4.11.09

Επιχείρηση στο Σχιστό (επιτέλους!)

Την Πανευρωπαϊκή Μέρα των Πουλιών (11 Οκτωβρίου) εμείς την γιορτάσαμε με την ψυχή μας: η ΑΝΙΜΑ συμμετείχε, για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, σε επιχείρηση κατά του παράνομου εμπορίου άγριων πουλιών, στο παζάρι του Σχιστού Κορυδαλλού. Αυτή τη φορά τον σχεδιασμό είχε το Δασαρχείο Πειραιά που ζήτησε τη συνδρομή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.


Δεκάδες καρδερίνες στριμωγμένες σε άθλια κλουβιά κατέσχεσαν οι θηροφύλακες.

Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες υπήρξαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί: περισσότερα από 350 άγρια πουλιά (καρδερίνες, φλώροι, φανέτα, σκαρθάκια, σταρήθρες, γαλιάντρες, δυο κοτσύφια και μια τσίχλα) απελευθερώθηκαν και κατασχέθηκε (στη συνέχεια καταστράφηκε) εντυπωσιακός αριθμός καπατσέδων (κλουβιά παγίδευσης) και ξοβεργών. Στη επιχείρηση έλαβαν μέρος δύο μέλη του Δ.Σ. της ΑΝΙΜΑ, που συνέβαλαν στην αναγνώριση των πουλιών και στην αξιολόγηση όσων ήταν σε θέση να απελευθερωθούν.

Τα κατασχεμένα πουλιά μεταφέρθηκαν στο βουνό, όπου καταγράφηκαν από το Δασαρχείο


Όσα ήταν πολύ ταλαιπωρημένα στάλθηκαν αυθημερόν για περίθαλψη στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ΑΛΚΥΟΝΗ, στην Πάρο.

Εμείς πάντως περιμένουμε να γίνει κάτι και για τα ταλαίπωρα , μη άγρια, ζώα που στοιβάζονται εκεί κάθε Κυριακή, σε άθλιες συνθήκες…

Τα κατασχεμένα πουλάκια, αφού καταγράφηκαν, απελευθερώνονται.

Από ΑΝΙΜΑ

9 σχόλια:

Manos είπε...

Τραγικο και μετα θα τα τουφεκισουν οι κυνηγοι. Τι να πεις.

IxNiLaTiS είπε...

Τα μή θηρεύσιμα δεν θα τουφεκιστούν από κυνηγούς. Ίσως από λαθροθήρες ...

τα θηρεύσιμα μπορεί να θηρευτούν - θανατωθούν όπως και τα προβατάκια, τα μοσχαράκια, τα κοτοπουλάκια κλπ, που βάζουμε όλοι στο τραπέζι μας.

Manos είπε...

η διαφορά ειναι οτι τα μεν τα σκοτωνουμε για διασκεδαση και τα δε απο αναγκη για να φάμε. Δε θα μείνουμε και νηστικοι. Αλλα άλλο πραμα ειναι να τουφεκαμε πουλακια για το χαβαλε. Και μη μου πεις οτι τουφεκανε απο αναγκη?

Τι να πεις. Ολοι οι κυνηγιαρηδες τετοιοι ειναι. Οργη απο το θεο. Αντε γεια τωρα.

IxNiLaTiS είπε...

Το άντε γεια τι σημαίνει;
Προφανώς το είπες θριαμβολογώντας αφού πιστεύεις ότι με αποστόμωσες.
Άκου λοιπόν:

Όλοι οι διατροφολόγοι φωνάζουν ότι το κρέας είναι κακή τροφή, και πως πρέπει να τρώμε όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά κλπ. Επομένως δεν τρώς κρέας από πείνα. Η μόνη σου ανάγκη να φάς κρέας είναι η ψυχολογική.

Τρώς κρέας για νοστιμιά, και όταν πάς στην ταβέρνα με τους φίλους σου παραγγέλνεις κρέας για να κάνετε κέφι. Τα ζώα πεθαίνουν για να κάνεις το κέφι σου και να πάρει χρώμα η μέρα σου.

Αλλά το χειρότερο δεν είναι ότι πεθαίνουν, είναι ότι έχουν ζήσει μια φρικαλέα εξευτελιστική ζωή μέσα σε τεχνητό και βρομερό περιβάλλον. Έχεις πάει ποτέ σε βουστάσιο, σε χοιροστάσιο, σε ιχθυοτροφείο ή ορνιθοτροφείο;

Θα δεις τα ζώα μέσα σε μεταλλικά κλουβιά τόσο μικρά ώστε δεν μπορούν να γυρίσουν δεξιά ή αριστερά. Εκεί θα ζήσουν μερικούς μήνες επάνω στα περιττώματά τους μέχρι να ζητήσει κάποιος κρεατέμπορας να σφαγιασθούν. Και όταν θα πεθάνουν δεν θα έχουν καταφέρει να κοιτάξουν τι υπήρχε πίσω τους, γιατί ποτέ τους δεν μπόρεσαν να γυρίσουν.

Για αυτή την κατάσταση είσαι υπεύθυνος εσύ ο ευσυνείδητος που δεν σκοτώνεις ζώα. Όταν αγοράζεις κρέας στον χασάπη, γνωρίζεις ότι την άλλη μέρα το πρωί θα σφαγιασθεί ένα ζώο για να συμπληρωθεί το κενό που δημιουργήθηκε στο ψυγείο του χασάπη από την αγορά σου.

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μας αφού και οι δύο σκοτώνουμε; Η διαφορά μας είναι ότι το κρέας εγώ το παίρνω κατευθείαν από την φύση, από ένα ζώο που μέχρι να έρθει η ώρα να θανατωθεί, έχει ζήσει μια σωστή και φυσική ζωή σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, και τρεφόταν με την καλύτερη ποιότητα φαγητού.

Εσύ παίρνεις κρέας από το μιαρό και νοσηρό περιβάλλον του κολαστηρίου των ζώων, που γεννιούνται παρά φύση, ζουν παρά φύση, τρέφονται παρά φύση… παρά φύση …. παρά φύση ..
παρά φύση … παρά φύση …

Και μετά επικαλείσαι την οργή του Θεού και Δημιουργού …

IxNiLaTiS είπε...

Υ.Γ.
Κοίταξα και στο ιστολόγιό σου. Βλέπω έχεις πολύ ωραία ενδιαφέροντα και έντονους προβληματισμούς.

Manos είπε...

Πωπω ρε φιλε τι επιθετηκότητα ειναι αυτη? Εχεις αφήσει ανοιχτό το δικαίωμα να βαζει καποιος σχόλια στο blog σου.

Βαζεις ενα αρθρο στο οποιο παρουσιάζεις απελευθερωση πουλιων και σου λεω απλα οτι εινα κριμα γιατι αυτα ολα θα τα σκοτωσουν κυνηγοι για το χαβαλε τους.

Ουτε σε εβρισα ουτε σε προσεβαλα όπως εσύ

Γιατι τόση οργη? Τι να πει κανεις ρε παιδι μου.

IxNiLaTiS είπε...

Η οργή είναι γιατί εκνευρίζομαι από την συγκεκριμένη επιλεκτική ευαισθησία με την οποία κατηγορούν τον κυνηγό, ενώ οι ίσιοι κάνουν φρικαλεότητες. Βλέπουν την σκλήθρα στο μάτι μου και δεν βλέπουν το δοκάρι που έχει μπεί στο δικό τους.

Αλλά περισσότερο με εκνεύρισε το "Οργη απο το θεο. Αντε γεια τωρα."

Εξήγησέ μου οτι το "αντε γειά τώρα" δεν το είπες με έπαρση, και την ίδια στιγμή θα σου ζητήσω συγνώμη.

ΛΥΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Συμφωνώ μαζί σου Παναγιώτη. Απλώς οι κυνηγοί δεν πρέπει να το παρακάνουν. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν και οι κανόνες από το υπουργείο και τους κυνηγητικούς συλλόγους που καθορίζουν την εποχή, το είδος του θηράματος που επιτρέπεται να κυνηγήσουν καθώς και πόσα θηράματα/κυνηγό κάθε μέρα. Συγχαρητήρια και από μένα για το συγκεκριμένο γεγονός και από ότι βλέπω τα περισσότερα πουλιά που άφησαν δεν κυνηγιούνται για το κρέας τους...

IxNiLaTiS είπε...

Ακριβώς ΛΥΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Όπως είπες υπάρχουν νόμοι, αλλά κάποιοι θέλουν να φτιάξουν τους δικούς τους, σύμφωνα με τους οποίους ένοχοι είναι πάντα οι άλλοι, ώστε αυτοί να αισθάνονται ανώτεροι.

Οι κυνηγοί στην Ελλάδα δυστυχώς το παρακάνουν, όπως ακριβώς παραγίνεται το κάθε τι μέσα σε αυτό το κράτος των ραγιάδων, που ενεργούν φοβισμένα και εγωιστικά.
Έλλειψη παιδείας και απουσία συνείδησης ....