11.12.15

Ερωτηματολόγιο για μελισσοκόμους σχετικά με τις επικονιαζόμενες καλλιέργειες





Το ερωτηματολόγιο αφορά σε μια έρευνα που σχετίζεται με την συλλογή πληροφοριών για το πώς διαχειρίζονται οι έλληνες μελισσοκόμοι τα μελίσσια τους σε σχέση με την διαθέσιμη χλωρίδα, τόσο των καλλιεργούμενων φυτών, όσο και των υπόλοιπων αυτόχθονων φυτών.

Πρόκειται για μια έρευνα που κεντρικά  εκπονείται από το Πανεπιστήμιο του Reading (Ηνωμένο Βασίλειο) σε πανευρωπαϊκή κλίμακα που συνεργάζεται με το Εργαστήριο Βιογεωγραφίας και Οικολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου (υπεύθυνη κα Θεοδώρα Πετανίδου, t.petanidou@aegean.gr),  θέλοντας να μαζέψει πληροφορίες για το αν οι μελισσοκόμοι και οι γεωργοί επωφελούνται αμοιβαία από τις δραστηριότητες οι μεν των δε.

Πρέπει σε αυτή την προσπάθεια να ακουστεί και η φωνή και της Ελλάδας, μιας και ενδέχεται τα αποτελέσματα της έρευνας να ληφθούν υπ’ όψη σε μέλλουσες Ευρωπαϊκές πολιτικές σχετικά με τη σχέση γεωργίας και μελισσοκομίας - (το Πανεπιστήμιο του Reading έχει μεγάλη επιρροή, και υπάρχουν τέτοια παραδείγματα κατά το παρελθόν).

Με λίγα λόγια … μου φαίνεται ότι αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα το πολυσυζητημένο επίδομα επικονίασης.

Το ερωτηματολόγιο είναι μόνον σε ψηφιακή μορφή, είναι εύκολο, ευχάριστο, και θα σας πάρει  μόνον λίγα λεπτά για να το συμπληρώσετε.
Για να το συμπληρώσετε πατήστε εδώ
ή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://readingagriculture.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_8cPF2tXbzokxuTz
Διαδώστε το όπου μπορείτε.