8.11.09

Τι είναι τούτο πάλι;


Πρωί- πρωί πήγα να συνεχίσω το κατέβασμα πατωμάτων που είχε ξεκινήσει προχθές. Όλη νύκτα έβρεχε και στο μελισσοκομείο μου δεν υπήρχε κίνηση. Δεν πετούσε τίποτα.

Κάποια στιγμή βλέπω αυτό:



Σαν σμηνουργία φαίνεται αλλά τέτοια εποχή αποκλείεται.

Νόμισα ότι κάτι είχε εκεί και έτρωγαν αλλά δεν υπήρχε τίποτα.


Ταυτόχρονα το μελίσσι πίσω από το πάτωμα βούιζε.



Φαντάστικα ότι από χαζομάρα είχα αφήσει την βασίλισσα στο πάτωμα που κατέβασα. Ίσως είχε μείνει στα τοιχώματα και όχι στα πλαίσια που τίναξα στην κυψέλη.

Έβαλα πάλι τον όροφο επάνω στο μελίσσι και με την βοήθεια του καπνού και της βούρτσας έριξα μέσα το σμήνος. Περίμενα να δω αν γίνει χαμός, αλλά δεν είδα να αρπάζονται. Οπότε μάλλον όλη νύκτα με την βροχή η βασίλισσα είχε μείνει έξω και οι δικές της την σκέπασαν.

3 σχόλια:

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Παναγιώτη , τη βασίλισσα την εντόπισες; Αν όχι να έχεις το νου σου να την εντοπίσεις άμεσα γιατί αλλιώς το μελίσσι πιθανόν να έχει ορφανέψει!

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Αφου οι μέλισσες "έκατσαν" πάλι στην κυψέλη τους η μάνα είναι μέσα.Ψάξε σε δύο τρείς μέρες για φρέσκο γόνο άν δεν μπορείς να την εντοπίσεις.

Manos είπε...

μα καλα δε φοβασαι μη σε τσιμπησουν ολα αυτα τα εντομα? εμεις στο κικμποξινγκ τρωμε ξυλο ο ενας απο τον αλλον αλλα ξεριες ποις βαρει ποιον. αυτα ειναι εφιαλτης, πως τα κουμανταρεις?