9.12.11

Άντε και στα δικά μας ... "Συμφωνία που ισοδυναμεί με το 8% των ελληνικών εξαγωγών οίνου «έκλεισε» ο συνεταιρισμός VAENI ΝΑΟΥΣΑ με την Κίνα "

Κολοσσιαία για τα ελληνικά δεδομένα συμφωνία εξαγωγών οίνου με μεγάλο κινέζικο όμιλο, υπεγράφη από τον πρόεδρο του ΑΑΟΣ VAENI ΝΑΟΥΣΑ κ. Φουντούλη Γιώργο με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Τ. Γιαγκ και αφορά ποσότητα τουλάχιστον 300 containers ετησίως για μια δεκαετία με αξία 10.000.000 € ανά έτος.
Η συμφωνία, που αφορά και άλλα προϊόντα, περιλαμβάνει την εξαγωγή portfolio οίνων (χαμηλής, μεσαίας και premium κατηγορίας) και ήδη ο συνεταιρισμός συστρατεύει στην προσπάθεια αυτή και άλλους ελληνικούς συνεταιρισμούς, προκειμένου να δημιουργηθούν συνέργειες για ολόκληρο τον κλάδο.
 Άντε και στα δικά μας. Μακάρι οι Κινέζοι να μάθουν την ανωτερότητα του Ελληνικού μελιού και να το ζητούν. Η Κίνα ως νερχόμενη οικονομία σε λίγο (αν δεν συμβαίνει ήδη) θα πάθει την "μανία του εισαγόμενου", όπως συνέβη και στην  Ελλάδα την δεκαετία του '70 


Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου Γ. Φουντούλη με τον πρόεδρο του κινέζικου ομίλου κ. Ji στην Νάουσα, σαν επιστέγασμα της επίτευξης της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ενώ ανοιχτό παρέμεινε το ενδεχόμενο να γίνουν επενδύσεις στην Νάουσα από τον κινέζικο κολοσσό.
Αυτό το τελευταίο δεν μου άρεσε. Δηλαδή τι θέλει να κάνει η κινεζική εταιρεία; Να αγοράσει την ελληνική γή  με τα αμπέλια της για να βγάλει από την μέση τους Έλληνες; ??

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

2 σχόλια:

granazis είπε...

Συγχαρτηρια στους οινοποιους....μακαρι και στους μελισσοκομους....
Αυτο θα πει αξιοι ανθρωποι στις καταληλες θεσεις...
Οσο για το τελευταιο που αναφερεις....οταν εισαι σκυμενος..πολλα μπορουν να σου συμβουν..!!!

evangelos naxios είπε...

συμφωνω με τον αλλο φιλο....