30.11.11

Επικήρυξη για τη θανάτωση αρκούδας

Επικήρυξη για τη θανάτωση αρκούδας

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης καταδικάζει την αποτρόπαια θανάτωση αρκούδας, που έγινε πρόσφατα στο Ν. Καστοριάς. Μετά την πληροφόρηση του περιστατικού το Δ.Σ. της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ αποφάσισε:

- την άμεση υποβολή μήνυσης για παράνομη θανάτωση αρκούδας

- την επικήρυξη του δράστη ή των δραστών με 2.000 Ευρώ, ως αμοιβή σε όποιον με τις πληροφορίες του οδηγήσει στη σύλληψη και οριστική τους καταδίκη

Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ θα συνεχίσει να αποτελεί αρωγό της Πολιτείας προς την διερεύνηση των αιτίων που οδηγούν, ακόμα και σήμερα, στην θανάτωση αρκούδας και στην αναζήτηση λύσεων, σύμφωνα με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών. Στην κατεύθυνση αυτή οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται και θα σταθούν συμπαραστάτες, παρέχοντας προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό.

28/11/2011

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175
551 34  - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.  2310  477128 – 477129,  6973 808934, FAX  2310 473863 – 475301

3 σχόλια:

Giorgos Pats. είπε...

Ερώτηση..... Αν εισαι στο κυνήγι και σε ορμησει αρκουδα τι κάνεις.ΔΕΝ ειναι απιθανο συνέβει πριν απο λιγες μερες στα Πιέρια αλλα έπεσε σε επαγγελματία κυνηγο. Απο την μια έκανε επίθεση η αρκούδα και απο την άλλη ο κυνηγοςο οποίος θέλω να πώ ότι φώναζε περισσότερο απο την αρκούδα με αποτέλεσμα να κολώσει η αρκούδα.Σημειωση, ο κυνηγος δεν είχε όπλο μαζί του αν το είχε δεν ξέρω τι θα έκανε, σημασία έχει ότι όταν τον πλησιάσαμε του είχαν κοπεί τα πόδια απο την τρομάρα.

ΕΛΛΗΝ ΤΕΚΤΩΝ είπε...

Έχω συναντηθεί με αρκούδα 4 φορές. Τις τρείς πρώτες απλά την είδα από μακρυά που έφευγε όταν το θόρυβο αντιλήφθηκε θόρυβο που έκαναν τα σκυλιά μου.

Την τελευταία φορά (Σεπτ 2007) με απείλησε από απόσταση 100μ ίσως και λίγο περισσότερο. Σηκώθηκε στα δύο πόδια όρθια, έβγαλε ένα γρύλισμα που με έκανε να παγώσω, και έδειξε τα δόντια της. Τα σκυλιά μου έβαλαν τις ουρές από κάτω και μου μαζεύτηκαν στα πόδια.

Έκανα μερικά βήματα πίσω, μετά γύρισα και έφυγα με κανονικό βήμα. Δεν με πείραξαν ποτέ.

Τώρα αν σου επιτεθεί ... δεν ξέρω τι θα κάνεις. Ξέρω οτι δεν επιτίθεται εύκολα.

Giorgos Pats. είπε...

περαν όμως όλων οφείλω να ομολογίσω ότι εμείς μπαίνουμε στα χωράφια τους. Το δασος είναι το σπίτι τους εκεί μένουν δεν βγήκαν απο αυτό αντιθέτως εμείς μπαίνουμε σ άυτο. Ας το κάνουμε τουλάχιστον με σεβασμό και δεν θα έχουμε πιστεύω κανένα πρόβλημα.Αλλα και στο κατω κατω η αρκούδα είναι αγρίμι του δάσους αυτή είναι και η ομορφιά της.