7.7.13

Τα σκυλιά μας και η αστυνομία …


Αστυνομικός εκτελεί τον σκύλο ενός συλληφθέντα....     Μαγκιά;

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη και βιντεοσκοπήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου ένας αστυνομικός εκτέλεσε με 4 σφαίρες τον σκύλο ενός συλληφθέντα ο οποίος του επιτέθηκε (λογικό, αφού είδε να κακοποιούν το αφεντικό του),  θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα …
Πρώτα δείτε το βίντεο!  

Όταν για κάποιο λόγο οι αστυνομικοί σε συλλαμβάνουν και σου περνούν χειροπέδες,  αυτό δεν συνεπάγεται ότι πλέον είναι εκείνοι υπεύθυνοι για ότι εσύ κουβαλούσες μαζί σου στο αυτοκίνητο;  Δηλαδή:

Δεν είναι υπεύθυνοι για το παιδί σου;
Σκέψου ότι αφού σε συνέλαβαν και σε οδήγησαν στο αυτόφωρο, την επόμενη μέρα μαθαίνεις ότι το ανήλικο παιδί σου που είχε μαζί την ώρα της σύλληψης  … αγνοείται ή βρέθηκε βιασμένο ή ακόμα και νεκρό.

Δεν είναι υπεύθυνοι για τη γάτα ή το σκυλί σου;
Αφέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο και πέθαναν από πείνα ή υψηλή θερμοκρασία, αγνοούνται, βασανίστηκαν ή  και θανατώθηκαν!

Δεν είναι υπεύθυνοι για τα μελίσσια σου;
Τα άφησαν εκεί επιτόπου, και πέθαναν κλεισμένα στις κυψέλες τους …

Δεν είναι υπεύθυνοι για τα εμπορεύματα που έχεις μέσα στο αυτοκίνητο;
Τα άφησαν εκεί αφύλακτα και τα έκλεψαν περαστικοί ή χάλασαν στην περίπτωση που πρόκειται για ευπαθή προϊόντα πχ λαχανικά, κρέας, ψάρια κλπ…

Δεν είναι υπεύθυνοι για τη τσάντα σου με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή;

Δεν είναι υπεύθυνοι για τα χρήματα που μπορεί να έχεις στο αυτοκίνητο;

Δεν είναι υπεύθυνοι για  το αυτοκίνητο;

Επιπλέον θέλω να ρωτήσω, τι πάει να πεί  ότι του αστυνομικού "του επιτέθηκε ο σκύλος" και άρα ο αστυνομικός βρέθηκε αμυνόμενος;   Κοροϊδευόμαστε;
Ο σκύλος που κρατάς στο λουρί ή έχεις μέσα στο αυτοκίνητό σου, την στιγμή της σύλληψής σου οσμίζεται την αδρεναλίνη που εγκρίνεται τόσο από τους αστυνομικούς όσο και από εσένα, και αντιλαμβάνεται  ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Είναι φυσικό ο σκύλος ενστικτωδώς να γαβγίσει ή και να επιτεθεί στους  άγνωστους που αποτελούν "απειλή".
Αυτό δηλαδή δίνει το δικαίωμα σε όποιον αστυνομικό σε συλλάβει, να εκτελέσει τον σκύλο σου εν ψυχρώ, επειδή το σκυλί έκανε γάβ - γάβ,  με την δικαιολογία ότι του επιτέθηκε;

Γνωρίζει κανείς τι ορίζει η Ελληνική νομοθεσία;

12 σχόλια:

thomas είπε...

Η λογική σου, φίλε, είναι απίστευτη. Εσύ ο ίδιος υποβιβάζεις το ζώο και το θεωρείς αντικείμενο. Κανένας δεν είναι κορόιδο να τα βάλει με ένα ροντβάιλερ. Εκτόνωσε την εξυπνάδα σου αλλού, ως γνήσιος ελληνάρας.

thomas είπε...

Επίσης, να σε ενημερώσω, εκ πείρας, ότι οι μεγαλύτεροι ναρκωέμποροι, έχουν μαζί τους δυνατά σκυλιά, για να αποφεύγουν τη σύλληψη. Οι απλοικές προσεγγίσεις, επιπέδου καφενείου, δεν ταιριάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Υπατος Μ είπε...

να κάνω μερικές υποθέσεις
Δεν εισαι αστυνομικος. Οι αστυνομικοι εχουν βγει απο ακαδημια και εχουν ανεπτυγμενη αισθηση του δικαιου, εσύ όχι Εισαι ανθελληνας και ακροαριστερος ! και οποιον εχει ελληνικη συνειδηση τον θεωρεις ελληναρα. Εισαι πολυ βλακας γιατί θεωρεις οτι η δικη σου προσεγκιση ειναι βαθυστοχαστη, κοπανε. Εισαι πολύ κακος και κομπλεξικος ανθρωπος και σου αρεσει να επιβαλεσαι στους αλλους με τη βια για να αισθανεσαι οτι καποιος εισαι.

Δηλαδη εισαι ενας μπατσος

Στράβων Ἀμασεὺς είπε...

Αυτό το πράγμα πια!
Οι μισοί στο δίκτυο λένε κόπανους τους άλλους μισούς θαρρείς και είναι διαγωνισμός εξυοπνάδος.

Καταρχήν αυτά που λέει το Θωμάς έχουν και μια δόση αληθείας. Ότι δηλαδή το ρότ είναι σκυλί δυνατό. Εδώ στην Ελλάδα είναι της μόδας τα πίτμπουλ. Ο κάθε μαλάκας παίρνει ένα πίτμπουλ και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τον λόγο, γιατί επιλέγουν την πιο φονική ράτσα;

Στο βίντεο βλέπω ότι ο τύπος προκαλεί για τα αμερικάνικα δεδομένα τους αστυνόμους. Ξέρεις πώς παίζεται το παιχνίδι, βλέπεις 6 μπατσικά, ένα τεθωρακισμένο, ακροβολισμένους αστυνόμους και εσύ κάνεις τι; Βγάζεις φωτογραφίες; Τι νομίζεις ότι κάνεις; Κάποια εξυπνάδα;

Έστω δηλαδή ότι οι αστυνομία είχε κάποια αποστολή. Λέτε ότι την ενδιέφερε η ζωή ενός σκύλου που προστάτευε το αφεντικό του, το οποίο αφεντικό τους αποσπούσε την προσοχή από την αποστολή;

Δεν αποκλείεται βεβαίως να είναι όντως μαλάκες οι αστυνομικοί. Δεν αποκλείεται όμως ούτε να είναι άσχετος ο τύπος με τον σκύλο, να παρενοχλεί τους αστυνόμους μέχρι να συμβεί κάτι άλλο. Τα πάντα είναι πιθανά.
Σε κάθε περίπτωσι ο μόνος που είναι αθώος είναι ο σκύλος αλλά...υποθέσεις ανθρώπων γαρ.

thomas είπε...

Η βλακεία είναι ανίκητη. Υποχωρώ.

IxNiLaTiS είπε...

Γειά σου Στάβων Ἀμασεὺς και καλώς ήλθες στο μπλόγκ μου :)

Κοίτα, πράγματι τα Ροτβάϊλερ και τα ΠίτΜπουλ είναι σκυλιά με δυνατό δάγκωμα, και γι αυτό τα έχουν μερικοί κομπλεξικοί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όποιος έχει τέτοιο σκυλί είναι κατ ανάγκη και κομπλεξικός. Αλλά ακόμα κι αν είναι κομπλεξικός ο σκύλος δεν φταίει σε τίποτα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιά παρέα χαζούλιδων βρέθηκε σε μια αστυνομική επιχείρηση και έβαλαν έναν δικό τους να προκαλεί με το βίντεο για να τραβάνε οι άλλοι, μήπως και βγάλουν κάτι εναντίον της αστυνομίας. Δεν περίμεναν όμως τα ότι πράγματα θα πάρουν τέτοια τροπή. Ειλικρινά χάρηκα για τον ψυχικό πόνο που τράβηξε ο βλάκας που προκαλούσε βιντεοσκοπώντας (πήγαινε γυρεύοντας), αλλά προβληματίζομαι για το πότε μπορεί ο κάθε αστυνομικός να σκοτώνει, και ποια είναι η θέση μου ως ιδιοκτήτης σκύλου όταν βρεθώ αντιμέτωπος με αστυνομικό που πάει εκείνος γυρεύοντας ... Εκεί είναι το πρόβλημα!

Αν διάβασες τι έγραψα στο κείμενο της ανάρτησης, θα έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα για κάποιον, να ισχυριστεί ότι ένας σκύλος του επιτέθηκε.

IxNiLaTiS είπε...

Εδώ λοιπόν αν ο αστυνομικός ήταν σωστός άνθρωπος και όχι απλά ένας νόμιμα κουμπουροφόρος νταής, θα ζητούσε από τον ιδιοκτήτη του σκύλου να ξαναβάλει μέσα στο αυτοκίνητο τον σκύλο, και μετά θα φώναζε την φιλοζωϊκή να τον κρατήσει.
Εκείνος ο αστυνομικός όμως πήγε ο ίδιος να πιάσειτον σκύλο , και μάλιστα δύο φορές ... Ο σκύλος που δεν ξέρει από νόμους περί αντίστασης κατά της αρχής, του είπε με τον τρόπο του "άσε με ήσυχο" και ... βρέθηκε σε νόμιμη άμυνα ώστε να μπορεί να πυροβολήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ρε παιδί μου μιά φορά σαν καουμπόης. Να σκοτώσει!

Ο σκύλος έχει φάει τέσσερις σφαίρες και σπαρταράει αιμόφυρτος, και ο αστυνομικός συνεχίζει να τον σημαδεύει...
Μπράβο ρε παλικάρι.

IxNiLaTiS είπε...

Θα παρακαλούσα την εξυπνάδα του thomas να πληροφορήσει την γνήσια ηλίθια ελληναρότητά μου, για τις ερωτήσεις που έθεσα στην κύρια ανάρτηση.

Αν δηλαδή συλληφθώ από έναν αστυνομικό και έχω μαζί μου ένα παιδί, ή σκυλί, ή μελίσσια, ή οτιδήποτε άλλο, τι είναι υποχρεωμένος να κάνει ο αστυνομικός;

Rolo είπε...

Στην αμερική υπάρχει νόμος που λέει οτι οι αστυνομικοί πρέπει να είναι λευκοί και μαύροι ανάμειτκτα για να αποφευγννται τα περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Στο συγκεκριμένο σκηνικό είχε γίνει μια επιχειριστη της αστυνομίας στη γειτονια απο τα swat και οι αστυνομικοι του video ειναι αυτοι που ειναι πολύ πιο πίσω απο το περιστατικο για να κρατουν τους περιεργους μακρια.

Ο Leon Rosby που ηταν περαστικός σταμάτησε κι εβγαλε video και παραπονεθηκε γιατι σε ολη αυτη την αστυνομικη δύναμη δεν υπήρχε εγχρωμος αστυνομικός.

Οταν τον ειδαν και του την επεσαν δεν προεβαλε καμια αντισταση, εβαλε μονος του το σκυλι μέσα και γυρισε πλατη για να μην θεωρουν οτι παει να κανει κατι κακο.

Ο αστυνομικος που εριξε στο σκλυλο ηρθε με το οπλο προτεταμενο σε συλληψη χωρις αντισταση.

φίλιππος νιφόρας είπε...

thomas προφανώς γούσταρες που είδες αυτό το βίντεο...
έτσι γουστάρουμε που είμαστε γνήσιοι ελληναράδες και δίνουμε αξία σε κάθε ζωντανό οργανισμό.

στην περίπτωση που ο αστυνομικός δεν είχε μαζί του σπρέι ή όπλο με ρεύμα (πράγμα αδύνατο γιατί κυκλοφορούν σαν αστακοί) ας του έριχνε μία στα πόδια ρε φίλε..

Αυτός εριξε στο σκύλο 4 γεμάτες και μετά ο κόπανος καθόταν όσο ξεψυχούσε το ζωντανό και το σημάδευε ακόμη !!!

Εσύ λοιπόν που δεν είσαι γνήσιος ελληναράς μάθε ότι ο σκύλος ανά πάσα στιγμή το μόνο που σκέφτεται είναι το αφεντικό του . Πόσοι άνθρωποι το κάνουν αυτό για εμάς?
εσύ για πόσους ανθρώπους θα το έκανες?

μέχρι και ο Όμηρος τίμησε τον σκύλο και κυρίως την αφοσίωση του ζωντανού προς τον άνθρωπο.

Προσωπική μου άποψη όποιος δε σέβεται τα ζωντανά και τη φύση τότε μόνο κακό σπέρνει.

thomas δεν είναι ποτέ αργά να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα στη ζωή σου, ξεκίνα με το να μη προσβάλλεις όποιον έχει αντίθετη άποψη με εσένα. Φιλικά μπας και ...

κωστας είπε...

Μα είναι δυνατόν; Η Αστυνομία ειναι ανεπτυγμένη σε επιχείρηση και αυτος τραβα βιντεο και χωνετε μεσα στα πόδια τους, και προκαλει τόση ωρα με την στάση του;Στην παιδική χαρά είμαστε;
Κρίμα που ο σκύλος πλήρωσε την βλακεία του αφεντικού του, αλλα εσεις στην θέση του αστυνομικού, αν θα βρισκόσασταν σε μια επίχείρηση οπου τα όπλα μπορεί να πάρουν φωτιά ανα πάσα στίγμη, όπου η αδρεναλίνη σας ειναι ανεβασμένη, και όπου το πάν ενδεχόμενο για να γίνει μακελειό είναι ανοιχτό, θα είχατε την ευαισθησία και την υπομονή να ασχοληθείτε με τον σκύλο που κάποιοι τον βάζουν στην ίδια κατηγορία με ενα παιδί μάλιστα, τα ψάρια και τα λαχανικά ενός υπόπτου κατά τη διαρκεια μιας επικύνδυνης επιχείρησης;Απ ότι βλέπω στο ιντερνετ υπάρχουν πολοί σαν και σας, αναρωτιέμαι γιατί δεν συναντω κανέναν σας στην πραγματική ζωή για να κάνουμε και παρεούλα, μιας κι εγω επίσης τα ίδια πράγματα πιστευω.Γιατί κρύβεστε;

IxNiLaTiS είπε...

Αγαπητέ κύριε Αθανασίου,
1ον: ναι μεν η αστυνομία ήταν ανεπτυγμένη σε επιχείρηση, αλλά αν διαβάσατε τα πιό πάνω σχόλια, η επιχείρηση ήταν παράνομη αφού σε εκείνη τη χώρα η νομοθεσία ορίζει ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνονται από φυλετικά μεικτά σώματα (μαύροι και άσπροι αστυνομικοί) για να αποφεύγονται ρατσιστικά επεισόδια. Γι αυτό και ο μαύρος τραβούσε βίντεο, για να παραπονεθεί για την παρανομία της αστυνομίας.

2ον: Ναι, ο νεαρός ήταν βλάκας, αλλά η βλακεία δεν απαγορεύεται δια νόμου, αντιθέτως απαγορεύεται η ζωοκτονία.

3ον: Για εμάς τους ζωόφιλους το σκυλί είναι μέλος της οικογένειάς μας και μας πονάει πολύ, πάρα πολύ. Όχι βέβαια τόσο όσο ένα παιδί, αλλά λίγο λιγότερο. Λυπάμαι που δεν το αντιλαμβάνεστε και θεωρείτε το σκύλο αντικείμενο.

4ον: Αυτά που κουβαλάει ο κάθε "ύποπτος" αποτελούν την περιουσία του και ο κάθε αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να την σέβεται και να την προστατεύει. Ναι ή όχι;

5ον: Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να έχει εκπαιδεύσει τους αστυνομικούς τι να πράττουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Διαφορετικά δεν είναι αστυ-νόμοι (= εφαρμογή του νόμου στις πόλεις) αλλά αστυ-κουμπουροφόροι.

6ον: Δεν κρυβόμαστε, απλά διαλέγουμε τις παρέες μας, να είναι άνθρωποι ΘΕΤΙΚΟΙ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ και προπάντων ΛΟΓΙΚΟΙ.