3.10.09

Που πήγε ο Ανδρισμός και ο πατριωτισμός;

Σύμφωνα με την (μειωμένη) αντίληψη που διαθέτω, τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο κ. Κ. Καραμανλής έχει κουραστεί (όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν) από το ασυμμάζευτο Ελληνικό κράτος, και δεν επιθυμεί να ξανακυβερνήσει. Άλλωστε τι ανάγκη έχει; Θα αναπαυθεί ως αντιπολίτευση για κάποιο διάστημα, και μετά θα γίνει πρόεδρος δημοκρατίας, δηλαδή βασιλιάς δίχως προβλήματα.


Ο κ. Γ. Παπανδρέου γνωρίζει πως την Δευτέρα των εκλογών θα είναι κυβέρνηση, αλλά ούτε αυτός θέλει γιατί ξέρει τι τον περιμένει: Αυτό το κράτος έχει πολλά χρόνια που ξηλώνεται και πλέον δεν συμμαζεύεται εύκολα.

Γνωρίζει και αυτός (όπως και ο κ. Κ. Καραμανλής έμαθε,) πως αν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για ανάκαμψη, τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν μετά από αρκετά χρόνια. Ο λαός όμως και περισσότερο τα οργανωμένα συμφέροντα, δεν έχουν (ούτε είχαν ποτέ) την υπομονή να περιμένουν χρόνια για να δουν ανάκαμψη, οπότε οι σωστές και δυναμικές κινήσεις θα δημιουργήσουν "ξινισμένες φάτσες" τόσο στον λαό όσο και μέσα στο ίδιο το κόμμα, και άρα οι σωστές κινήσεις αποκλείονται γιατί έχουν πολιτικό κόστος.

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι αυτό που γίνεται εδώ και χρόνια, δηλαδή το "απαλό δούλεμα "της κατάστασης με λύσεις της στιγμής (πασαλείμματα και παυσίπονα αντί για θεραπεία) μέχρι να έρθει η ώρα να φύγει από κυβέρνηση και να γίνει αντιπολίτευση για να ηρεμήσει …

Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου που το όραμά του συνοψιζόταν σε δύο συνθήματα:

  1. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
  2. Η καρδιά της αγοράς χτυπά Ελληνικά – Ο επιμένων Ελληνικά.

Αλήθεια, γιατί το σημερινό Πασόκ ξέχασε αυτά τα συνθήματα;

Σήμερα η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες γιατί μας τελείωσαν οι Έλληνες, και η καρδιά της Ελληνικής αγοράς χτυπά Ασιατικά, γιατί οι πολιτικοί μας βαράνε προσοχές στις αποφάσεις των παγκοσμίων κέντρων εξουσίας.

Προφανώς το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δίνει την θέση του σε "διαχειριστές – επιστάτες" της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αυτήν ακριβώς που εξυπηρετούν οι πολιτικοί μας αντί να εξυπηρετούν τα Ελληνικά συμφέροντα.

Οι Έλληνες γίναμε αλλοδαποί μέσα στο ίδιο μας το κράτος, και το Ελληνικό χρήμα διαρκώς φεύγει προς το εξωτερικό αφού ότι πλέον αγοράζουμε παράγεται στην αλλοδαπή, και άρα εκεί πάνε τα χρήματά μας.

Το χειρότερο είναι ότι πλέον χάσαμε την Ελληνική μας συνείδηση, και υποκύψαμε δεχόμενοι την κακόμοιρη μοίρα μας.

Παλαιότερα όταν ο Έλληνας πολίτης ήθελε να αγοράσει κάτι, μετρούσε τα χρήματά του να δεί αν του έφταναν. Σήμερα δεν μετράει τα χρήματά του γιατί δεν έχει, αλλά μετράει την δανειοληπτική του ικανότητα, μήπως και τον δανείσει ο "εφέντης" του. Αυτή την υποδούλωση σε αυτό το ύπουλο σατανικό σύστημα, κάποιοι την ονομάζουν οικονομική πρόοδο, και μας ζητούν να τους εκλέξουμε, για να μας βάλουν ακόμα πιο βαθειά μέσα σε αυτό…

Πώς χάθηκε έτσι ο ανδρισμός και ο πατριωτισμός μας και γεμίσαμε από μαριονέτες κουνίστρες μπαλαρίνες;

3 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Παναγιώτη
Ανδρισμός Πατριωτισμός.
Σιωπώ γιατί θέλω να πω πολλά.

Ανώνυμος είπε...

..Τά είπες ολα..δυστυχώς εχεις δίκιο..να εισαι καλα

MELITASOS είπε...

Και εγώ μαζί σου φίλε Παναγιώτη αλλά μόνο μια αναφορά στο κομμάτι της Ελληνικής αγοράς.Το Ελληνικό γάλα στην Γερμανία έχει 0,80 ευρώ και εδώ 1,10 ευρω, για αυτό και εγώ παίρνω το Γερμανικό που έχει ο,75 ευρώ στην Θεσσαλονίκη .
Βλέπεις πατριωτισμό στους Έλληνες καρχαρίες για να βρει πατριωτισμό και ο απλός μεροκαματιάρης?