευαισθησίες σας κατηγορώντας τους κυνηγούς. Αυτό "κουκουλώνει" τις ευθύνες και τις ενοχές σας.

3. Οι ανάγκες δεν είναι μόνον διατροφικές αλλά και ψυχολογικές. Άλλος για ψυχολογικούς λόγους θέλει να τρώει πολύ κρέας, ενώ άλλος θέλει να βιώνει μια πιο πρωτόγονη κατάσταση, ψάχνοντας ο ίδιος να το βρεί, να περπατήσει να ιχνηλατήσει, να ακούει τα σκυλιά του …, και μια στις δέκα φορές να πιάσει κάποιο θήραμα.


Είπατε: «Πιστεύω να μή ισχυρίζεσται ότι κυνηγάτε για να φέρεται τροφή στην οικογένειά σας.!!»

Μην μου πείτε ότι ισχυρίζεστε πως τρώτε κρέας για να ζήσετε. Γνωρίζετε ότι είναι η βλαβερότερη τροφή. Επομένως οι λόγοι που τρώτε κρέας είναι ψυχολογικοί. Κοιτάξτε πιό πάνω στο "3"

Θηρεύω μόνον ότι θήραμα τρώω. Αυτό μου έδωσε η φύση. Ακόμα όταν τρώω κρέας εκτροφής, προτιμώ το πρόβατο, που ούτως η άλλως έχει ζήσει με φυσικό τρόπο. Βγαίνει κάθε μέρα και βοσκάει σε φυσικό περιβάλλον.


Είπατε: «Τώρα για την προστασία του Υμηττού άς μη το φαρδύνουμε το θέμα.»

Γιατί όχι; Κοιτάξτε εδώ και θα καταλάβετε:
http://floraattica.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html
Ο κυνηγός όταν δεί παράνομες μπολτόζες αμέσως το καταγγέλλει στο Δασαρχείο.

Όταν εκδιωχθούν οι κυνηγοί από τον Υμηττό, θα δείς που θα φθάσουν οι βίλες. Εδώ θα είμαστε τότε και θα τα ξαναπούμε, αφού τα γραμμένα στο internet θα υπάρχουν για να μας δικαιώσουν.

Αν πρόσεξες δεν θέλουν μόνον να απαγορεύσουν το κυνήγι, αλλά και την εκγύμναση των σκύλων. Δηλαδή θέλουν οι κυνηγοί να μην έχουν κανένα όφελος από τον Υμηττό, για να αδιαφορήσουν. Νομίζω ότι είναι πολύ απλό !!!
--------------------

Η συζήτηση αυτή έχει γίνει εκατομμύρια φορές και ποτέ κανένας δεν άλλαξε γνώμη. Εσείς θεωρείτε παράλογο εμένα, εγώ εσάς … δεν τελειώνει πουθενά.