14.11.18

Μέλι στα σπιτικά μελομακάρονα.


Όταν εσύ η νοικοκυρά φτιάχνεις σπιτικά γλυκά για τις γιορτές, μελομακάρονα, δίπλες και κουραμπιέδες, είναι διότι θέλεις να είναι ποιοτικά. Θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσεις ποιοτικά υλικά. Το αλεύρι, λάδι ή βούτυρο, καρύδι και μέλι, πρέπει να είναι αρίστης ποιότητας.

Δεν γίνεται να φτιάξεις κάτι ποιοτικό όταν τα υλικά είναι κατωτέρας ποιότητας. 

Το μέλι είναι αυτό που δίνει το 90% της γεύσης στα μελομακάρονα και στις δίπλες. 

Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υλικά κακής ποιότητας, τότε καλύτερα να αρκεστείς στα γλυκά του εμπορίου, τουλάχιστον να γλυτώσεις και τον κόπο. 

Η νοοτροπία "σιγά μη βάλω το ποιοτικό ακριβό μελι στα μελομακάρονα" είναι παράλογη και πρέπει να σταματήσει. 

Τα γλυκά που φτιάχνεις θα τα δώσεις στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου να τα φάνε. 
Τι τους δίνεις να φάνε; 

Πάρε μέλι από μελισσοκόμο, και αν είναι δυνατόν από γνωστό σου μελισσοκόμο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: