11.2.17

Επιτέλους ελεύθερα τα CB Radio

Με το ΦΕΚ 262Β3-2-2017  επετράπη επιτέλους η ελεύθερη χρήση ασυρμάτου CB Radio  ακόμα η σταθερή βάση στα σπίτια μας, που μέχρι τώρα ήταν ποινικό αδίκημα και πήγαινες αυτόφωρο. Αυτό ήταν ένα πανάρχαιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών  προς την πολιτεία, αφού στα περισσότερα πολιτισμένα και ελεύθερα κράτη της Γής το CBRadio (και μάλιστα σε περισσότερες συχνότητες)  ήταν ελεύθερο.  Επιτέλους και η Ελλάδα αναγκάστηκε να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Όμως δεν είναι δυνατόν οι υπουργάρες μας να παραλείψουν να κάνουν και μία  πατάτα …

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπου κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου, μπορούμε -λέει- να χρησιμοποιήσουμε το CB για να τον σώσουμε.
Μα είναι φυσικό ρε υπουργάρα μας, αφού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για χόμπι δεν θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για βοήθεια;

ΠΡΟΣEΞΤΕ OΜΩΣ λέει ότι μπορούμε να καλέσουμε βοήθεια μόνον μέσα στην μπάντα του CB. Δηλαδή αν μέσα στην μπάντα δεν ακούει κανείς, αλλά η συσκευή σου μπορεί να εκπέμψει και στα 10m 9επιπλέον συχνότητες που προορίζονται από την νομοθεσία για χόμπι ραδιοερασιτεχνών , δεν μπορείς να εκπέμψεις εκεί να φωνάξεις βοήθεια ακόμα και αν πεθαίνει κάποιος. Μη διακόψεις δηλαδή κανένα QSO των ραδιοερασιτεχνών. Θα είσαι παράνομος!
Άστονε να πεθάνει τον κερατά.

Γελάτε; Κι όμως αυτή είναι η σοβαρότητα των Ελλήνων υπουργών.

Φυσικά και έχετε κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε όλα τα μέσα για να σώσετε τη ζωή κάποιου ή τη ζωή σας. Θα βρώ το άρθρο του συντάγματος και τους νόμους.

------------------------------------------------------------------------


- Δικαστής: Γιατί ρε έκανες εκπομπή στα 10m και διέκοψες το QSO του ραδιοερασιτέχνη που έκανε το χόμπι του;  


-Κατηγορούμενος: Εκεί που βρισκόμασταν δεν έπιανε το κινητό τηλέφωνο.  Μέσα  στην μπάντα του CB δεν άκουγε κανείς.
Εξέπεμψα λοιπόν στην μπάντα των 10m για να σώσω τον άνθρωπο που πέθαινε από αιμορραγία.


-Δικαστής: Αυτό απαγορεύεται. Έπρεπε να τον αφήσεις να πεθάνει.
Πάρε 10 μήνες φυλάκιση για να μάθεις, παράνομε, εχθρέ της νομιμότητας και της ασφάλειας των πολιτών.!!

Γελάτε;  Είμαστε για κλάματα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: