11.11.09

Φθόριο: Από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στους Αυτοκράτορες του καπιταλισμού


Θυμάστε τις διαφημίσεις του πρώιμου Ελληνικού κιτσοκαπιταλισμού αλά ΥΕΝΕΔ;
Τις οδοντόκρεμες με Φλούραϊντ και Κάλσιομ Σί Έι;
Το Φθόριο (fluoride) το γνώριζαν οι γιαγιάδες μας για τη χρήση του σαν ποντικοφάρμακο.
Εξ ου και η προέλευση του ονόματος από την Φθορά (ενίοτε πίσω από τις λέξεις δεν κρύβεται ο Αλέξης αλλά η Αλήθεια).

Οι Ναζί γνωρίζοντας τις «ευεργετικές» του ιδιότητες το χρησιμοποιούσαν ως κατευναστικό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επετύγχαναν έτσι, νωθρότητα, απώλεια μνήμης, μειωμένη αντίληψη και σκέψη.
Σας θυμίζουν κάτι αυτά τα συμπτώματα;

Το φθόριο καταστρέφει μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ακετυλοχολίνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδράνεια στη μεταβίβαση εντολών προς τον εγκέφαλο, την αποδυνάμωση της μνήμης ενώ η έλλειψη της ευθύνεται και για τη νόσο Alzheimer. Συν τοις άλλοις, ευθύνεται για μια σειρά καρκινογενέσεις ιδιαίτερα στα οστά καθώς και για οστεοπόρωση και αρθρίτιδα.

Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου των οστών και οστεοσαρκώματος. Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του. Έρευνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει.

Θα αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο δηλητήριο να κυκλοφορεί σε τέτοιο εύρος και
μάλιστα να εμπεριέχεται σε προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά ή ακόμα και βρέφη!

Η ιστορία ξεκίνησε το 1945 όταν ένα αμφιλεγόμενο πείραμα στην Αμερική έδειξε ότι η πρόσληψη φθορίου μπορεί να προστατεύσει από την Τερηδόνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη φθορίωση του πόσιμου νερού σε πολλές Αμερικανικές μεγαλουπόλεις. Το πείραμα αυτό παρ’ ότι έχει καταρριφθεί από νεώτερες (και ποιό εμπεριστατωμένες) μελέτες, συνεχίζει να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αυτής της πρακτικής ακόμα και στον 21ο αιώνα.

Με προφανή σπουδή, Δυτικές κυβερνήσεις ακόμα και σήμερα προσπαθούν να επιβάλλουν φθορίωση
νερού σε μεγαλουπόλεις παρ’ όλη την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.Η περιβόητη έρευνα είχε ενισχυθεί από βιομηχανίες χημικών με σκοπό να μπορέσουν να ξεφορτωθούν τα τοξικά τους απόβλητα αμειβόμενες! Γι’ αυτό,το φθόριο που χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται δεν είναι κάποιο επεξεργασμένο ή εξευγενισμένο προϊόν αλλά κοινό, τοξικό απόβλητο!!

Ιδιαίτερα για την υγεία των δοντιών των παιδιών είναι επιβλαβές καθώς καταστρέφει τους ιστούς τόσο των αναπτυσσόμενων δοντιών όσο και των οστών. Το πονηρό σημείο βεβαίως είναι η αρχική διαπίστωση ότι το φθόριο έχει άμεση σχέση με την ικανότητα μνήμης και σκέψης.

Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει την άμεση σχέση κατανάλωσης φθορίου ακόμα και με μείωση του ανθρώπινου δείκτη νοημοσύνης!! Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από αδικία και εκμετάλλευση δεν τίθεται σε αμφιβολία ή συνωμοσιολογία. Το Φθόριο είναι το όνειρο κάθε αυτοκράτορα που επιθυμεί πειθήνιους υπηκόους. Από κούνια!

12 σχόλια:

Spyros είπε...

Πριν 1 μήνα περίπου, πήγα στον οδοντίατρο και μου συνέστησε οδοντόπαστα ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΘΟΡΙΟ...

Τι να πώ, τόσο άσχετοι/επικίνδυνοι είναι οι γιατροί;

IxNiLaTiS είπε...

Σπύρο τι νομίζεις πως είναι οι γιατροί; Πήγαν μία σχολή, απέκτησαν κάποια εκπαίδευση, έμαθαν κάποια πράγματα, και μετά το μόνο που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι οι εισπράξεις.

Επίσταμαι = ίσταμαι επί τινός, σημαίνει γνωρίζω κάτι τέλεια. Κανένας δεν γνωρίζει τίποτα τέλεια και διαρκώς βγαίνουν νέα στοιχεία.

Οι "επιστήμονες" όπως γνωρίζεις είναι δύο ειδών: αυτοί που ασκούν τα εφαρμοσμένα, και οι άλλοι που ερευνούν. Οι περισσότεροι γιατροί πήραν το πτυχίο τους και από τότε δεν πήραν τίποτα νέο να διαβάσουν ή να ξαναφοιτήσουν για να ενημερωθούν. Κάνω λάθος;

Anestis Ketsetzidis είπε...

Και πόσα άραγε,ακόμη μας κρύβουν?
Περαστικά μας!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Τι είπες τώρα????
Πριν μερικά χρόνια τα παιδιά μου τα πήγαν με το σχολείο για φθορίωση.
Κανένας ενημερωμένος.
?????????

Spyros είπε...

Τελικά όμως, πρέπει να πιστέψουμε τον Ιχνηλάτη ή τους γιατρούς, εγώ αυτό ρωτάω

Spyros είπε...

Παναγιώτη, με το "ιχνηλάτη" εννοώ τον κάθε ιχνηλάτη, κάθε πολίτη δηλαδή (και εγώ μέσα), που μπορεί να έχει άποψη, χωρίς να γνωρίζει και πολλά, σίγουρα λιγότερα από τους γιατρούς

IxNiLaTiS είπε...

Σπύρο εγώ δεν είπα τίποτα για να με ακούσετε. Το κείμενο αυτό το έλαβα μέσα στα εκατοντάδες χαζά που λαμβάνω καθημερινά με email. Αυτό όμως μου φάνηκε να ξεχωρίζει λόγω των παραπομπών.

Σαφώς λοιπόν και το αναρτώ στο μπλοκ μου για να γίνει γνωστό, να δημιουργηθεί "θόρυβος", και περιμένω απάντηση από κάποιον γιατρό ή καλύτερα από την επιστημονική ιατρική κοινότητα να μας πεί με υπευθυνότητα αν υπάρχει κίνδυνος ή όχι.

Να ξέρω δηλαδή αν τελικά βγήκα βλάκας απ το φθόριο ή φταίει κάτι άλλο … :)

Επίσης θα ήθελα να μας πουν γιατί πάρα πολλά φάρμακα αποσύρονται. Τι συμβαίνει;

IxNiLaTiS είπε...

Ξέχασα να πω πριν, να κάνω δηλαδή ξεκάθαρο, ότι δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη στους γιατρούς. Έχω καταλάβει ότι και γιατροί έχουν μαγαζί. Κάπου πρέπει όμως να διαλέξουν αν εξασκούν την ιατρική μόνον ως τρόπο βιοπορισμού ή και ως λειτούργημα.

Manos είπε...

Διαβασα κι εγω το blog σου και ειδα κι αλλες εγκυρες ιστοριες. Ειδα εναν που χε κανει κολητο ενα καρχαρια που τον εβγαλε απο τα διχτυα και αλλα διάφορα.

τωρα εσυ λες αμα σε διβασει κανας γιατρος να σου απαντησει.

ολοι οι γιατροι αυτο κανουν καθε κυριακη πρωι. Διαβαζουν ποιον εχει αποψη για το φθοριο και απαντανε.




και βριζεις κιολας

αντε γεια τωρα.

IxNiLaTiS είπε...

@ Manos

1. Όταν λέω οτι περιμένω απάντηση δεν εννοώ σε εμένα, αλλά οτι περιμένω την απάντηση. Ότι δηλαδή γίνεται αυτή την στιγμή με το "εμβόλιο"

2. Όλοι έχουμε αναδημοσιεύσει hoax είτε γιατί την πατήσαμε, είτε γιατί γνωρίζουμε οτι αυτό είναι hoax αλλά θα ήταν ωραίο να ήταν αλήθεια.

3. Δεν έβρισα κανέναν

4. Άντε πάλι με το "¨αντε γειά"
Στο καλό λοιπόν.

Manos είπε...

Σπύρο τι νομίζεις πως είναι οι γιατροί; Πήγαν μία σχολή, απέκτησαν κάποια εκπαίδευση, έμαθαν κάποια πράγματα, και μετά το μόνο που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι οι εισπράξεις.

δε βριζεις? εγω τα γραψα αυτα? πανε σε ενα γιατρο να τα πεις να δουμε αν θα σου πει ευχαριστω που δε με εβριξες.

μα τι να πει κανεις
δεν σου ξαναγραφω γιατι εισαι παραξηγιαρης..
αντε γεια σου ειπαμε και κανεις σχεδια και προσβαλεσαι

ποτε πια ομως. Δεν ειμαστε φιλοι πια να το ξερεις

Anestis Ketsetzidis είπε...

Οι γιατροί λένε
να είστε καλά να αρρωστένεται.
Καλημέρα σας.